Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kesä ekat terassikiireet ja kädettömät kesätarjoilijat!

Vierailija
07.06.2019 |

Eikä vielä edes ole täyttä eikä lukuisat lapsiperheiden sekalaiset tilaukset ole edes alkaneet!
Ne ei vaan saa niitä tilauksia eteenpäin, ei onnistu ottaa tilausta tietenkään missään nimessä kuin yhdestä pöydästä kerrallaan. Sitten mennään koneelle, bongataan se tilaus ja kannetaan kahta kättä kannatellwn sen yhden pöydän juomat pöytään. Sitten katsotaan kauhistuneena, että kokonaista kolme pöytää tullut samaan aikaan.
Sitten singahdellaan ja unohdetaan tietysti osa.
Kun ruoka tulee pöytään niin yllättäen ei ole vielä ehditty kattaa ollenkaan ottamia tai servettejä, eipä tietenkään, vaan sitten odotellaan ruokien kanssa että milläs syötäisiin.
On se jumalauta niin vaikeaa, se vaan on.
Missä ne on ne vanhat rappaajat, jotka kantaa koko terassille juomat yhdellä kertaa ja hakkaa tilaukset koneeseen ja myy vielä ohimennen lusämyyntiä?? Eikö niille makseta, vai eikö niitä enää ole??
Mä en enää halua yhtään säikähtelevää pikku nymfettiä välttelemään tilauksia ja yrittämään pääsemään mahdollisimman vähällä tekemisellä.
Joku semmoinen töihin , joka tekee mitä pitää ja osaa sen ja vielä toivottavasti hyvällä meiningillä.
Onko ammattitaitoisen henkilökunnan saaminen han mahdotonta?? Mitähäh??

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on se huutava työvoimapula kun ei löydy enää kunnon työntekijöitä.

Vierailija
2/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksakaa kunnollista palkkaa niin myynti on varmasti niin paljon parempi että se kannattaa. Myynnin takia sitä ravintolaa pidetään.

Jos palkkasi sinne jotain hihitteleviä rippikoululaisia ja pitäisi takoa kesän kuuma sesonki rahaa, niin ei tii onnistumaan.

Yksikään asiakas ei palaa toista kertaa niin se onkin sitten siinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ap:n kanssa samaa mieltä, mutta jostain niiden keltanokkienkin on aloitettava..

Vierailija
4/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopii ap:n mennä näyttämään mallia. Toivottavasti saat itsesi kaltaisen asiakkaan ensimmäiseksi.

Vierailija
5/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseasiassa se on koko lailla mahdotonta. Siis ammattitaitoisten työntekjijöiden löytäminen. Ravintola-ala, ml. suurkeittiöt on ihan liemessä kun taitavia tekijöitä ei vaan ole. Saatika motivoituneita...

Huonot palkat, työntekijän arvostus, ikävät työajat ja olosuhteet ja ihan munaton liitto. Siinä ne suurimmat syyt. Vähänkään välkkyä nuorta ei ravintolahommat kiinnosta ja niillä ei-välkyillä palveluntaso on tuota. Syy on puhtaasti kulttuurissa ja työnantajissa. No joo, myös heikossa järjestäytymisasteessa.

Fiksummat häipyy ajoissa sieltä, älykkäät ei mene. Siinä se.

Vierailija
6/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen sitten heinäkuun ryhmät ja perheet tilaamaan ja maksamaan erikseen ja tilaamaan gluteenitonta pizzapohja niin soppa on valmis.

Kerran odoteltiin täydellä terassilla yhtä pizzaa 45min. Muiden ruoka oli tullut jo aikaa sitten ja syötykin.

Kukaan henkilökunnasta ei kiinnitä pienintäkään huomiota koko seurueeseen vaikka selvästi oli nähtävissä että yksi istuu ilman ruokaa.

Kun ei vaan kuulu mulle, enkä mä tiennyt, ja en ole koko tilausta ottanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No älä nyt viitsi. Jossain kaikkien on aloitettava.

