Onko nuo espanjalaiset mansikat mistään kotosin?
Aikomuksissa hemmotella äitiä raskaan vuoden jälkeen äitienpäiväbrunssilla, johon sopis kyllä mansikat 🍓!
Kommentit (20)
Ihan hyviä ja varmasti ilahduttaa äitiäsi. Eivät ole ehkä yhtä makeita kuin suomalaiset, mutta kyllä minä tykkään joskus ostaa.
Jos löydät kaupasta belgialaisia tai hollantilaisia mansikoita niin osta mielummin niitä, ovat parempia. On nämä nykyiset espanjalaisetkin parempia kuin mitä oli kuukausi-kaksi sitten tarjolla.
Ostin vappuaattona niitä K-kaupasta ja oli hyviä.
Hyviä olivat. Makeita. Ja komeita.
No ei ne toki niin makeita ole, kuin suomalaiset mansikat, mutta paremman puutteessa menevät.
Vierailija kirjoitti:
Onko niissä noroa?
En tiedä, mutta jos tilojen orjatyövoima on paperittomia siirtolaisia ilman mitään asuinpaikkaa, epäilen hygienian tasoa hyvin matalaksi. En osta siksi enää mitään espanjalaisia tuoretuotteita.
Miten luulet että ne säilyy Espanjasta Suomeen?
Niihin ruiskutetaan myrkkyjä, syö vaan.
Itse ostan kotimaisia luomumansikoita.
Joskus erehdyin ostamaan rasian, ne olivat kovia ja kuivia. Sellaisina ne tietysti säilyvät paremmin. Ostohaluja vähentää entisestään viimeaikainen tieto siitä, että niitä viljellään orjatyövoimalla.
Vierailija kirjoitti:
Onko niissä noroa?
Saattaa olla Norosta.
Roomassa myytiin maaliskuussa italialaisia mansikoita (hinta 4 e kilo). Ne olivat kovia ja aika mauttomia. Liekö joku välimerellinen lajike?
Hullua ostaa niitä just sen takia että a) syöt myös niitä myrkkyjä
b) kannatat orjatyövoimaa
c ) ilmastonmuutos mukana pitkien lentomatkojen vuoksi
Espanjassa ovat hyviä, mutta Suomessa kannattaa ostaa pakastemansikoita toistaiseksi.
Noissa on sitten testatusti vähemmän myrkkyjä kuin suomalaisissa...
Yleensä noista löytyy jotain 10-12 torjunta-ainetta. Suomalaissa mansikoissa voi olla jäämiä jopa yli 20 torjunta-aineesta ja homeenestoaineesta. En syö suomalaisia tavismansikoita ikinä.
Googlettakaa mitä nuo homeenestoaineet tekee.
Vierailija kirjoitti:
Miten luulet että ne säilyy Espanjasta Suomeen?
Niihin ruiskutetaan myrkkyjä, syö vaan.
Itse ostan kotimaisia luomumansikoita.
Eiköhän ne lentorahtina tänne saavu. Tuskin siinä parissa tunnissa pahasti ehtivät pilaantua.
Kotimaista luomua ei taida olla edes saatavilla tähän aikaan vuodesta. Pitäisi olla keinovalossa ja lämmitetyssä kasvihuoneessa kasvatettua. Tosi epäekologista sellainen. Parempi tuoda ulkomailta.
Espanjasta.