Jos haluaisin syödä todella ekologisesti, mutta saada silti tarpeeksi proteiinia ja rasvaa, mitä syödä?
Riittävästi kasviksiaon helppo, mutta entä muut? Avocado ja soija on pois laskuista, soijaa ei vatsani muutenkaan siedä. Kotimaiset herneet?
Kommentit (13)
Eipäs kun suomalainen villikala, semmoinen pikkukala erityisesti. Silakka, muikku (joka on lohikalana rasvainenkin), ahven, särki, lahna... Näiden kalastaminen vähentää vesistöjen rehevöitymistä. Meri ja järvet puhdistuvat, sinilevä vähenee ja sinä syöt hyvin.
Riista ja luonnonkalat.
Kasvikset ei ole ekologinen vaihtoehto, sisältävät liian vähän energiaa niiden tuotantoon verrattuna. Juurekset, viljat ja palkokasvit toimii kyllä, ja ne pähkinät. Marjoissa on niin paljon hyviä ravintoaineita että niitä kannattaa myös syödä.
Kasvatetut kalat, kananmunat ja kana on sitten proteiini lähteinä seuraavina.
Kotimainen hernerouhe on hyvä ja halpa proteiinin lähde
Oikeusjakohtuus kirjoitti:
Suomalainen härkäpapu. Suomalaiset kauratuotteet.
Tokihan ulkomaisia tuotteita tulee väkisinkin syötyä, eikä siitä itseään kannata ruoskia. Pääasia, että tiedostaa näitä asioita ja painottaa lähiruokaa ja kasvisruokaa ostoskorissaan.
Tiedostan nämä asiat, syön paljon rahkaa ja punaista lihaa. Lähiruokaa ja siksi ekologista.
Järvikalaa ja luomukananmunia joskus. Kotimaisia herneitä. Rahkaa. Kvinoa (proteiinia 14,1g).
Lumuoruokaöljyä.
Googleta planetaarinen ruokavalio.
Siinähän ne tuli. Kotimaista papua, hernettä ja täysjyväviljaa pikkukalalla höystettynä ja rypsiöljyä kokkaamiseen. Juureksia ja kasvimaan antimia satokauden mukaan, marjoja metsästä & omenaa ym. tuoreena ja säilöttynä. Eipä nälkä tai puutokset kouri.
Tehotuotettu broileri myös vaihtoehto. Jos siis vain ekologisuus kiinnostaa, ei eläinasiat.
Savukalaa.. -silakat on ihan ykkösherkkua ..aah. luomu- ulkokanan munia, 5/vk voi syödä planetaarisen dieetin mukaan jos skippaa sen kanan itsessään.
Varsinkin kotimainen broileri. Se syö rehuviljaa eikä soijaa. Viime kesänä esimerkiksi suurin osa Suomen viljasadosta taisi olla rehuviljalaatua. Sitä tulee siis ihan vahingossakin, jos olosuhteet eivät ole optimaaliset suoran ihmisten ruoan kasvattamiselle.
Rehuviljalla ja nurmella kasvaa tosin suomalainen nauta ja lypsylehmäkin. Nurmi on uusimpien tutkimusten mukaan hiilinielu, siis sen juurakko sitoo ilmakehästä hiiltä maahan. Jos onnistuisi hankkimaan vielä sellaista lihaa tai maitotuotteita, joiden tuotannossa on käytössä biokaasun hyödyntäminen energiaksi, niin ei se maito tai naudanliha enää suurta syntiä kyllä ole.
Silti se pikkukala on ylivoimaista lunnon kannalta. Se on ainoa ruoka, jonka syöminen parantaa luonnon tilannetta, kaikki muu kuluttaa ja saastuttaa ainakin vähän.
Avocadoja ^_^ ainakin se on tosi tärkee osa mun vegaaniruokavalioo. kantsii jättää maitotuotteet ainaki pois, siinä maidontuotannossa kuluu niin paljon vettä!
Suomalainen härkäpapu. Suomalaiset kauratuotteet.
Tokihan ulkomaisia tuotteita tulee väkisinkin syötyä, eikä siitä itseään kannata ruoskia. Pääasia, että tiedostaa näitä asioita ja painottaa lähiruokaa ja kasvisruokaa ostoskorissaan.