Lihapullaniksi vanhasta keittokirjasta. Sinun paras niksi?
Löysin 40 vuotta vanhasta kodin keittokirjasta loistavan keinon tehdä rapeita lihapullia ilman hidasta pannulla paistamista tai välttäen nesteiden ulosvalumista uunissa. Eli siis
tee jauhelihaseos normaaliin tapaan (itse käytän hirvenlihaa ja sika-nautaa + mausteet)
Voitele uunipelti. Laita pyörykät 250 asteeseen uunin alatasolle 10 min. Ota pelti ja kääntele pullat yksitellen. sitten takaisin uuniin keskitasolle ja ota uuni ja ravista peltiä, niin että irtoavat ja pyörivät vapaana. Takaisin uunin keskitasolle 10 min.
Se siinä. Tulee aivan kuin pannulla paistetuista. Rapeat, väriltä oikeat. Ainoa nega puoli on sen pellin peseminen, mutta pitäisi se paistinpannukin pestä.....
F
Kommentit (2)
Leivinpaperi keksitty. Teen näin, ensin paistan sitten kastikkeeseen kiehumaan, kypsiä varmasti.
Parempi tehdä lihamureke, vihanneksia joukkoon.
Makuasia, joten ei voi kiistellä.
Keskitasolla 5 min. Sitten se ravistus. Lihapullataikina siis miten itse haluaa..... (mulla liha, munat, rahkaa tai jugea, ransk. sipulikeittopussi, voimakkaat mausteet)
F