Vierailija
8/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite oon opiskellut tarjoilijaksi ja meät kyllä koulutettiin mielestäni hyvin. En jatkanut itse tätä ammattia vaa hain tutkinnon vaa et saisin päätettyä sinä aikana mitä oikeasti haluan opiskella. Kuitenkin kun koulujen jälkee nähny omia ryhmäläisiä työssä nii herra jestas. Koulussa tekivät hyvää työtä mut töissä tiäuntu kaikki unohtuvan mitä opittii. Tiedän itsekin että tarjoilijan työ on kiireistä eikä juuri ole sikaa vessassakaan käydä. Se on muutakin kun astioiden kantoa ja laskutusta. Mut järkytyin niin paljon mite kaikki opittu unohdetaan ja aletaan tekee mite sattuu hommat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ite oon opiskellut tarjoilijaksi ja meät kyllä koulutettiin mielestäni hyvin. En jatkanut itse tätä ammattia vaa hain tutkinnon vaa et saisin päätettyä sinä aikana mitä oikeasti haluan opiskella. Kuitenkin kun koulujen jälkee nähny omia ryhmäläisiä työssä nii herra jestas. Koulussa tekivät hyvää työtä mut töissä tiäuntu kaikki unohtuvan mitä opittii. Tiedän itsekin että tarjoilijan työ on kiireistä eikä juuri ole sikaa vessassakaan käydä. Se on muutakin kun astioiden kantoa ja laskutusta. Mut järkytyin niin paljon mite kaikki opittu unohdetaan ja aletaan tekee mite sattuu hommat

Ei vitsit ois pitäny oikolukea 😂😂 hienoja virheitä

Vierailija
10/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tällä palstalla on moni sitä mieltä, että tarjoilija ei tarvitse koulutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kokematon vaan senverran kokenut, että porukka joka kävelee päivää sanomatta henkilökunnan ohi ja läväyttää koko seurueen täysin siivoamattomaan ja laittamattomasti pöytään, saa siinä sitten istua hyvän tovin.

Se on vaan niin moukkamaista, että mä en vaan jaksa niitä. Siinä sitten mulkoillaan naamat pitkänä. Se on voi, voi sentään, oletteko siis uudet asiakkaat, miten ihmeessä, tässähän kaikki astiatkin vielä, miten tämä näin on käynyt??

Vierailija
12/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole kokematon vaan senverran kokenut, että porukka joka kävelee päivää sanomatta henkilökunnan ohi ja läväyttää koko seurueen täysin siivoamattomaan ja laittamattomasti pöytään, saa siinä sitten istua hyvän tovin.

Se on vaan niin moukkamaista, että mä en vaan jaksa niitä. Siinä sitten mulkoillaan naamat pitkänä. Se on voi, voi sentään, oletteko siis uudet asiakkaat, miten ihmeessä, tässähän kaikki astiatkin vielä, miten tämä näin on käynyt??

Ei myöskään sinulta asiallista käytöstä. Hehän auttavat sinua saamaan palkkasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä ne kantaa prikkaa?

Vierailija
14/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siihen sitten heinäkuun ryhmät ja perheet tilaamaan ja maksamaan erikseen ja tilaamaan gluteenitonta pizzapohja niin soppa on valmis.

Kerran odoteltiin täydellä terassilla yhtä pizzaa 45min. Muiden ruoka oli tullut jo aikaa sitten ja syötykin.

Kukaan henkilökunnasta ei kiinnitä pienintäkään huomiota koko seurueeseen vaikka selvästi oli nähtävissä että yksi istuu ilman ruokaa.

Kun ei vaan kuulu mulle, enkä mä tiennyt, ja en ole koko tilausta ottanut.

Ettekö nyt hyvät ihmiset saanut suuta auki kysyäksenne missä ruoka viipyy?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi luoja, aloittajan kaltaiset märisijät ovat niitä jotka eivät kuuluisi asiakkaiksi ravintoloihin.

Mene mäkkäriin tai raxiin, jos SINUN aikataulusi paukkuu siitä parin minuutin odottamisesta.

t.entinen tarjoilija, superpro sellainen. 

Vierailija
16/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa, että oikein "pikku nymfetit".  Nuoret naistarjoilijat eivät taida olla ainoita, jotka välttelevät ap:ta ja kohtelevat häntä huonosti. Hassua, miten maailman täydellisimmät ihmiset törmäävätkin näihin töykeisiin ja mitään osaamattomiin idiootteihin. Aina ja kaikkialla...

