Aiheuttaako vehnä väsymystä ja mielenterveysongelmia?
Löytyykö täältä tietoa tai kokemusta?
Olen itse kamppaillut uupumuksen sekä mielenterveysongelmien kanssa.
Nyt olen jättänyt kokeilumielessä vehnän ja turhat sokerin syönnit pois, ja olo on täysin erilainen!!
Olen kyllä kuullut että vehnän poisjättö parantamut monia fyysisiä sairauksia mutta että vaikuttaako mielenterveyteenkin?! Ohho.
Kommentit (18)
No vatsan hyvinvointi kyllä. Ruuansulatuselimistön bakteeristolla on nykytiedon mukaan vaikutusta, mutta vähäinen sokeri on ihan ok.
Ja vehnää on moneen junaan, täysjyvää pidetään melkoisena terveystuotteena. Valkoinen, prosessoitu vehnä taas on höttöä.
A khorasan wheat-based replacement diet improves risk profile of patients with type 2 diabetes mellitus (T2DM): a randomized crossover trial.
Ancient wheat and health: a legend or the reality? A review on KAMUT khorasan wheat.
Tässä täysjyvävehnän terveyshyödyistä:
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/vehna_mainettaan_parempi_vil…
T. 2, joka ei usko välttämisruokavalioihin kuin vaikeissa allergioissa - muuten monipuoliseen ja ravitsemussuosituksia noudattavaan ruokavalioon.
Vierailija kirjoitti:
Tässä täysjyvävehnän terveyshyödyistä:
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/vehna_mainettaan_parempi_vil…
T. 2, joka ei usko välttämisruokavalioihin kuin vaikeissa allergioissa - muuten monipuoliseen ja ravitsemussuosituksia noudattavaan ruokavalioon.
Ja sitten kun luet nuo linkittämäni tutkimukset niin selviää että jalostamaton vehnä on terveellisempää.
Käytä siis ennemmin spelttiä kuin vehnää. Makukin on parempi.
Mitkä vaikuttaa suoliston hyvän bakteerikantaan negatiivisesti, vaikuttaa myös pääkoppaan.
Uupumus ja väsymys on yksi ruoka-aine allergian oireista.
Vehnä aiheuttaa minulle väsymystä, nostaa verensokeria todella nopeasti. Lisäksi se aiheuttaa sellaisen epämääräisen turvotuksen ja ikään kuin tulehtuneen olon vatsaani. Harmi, sillä tuoreet vehnäsämpylät olisivat niin herkullisia. Minä vaan en voi enää ollenkaan syödä sellaisia - ruisleipienkin vehnä tuppaa olemaan nykyään liikaa.
Vehnä on vehnää, sitä ei mikään muuksi muuta. Kaikissa ruuissa on vehnää, siitä on helppoa ja huokeaa tehdä vaikka mitä höttöä ja siksi on niin paljon sairaita. Vehnä on halpaa maailmalla yleensäkin, miten siinä voisi olla mitään terveellistä?
No täällä on ainakin nisua vedetty.
Tuhannet suomalaiset syövät SSRI-lääkkeitä. Miksei kokeilla viljatonta/gluteenitonta/VHH-ruokavaliota vaikka pari kuukautta ennen kuin määrätään lääkkeet?
Olen edelleen kuin puulla päähän lyöty!!
Tämä päänsisäinen selkeys mitä ei ole aikoihin ollut, ja olo on paljon paljon virkeämpi!!
En meinaa uskoa että viljat ja sokeri ovatkin aiheuttaneet aivosumuni ja ahdistuksen!
Terkuin ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä täysjyvävehnän terveyshyödyistä:
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/vehna_mainettaan_parempi_vil…
T. 2, joka ei usko välttämisruokavalioihin kuin vaikeissa allergioissa - muuten monipuoliseen ja ravitsemussuosituksia noudattavaan ruokavalioon.
Ja sitten kun luet nuo linkittämäni tutkimukset niin selviää että jalostamaton vehnä on terveellisempää.
Käytä siis ennemmin spelttiä kuin vehnää. Makukin on parempi.
Eli spelttisipsit ovat siis terveellisiä tällä logiikalla? NOT.
Viljan ja sokerin syönti ei aiheuta aivosumua ja ahdistusta.
Viljan ja sokerin liikasyönti aiheuttaa aivosumua ja ahdistusta.
Vierailija kirjoitti:
Viljan ja sokerin syönti ei aiheuta aivosumua ja ahdistusta.
Viljan ja sokerin liikasyönti aiheuttaa aivosumua ja ahdistusta.
No ehkä juurikin näin mutta missä menee raja?
Ja mitä enemmän niitä syö sitä enemmän tekee mieli..?
-ap
Short-Term Hemodynamic Effects of Modern Wheat Products Substitution in Diet with Ancient Wheat Products: A Cross-Over, Randomized Clinical Trial.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30400372