Viili - maustettuna vai ei?
Teen itse kotonani viiliä kun sitä menee meillä 15-20 purkkia viikossa. Maku on ihan sama kuin kaupan viilissä ja tykkään syödä viilin joko sellaisenaan, sokerin, sokerin + kanelin tai hillon kanssa. Mielestäni tuossa ei ole mitään outoa? Kaverin mukaan pitäisi ostaa kaupasta valmiia makuviilejä eikä laittaa kotona hilloa viilin sekaan. Veti melkein herneen nokkaan kun sanoin ettei makuviilien ostamisessa ole kohdallani järkeä kun sekoitan mukaan aina sen maun mitä haluan.
Kommentit (9)
Itse tykkään ihan "maustamattomasta" viilistä. Joskus lapsuudenkodissa tehtiinkin itse viiliä ja ihan saman makuista tuli kuin kaupasta mutta ilman sitä pintaa.
Lempparini on kuitenkin ruusunmarjaviili eli niitä missä on se hillo siellä pohjalla. Mitään viiliksiä en osta enkä tykkää.
Viimeksi ostin omenasosetta ja sitä olen laittanut viilin päälle. Myös mehukeittoa joskus mutta pelkälteen syön yleensä. Ei edes sokeria päälle.
Käytän viilin tekoon punaista maitoa, mutta jos se on loppumassa niin sininenkin käy. Ruotsissa myydään Ekströmsin Nyponsoppa eli ruusunmarjakeitto-jauhetta, jota en ole Suomesta vielä löytänyt. Se on myös yksi hyvän makuinen lisuke viiliin.
-ap-
Makuviilit ovat esanssisia. Puhdas viili on parempaa. Siihen pähkinöitä ja rusinoita. Nam.
kaikki kovat tyypit laittavat viilin päälle muutamia tippoja tabascoa, kokeile!
(ihan tosi! tulee hyvää!)