Miten käytätte hapankaalia?
Kommentit (19)
Oluen ja Bratfurstin kanssa. Eniten October festeillä Mynchenissä.
Syön sitä. Voiko sitä muuten käyttää?
Se on oiva ase kemiallisessa sodankäynnissä.
Tein hodreita ja lusikoin hapankaalia suoraan purkista päälle. Hyvää oli. Se on muistaakseni joku saksalainen tapa työntää hapankaalia makkararuokien lisukkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Se on oiva ase kemiallisessa sodankäynnissä.
Ei ktlläkään ole koska se hapatus parantaa ruuasulatusta. Raaka kaali toimii pierumoottorissa paljon paremmin.
Ruuan lisukkeena , paistettuna hyvää myös. Keittoon tavallisen kaalin sijaan.
Uunivuokaan kerros hapankaalia, kerros perunamuusia, creme fraichea, kerros paistettua ja maustettua jauhelihaa. Juustoraastetta päälle ja uuniin!
Vierailija kirjoitti:
Tein hodreita ja lusikoin hapankaalia suoraan purkista päälle. Hyvää oli. Se on muistaakseni joku saksalainen tapa työntää hapankaalia makkararuokien lisukkeeksi.
Joo ja amerikassahan tuo on hodareissa ihan yleinen lisuke joillakin alueilla. Voi käyttää muissakin leivissä ja sämpylöissä täytteenä.
Vierailija kirjoitti:
Oluen ja Bratfurstin kanssa. Eniten October festeillä Mynchenissä.
Pureskelen sellaisenaan ajellessani Zyndapillani Zyyrihiin.
Makkaroiden ja paistettujen tai haudutettujen lihojen kanssa. Toimii myös hodarin tai hampurilaisen mausteena. Nyt kun grillikausi alkaa, niin sauerkraut on mitä mainioin lisuke esim. grilliribseille, tai melkein mille vaan grillatulle lihalle.
Kaalilaatikkoon! Osa valkokaalia ja osa hapankaalia, on muuten hyvää!
Tulee syötyä säännöllisesti, useimmiten ihan sellaisenaan, lisukkeena tai leivän välissä. Toimii myös wokeissa, keitoissa, laatikkoruuissa, padoissa, suolaisissa piiraissa, munakkaissa, hodarien täytteenä, jauhelihan joukossa, grillatun lihan tai makkaran kaverina jne. Joskus tulee surautettua myös smoothien joukkoon. Kuumentamattomana on terveellisintä, kun kuumennettuna maitohappobakteerit tuhoutuvat.
Sellaisenaan kylmänä lisäkkeenä tai jopa salaattina. Voi myös hauduttaa lämpimäksi voitilkan kanssa tai käyttää keiton/padan osana
Paloittelen appelsiinin ja sotken reilusti hapankaalia joukkoon. Mehukas ja vähäkalorinen välipala.
Gulassissa, bratwurstin kanssa kermahaudutettuna, sellaisenaan, keitossa
Vierailija kirjoitti:
Suonensisäisesti.
Jytky! Suolensisäisesti.
Yleensä ihan vaan sellaisena lisukkeena ruuan ohessa. Syön sitä pääasiassa helppouden ja hyvien maitohappobakteerien vuoksi, joten en sitä mielelläni lmmitä, koska luultavasti osa bakteereista siinä kuolee. Saksalaisethan lämmittää. Wokkeihin ja keittoihin sitä voisi myös heittää sekaan. Korealaisethan tekee kimchistä vaikka mitä. On kevätkääryleiden ym pulllien ja leivonnaisten täytteenä, keitoissa, padoissa ja vokeissa.