Miksi Suomessa ei käytössä lounasravintoloissa että annoksen painon mukaan maksetaan ruuan hinta?
Ulkomailla on tällaista. Esim. äsken näytettiin Ylen uutisissa Amsterdamista EU:n lääkeviraston työntekijöitä. Jokainen punnitsi ennen maksua annoksensa.
Onhan se aivan järjetöntä että toinen ottaa 3x enemmän kuin toinen ja molemmat maksavat yhtä paljon.
Kommentit (11)
On täällä Tampereen lähellä ainakin yksi semmoinen.
Tämä on munkin mielestä paras hinnoittelu. Ei vissiin kannata kuppilalle?
Vierailija kirjoitti:
On täällä Tampereen lähellä ainakin yksi semmoinen.
Saa maksaa mustasta makkarasta painon perusteella? Kuuluuko puolukkahillo hintaan?
Ongelma on , että 10 euron buffetista jos tulee alas niin useimmiten jää tappiolle ja vilkkaissa ruokapaikoissa suurempi ostaja jää ilman paikkaa. .. grillit toki eri asia kun valmistetaan tilauksen jälkeen.
Onhan niitä, mutta aika vähän. Ei ilmeisesti kannata?
Toki näitäkin on.
Vaan kun liikeideoita on monenlaisia. Jollekin tuo sopii liikeideaksi, jonkun toisen konseptiin se ei sovi.
Muistanko ihan väärin, vai oliko jollain Viikkarin laivalla tuo systeemi yhdessä niiden ravintolassa?
Meillä Meilahden sairaalan henkilöstöravintolassa on lounasvaihtoehtona ns. Grilliateria ja salaattibuffet. Näissä ruuasta maksetaan painon mukaan. Saa vapaasti valita molemmista tiskeistä mitä syö ja kuinka paljon.
Sitten on lisäksi normaali lounasruoka jolla on kiinteä hinta.
Minusta tärkeintä on, että jokainen saa mahansa täyteen. Siitähän siinä maksetaan. Ei sekään olisi reilua, että isompikokoiset tai suurempiruokahaluiset joutuisivat maksamaan jatkuvasti enemmän. Eihän ne sille mitään voi että tarvitsevat enemmän ruokaa.
Tämän takia juuri itse en syö edes esim opiskelijaravintoloissa, koska se 2,60e on oikeasti mulle kallis yhdestä annoksesta siihen nähden, millä kokkaisin sitä itselle vaikka parin päivän satsin joka aterialle. Tuollakin on jotain rajoituksia, tyyliin 5kpl nugetteja, mutta silti.
Opiskelin joskus eräässä yksityisessä yliopistossa, jossa oli ravintola, jossa henkilökunta annosteli yhtä tai useampaa ruokaa pyynnöstä joko täyden annoksen tai puolikkaan annoksen, ja hinta puolikkaalle oli myös puolikas. Lisäkelautanen punnittiin, hinta oli kiinteä 10e/kilo ja sai ottaa niin paljon salaatteja, kananmunaa, hedelmiä ym kuin jaksoi. Lisäksi jälkiruokaa sai ostaa annoksittain, maksoi kai 1,20/malja.
Tällainen ruokapaikka oli tosiaan joskus 80 -90 luvulla muistaakseni Sokoksen käytävällä Hesan keskustassa.
Sen nimi oli Ravintola Deli, mutta ei ole enää olemassa. Itse tykkäsin kovasti siitä intialaisesta maustetusta ruuasta, mutta en tykkää syödä kovin paljoa, joten tuli aika halvaksi.