Kun ostatte maustamatonta lihaa, millä ja miten maustatte sen?
Marinadi?
Pintamausteet?
Muu?
Jätättekö maustumaan vai vedättekö lihan sellaisenaan pannulle/parilalle/grillille ja siihen suolat ja pippurit?
Mitä muuta aiheesta?
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Suola+pippuri
Nämä + valkosipuli.
Suola ja pippuri.
Broileriin hieron usein pintaan currya ja vähän chiliä oliiviljyn kanssa ja annan olla hetken ennen paistamista.
Mustapippuria ja suolaa. Suoraan grilliin paistumaan.
No... Kyllähän se aina vähän riippuu siitä, mitä lihaa ja mitä siitä tehdään. Aika tylsäksi kävisi jos maustaisi joka lihan aina samalla tavalla.
Riippuu lihasta ja siitä mitä tekee mieli.
Välillä pelkkää suolaa ja pippuria. Välillä yrttejä (tuoreita tai kuivattuja), mausteseoksia, erilaisia kuiva mausteita, maustetahnoja, öljyjä jne jne
Paistan sellaisenaan n. 1,5 minuuttia molemmin puolin ja sitten suolaa+pippuri ja folioon muutamaksi minuutiksi. Tämä siis naudan lihalle. Possu pitää kypsentää.
Laitatteko oikeasti pelkkää suolaa ja pippuria? Voi apua.
Vähän riippuu mitä tekee. Suolalla ja pippurilla pääsee pitkälle, mutta esim. wokkiin laitettavat lihasuikaleet saatan marinoida teriyakilla. Paistia sitten esim. suolalla, pippurilla, punaviinillä, hunajalla, rosmariinilla ym. yrteillä.
Vierailija kirjoitti:
Laitatteko oikeasti pelkkää suolaa ja pippuria? Voi apua.
Hyvä pihvi ei muuta kaipaa. Mutta muuten olet oikeassa.
Joskus pintamaustan suolalla, pippurilla etc. Joskus teen marinadin ja laitan ne lihat sinne kulhoon maustumaan yön yli. Riippuu niin paljon lihasta.
Vaihtelee.
Naudanlihaa olen ostanut varmaan alle 10 kertaa elämäni aikana, enkä suolasta ja pippurista ole pidemmälle sen suhteen päässyt. Ja maustaminen paistaessa.
Sikaan taas on lyöty ihan mitä tahansa kokiksesta sokeriin. Sitä olen maustanut esim. viimeksi vasta paistaessa, mutta paisto kestikin 6 tuntia ja lopuksi liha riivittiin sinne liemeen.
On se kumma miten lihansyöjien pitää yrittää tehdä lihasta mahdollisimman kasviksien makuista. Peittää nyt lihan maku kaikenmaailman pippureilla, paprikoilla, tomaateilla ja sipuleilla. Oikeasti heidän tekisi mieli purra porkkanaa, mutta eivät uskalla kun kaveri saattaisi vaikka nauraa.
Vierailija kirjoitti:
On se kumma miten lihansyöjien pitää yrittää tehdä lihasta mahdollisimman kasviksien makuista. Peittää nyt lihan maku kaikenmaailman pippureilla, paprikoilla, tomaateilla ja sipuleilla. Oikeasti heidän tekisi mieli purra porkkanaa, mutta eivät uskalla kun kaveri saattaisi vaikka nauraa.
No no. Kyllä lihan kera kannattaa mys kasvikunnantuotteita nautiskella. Porkkanat ja sipulit on ihania padassa kun ne lihan kanssa siellä hautuu.
Ripaus rosmariinia ja korianteria
No onpas aikamoisen laaja kysymys. Käytän lihan kanssa kaikkia kymmeniä mausteita, mitä kaapista löytyy aina sen mukaan, millaista ruokaa olen tekemässä.
Liha on sen verran suolaista jo itsessään että lisäsuolan laittaminen on vaan makuhermojen murhaa. Valkosipulilla ja pippurilla.
Vierailija kirjoitti:
Laitatteko oikeasti pelkkää suolaa ja pippuria? Voi apua.
Jos kyseessä on hyvä naudanlihapihvi, niin suola ja pippuri riittää mainiosti. Turha pilata sitä muulla.
suola, valkopippuri, mustapippuri, chili, valkosipuli, salvia, rosmariini jne.
Ennen, jälkeen tai kypsentämisen aikana
Marinadia vain ribseihin ja wokattaviin lihoihin (itsetehty) mutta pulledporkin ja patapaistin kypsennän mausteliemessä.
Suola+pippuri