Vierailija
17/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi luoja, aloittajan kaltaiset märisijät ovat niitä jotka eivät kuuluisi asiakkaiksi ravintoloihin.

Mene mäkkäriin tai raxiin, jos SINUN aikataulusi paukkuu siitä parin minuutin odottamisesta.

t.entinen tarjoilija, superpro sellainen. 

Enpäs yllättyisi, vaikka aloittaja olisikin märissyt mäkkärin tai raxin pöytäänpalvelusta :D

Tai ehkä sen sidukkahammasta kolottaa pahasti ;)

Vierailija
18/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siihen sitten heinäkuun ryhmät ja perheet tilaamaan ja maksamaan erikseen ja tilaamaan gluteenitonta pizzapohja niin soppa on valmis.

Kerran odoteltiin täydellä terassilla yhtä pizzaa 45min. Muiden ruoka oli tullut jo aikaa sitten ja syötykin.

Kukaan henkilökunnasta ei kiinnitä pienintäkään huomiota koko seurueeseen vaikka selvästi oli nähtävissä että yksi istuu ilman ruokaa.

Kun ei vaan kuulu mulle, enkä mä tiennyt, ja en ole koko tilausta ottanut.

Minulle tuli kerran ravintolassa harjoittelijana ollessani ryhmä, jossa oli 3 aikuista ja 5 lasta. Siinä tilailivat lapsille listan ulkopuolelta ruokaa ja vaihtoivat paikkoja, niin paikkakarttani ei pitänyt enää paikkaansa. Sitten lopussa laskuja pyytäessä yksi nainen osoitteli kahta lasta että hän maksaa oman, tuon ja ruoat, sitten mies maksaa omansa ja tuon kolmannen lapsen ruoat ja toiselle naiselle tulee omansa ja kahden muun lapsen ruoat. Ja edelleenkään paikkakarttani ei pitänyt paikkaansa, kun taas oli vaihdeltu paikkoja. Sain ensimmäiseltä naiselta raivostunutta palautetta, kun en osaa mitään. Onneksi ei tarvitse enää tehdä tarjoilijan töitä.

Vierailija
19/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää vielä samalla hengenvedolla että tarjoilijan työ on helppoa ja kuka tahansa osaa tehdä niitä hommia hetkessä.

Työ vaatii stressinsieto- ja organisointikykyä, lisäksi pitäisi olla sosiaalista silmää. Pääosin palkka on paska, työajat ovat paskoja, työskentelyasennot ovat paskoja, asiakkaat voivat olla paskoja ja tähän päälle ketjutetaan nollatyösopimuksia sekä palkataan lisää porukkaa vajaille tunneille aiempien ohi. Lisäksi pomo v*****lee lisämyynnistä ja siitä jos on työaika mennyt yliajalle yllättävän asiakaslauman vuoksi. Jotka tietenkin palvelet, koska ovat väsyneitä ja nälkäisiä.

Juu, kyllästyin ja lähdin rakennusalalle.

Vierailija
20/32 |
07.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ite oon opiskellut tarjoilijaksi ja meät kyllä koulutettiin mielestäni hyvin. En jatkanut itse tätä ammattia vaa hain tutkinnon vaa et saisin päätettyä sinä aikana mitä oikeasti haluan opiskella. Kuitenkin kun koulujen jälkee nähny omia ryhmäläisiä työssä nii herra jestas. Koulussa tekivät hyvää työtä mut töissä tiäuntu kaikki unohtuvan mitä opittii. Tiedän itsekin että tarjoilijan työ on kiireistä eikä juuri ole sikaa vessassakaan käydä. Se on muutakin kun astioiden kantoa ja laskutusta. Mut järkytyin niin paljon mite kaikki opittu unohdetaan ja aletaan tekee mite sattuu hommat

Jos ei vessaankaan ehdi, on henkilöstömitoitus pielessä. Työnantaja tietenkin haluaa mahdollisimman pienellä ja halvalla henkilökunnalla pyörittää toimintaa, mutta miksi työntekijät suostuvat kohtuuttomaan työmäärään ja vielä oikein ylpeilevät miten nöyriä ovat?