Täytetyt kesäkurpitsat! Paras resepti? Netti pullollaan ohjeita mutta mikä oln mielestäsi paras resepti? Millä reseptillä itse teet?
Kommentit (19)
Tiina K. Ja kruunu
Onko tämä sama kuin Seija
Laitan, mitä kaapista löytyy ja jämiä. Jokainen kerta on se paras resepti.
On aika mitään sanomaton raakaaine, pekoni pelastaa. Juusto ois kans kiva. Helpoin homma on kun heität sen pois.
Mielestäni oleellisinta on kovertaa kesäkurpitsa riittävän ohueksi. Näin se ehtii varmasti kunnolla kypsyä ja ruuan mausta tulee parempi, koska kesäkurpitsa itsessään ei maistu miltään. Älä siis jätä sitä isoksi kimpaleeksi, joka sellaisenaan täyttää suun. Täytettä pitää olla riittävästi suhteessa kesäkurpitsaan.
Toinen tärkeä seikka on reipas maustaminen. Käytä yrttejä ja chiliä. Kolmanneksi kannattaa muistaa, että täytteessä on oltava rasvaa, jotta se maistuu joltain. Jos et käytä rasvaista lihaa, laita ainakin tuorejuustoa ja juustokuorrute. Itse silppuan jauhelihatäytteeseen myös runsaasti kasviksia kuten sipulia ja paprikaa ja lehtikaalia.
Voissa paistettuja herkkusieniä ja sipulia, kesäkurpitsan sisus pilkottuna mukaan. Reilusti sinihomejuustoa ja juustoraastetta.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni oleellisinta on kovertaa kesäkurpitsa riittävän ohueksi. Näin se ehtii varmasti kunnolla kypsyä ja ruuan mausta tulee parempi
Kiitos, tämä oli hyvä huomio!
ap
Eli osta vain kesäkurpitsan kuoret on neuvo täällä
Sipulia, valkosipulia, paprikaa, broilerinjauhelihaa, currya, soijaa, yrttejä ym. mausteita maun mukaan ja se koverrettu kesäkurpitsan sisus. Noista siis täyte pannulla haudutellen ja sitten täytön jälkeen juustoraastetta päälle.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni oleellisinta on kovertaa kesäkurpitsa riittävän ohueksi. Näin se ehtii varmasti kunnolla kypsyä ja ruuan mausta tulee parempi, koska kesäkurpitsa itsessään ei maistu miltään. Älä siis jätä sitä isoksi kimpaleeksi, joka sellaisenaan täyttää suun. Täytettä pitää olla riittävästi suhteessa kesäkurpitsaan.
Toinen tärkeä seikka on reipas maustaminen. Käytä yrttejä ja chiliä. Kolmanneksi kannattaa muistaa, että täytteessä on oltava rasvaa, jotta se maistuu joltain. Jos et käytä rasvaista lihaa, laita ainakin tuorejuustoa ja juustokuorrute. Itse silppuan jauhelihatäytteeseen myös runsaasti kasviksia kuten sipulia ja paprikaa ja lehtikaalia.
En ole ikinä tehnyt näitä täytettyjä kesäkurpitsoja, mutta aion tehdä. Laittaisin täytteen päälle vielä voita ja oliiviöljyä, myös soijakastiketta ja se sopii hyvin kasvispainotteisiin ruokiin.
Pikaruokana paras Jauhelihaa ja sipulia tacomausteella, päälle pikkuisen juustoa.
Vaihtaisin kesäkurpitsan suippopaprikaan. Parempaa. Täytteet mielikuvituksen mukaan.
Tuo ruokien täyttäminen on oikeasti aika turhaa puuhaa. Ne kuitenkin pitää leikellä lautasella. Jos ne vaan keikkelee paloiksi ennen kypksenystä, niin ne kypsyvät nopeammin ja lisäksi ovat yleensä maukkaampia, koska mausteet leviävät tasaisemmin siihen ruokaan. Lisäksi yäytteet pitää valmistaa ennenkuin voi täyttää mitään ja laittaa uuniin. Menee ikuisuus verrattuna siihen, että keittää lisukkeet ja kurpitsan samaan aikaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni oleellisinta on kovertaa kesäkurpitsa riittävän ohueksi. Näin se ehtii varmasti kunnolla kypsyä ja ruuan mausta tulee parempi, koska kesäkurpitsa itsessään ei maistu miltään. Älä siis jätä sitä isoksi kimpaleeksi, joka sellaisenaan täyttää suun. Täytettä pitää olla riittävästi suhteessa kesäkurpitsaan.
Toinen tärkeä seikka on reipas maustaminen. Käytä yrttejä ja chiliä. Kolmanneksi kannattaa muistaa, että täytteessä on oltava rasvaa, jotta se maistuu joltain. Jos et käytä rasvaista lihaa, laita ainakin tuorejuustoa ja juustokuorrute. Itse silppuan jauhelihatäytteeseen myös runsaasti kasviksia kuten sipulia ja paprikaa ja lehtikaalia.
En ole ikinä tehnyt näitä täytettyjä kesäkurpitsoja, mutta aion tehdä. Laittaisin täytteen päälle vielä voita ja oliiviöljyä, myös soijakastiketta ja se sopii hyvin kasvispainotteisiin ruokiin.
Soijakastikkkeella pilaa ruuan kuin ruuan.
En voi uskoa, että joku kysyy keskellä talvea jotain kesäkurpitsarseptiä. Kertoohan se nimikin jo, että kesäkurpitsaa syödään kesällä koska se kasvaa ja kypsyy silloin. Wt-ketju.
Teen aina samalla kertaa täytettyjä kesäkurpitsoja ja paprikoita. Kesäkurpitsan koverrettu ja silputtu sisus menee paprikoiden sisälle (lihatäytteen seassa) mainiosti ja kesikset tukevat muuten kellahtelevia paprikoita vuoassa.
Jauhelihaa, pekonia, sipulia jne, ehkä hiukan couscousia tms. , tuorejuustoa ja juustoa. Jokainen täytesatsi on erilainen, mutta tuossa ne perusosaset ovat.
Noin sentin paksuiset, kesäkurpitsan levyiset ja pituiset jauhelihapihvit (sipuli, kananmuna) voissa paistettuna ja sitten wasabi-kastike kuorrutus paiston jälkeen, laitetaan halkaistun ja kuumennetun kesäkurpitsan väliin ja (voi lämmittää toki uunissakin, niin ajoitus onnistuu helpommin). Juomaksi käy puna- tai roseviini.
Teen paistosta
2 kesäkurpitsaa kuutioina
1 munakoiso
Pikkupurkki tomaattipyrettä
Purkki papuja
Loraus kermaa
Suolaa ja reformin kasvisliemijauhetta
Juustoraastetta päälle
Kuutioi kesäkurpitsa ja paista. Lisää sitruunaa ja öljyä ja esim ravunpyrstöjä ja kermaa ja suolaa. Sekoita pastaan
Onko kellään hyvää reseptiä?