Tuleeko uusin superruoka Afrikasta? Etiopialainen perinnevilja on vehnää välttävän unelma
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Uusi superruoka on peruna. Vaatii vähemmän vettä kasvaakseen kuin useimmat viljat. Kestää kuumaa sekä viileää kesäsäätä, kukaan ei tiedä mihin suuntaan nämä kesät ovat sään puolesta menossa. Nuoriso ei syö perunaa. Ihmettelen että miksi ei. Sitten syödään kaukomailta tuotua riisiä, couscousia, vieraita viljoja ja ollaan niin eettisiä että. Hah. Viljely tuhoaa köyhien maiden maat ja kuluttaa vähäisetkin vesivarannot.
Peruna ei maistu hyvältä ravintosuositusten mukaisessa vähäeläinrasvaisessa ja vähäsuolaisessa kontekstissa. Riisit ja couscousit ovat syömäkelpoisia, vaikka niiden kanssa söisikin vain ravintosuositusten mukaista sapuskaa.
Jos tuota teffiä viljeltäisiin Suomessa, kokeilisin sitä kyllä. Kannatuksesta lähituotantoa kohtaan olen kokeillut myös kotimaista kvinoaa, tattaria ja härkäpapua.
Vierailija kirjoitti:
Peruna hyvä, bataatti paha.
Peruna hyvä, bataatti parempi.
Jumala loi ensin perunan, keitti, maistoi ja sanoi: ”eiku” - ja loi bataatin. (Jos olisi muuten tehnyt ranskalaisia niin olisi bataatti jäänyt luomatta).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Peruna hyvä, bataatti paha.
Peruna hyvä, bataatti parempi.
Jumala loi ensin perunan, keitti, maistoi ja sanoi: ”eiku” - ja loi bataatin. (Jos olisi muuten tehnyt ranskalaisia niin olisi bataatti jäänyt luomatta).
Ehei :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Peruna hyvä, bataatti paha.
Peruna hyvä, bataatti parempi.
Jumala loi ensin perunan, keitti, maistoi ja sanoi: ”eiku” - ja loi bataatin. (Jos olisi muuten tehnyt ranskalaisia niin olisi bataatti jäänyt luomatta).
Bataattiakin voisin syödä useammin, jos sitä saisi suomalaisena.
Olen syönyt Etiopiassa tefjauhoista tehtyjä lettuja (injera), jossa oli jotain mausteista lihaa täytteenä. En oikein välittänyt niin happamista letuista.
Ei tarvita mitään Afrikasta. Ei timantteja, kaakaota, kahvia, tupakkaa, jamssia ym. Kaikista vähiten viljaa. Syököön vaan itse ja kasvattakoon, jos kasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt Etiopiassa tefjauhoista tehtyjä lettuja (injera), jossa oli jotain mausteista lihaa täytteenä. En oikein välittänyt niin happamista letuista.
Sama kokemus mulla etiopialaisesta ravintolasta Helsingissä. En tykännyt erityisemmin injerasta, happamuus muistutti mielestäni vähän oksennusta, enkä päässyt siitä mielikuvasta eroon. Muuten pyrin suosimaan suomalaista lähiruokaa.
Se on hyvä jos afrikkalaisetkin saavat superruokaa
Saattaa se tullakin, sillä meille on jo rantautunut pirunmoinen määrä viljelijöitä sieltäpäin.......
Uusi superruoka on peruna. Vaatii vähemmän vettä kasvaakseen kuin useimmat viljat. Kestää kuumaa sekä viileää kesäsäätä, kukaan ei tiedä mihin suuntaan nämä kesät ovat sään puolesta menossa. Nuoriso ei syö perunaa. Ihmettelen että miksi ei. Sitten syödään kaukomailta tuotua riisiä, couscousia, vieraita viljoja ja ollaan niin eettisiä että. Hah. Viljely tuhoaa köyhien maiden maat ja kuluttaa vähäisetkin vesivarannot.