Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teet risoton?

Vierailija
23.02.2019 |

Teetkö koskaan?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy pannulle, siihen sipulia kuullottumaan, sitten risottoriisiä ja kanttarelleja hetkeksi. Kun riisit ovat läpikuultavia kuumaa kasvislientä vähän kerrassaan ja pari lorausta valkoviiniä jos on. Lopuksi sekaan parmesaania, persiljaa ja mustapippuria myllystä. Nam!

Vierailija
2/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 on oikeassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Öljy pannulle, siihen sipulia kuullottumaan, sitten risottoriisiä ja kanttarelleja hetkeksi. Kun riisit ovat läpikuultavia kuumaa kasvislientä vähän kerrassaan ja pari lorausta valkoviiniä jos on. Lopuksi sekaan parmesaania, persiljaa ja mustapippuria myllystä. Nam!

Noinhan se tehdään ja itse teen samoin. Aikaa siinä menee mutta lopputulos on sellainen, että aikaa saa mennäkin. On se vaan hyvää.

Vierailija
4/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten samalla tavalla kuin eka vastaaja, mutta en käytä sieniä ja liemi riippuu lisukkeesta, jos tarjoan esim. broilerinfileen kanssa, niin käytän kanalientä.

Vierailija
5/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen, lempiruokaa! Kuullotan öljyssä sipulisilppua ja valkosipulimurskaa. Sitten hyvää risottoriisiä, pyörittelen, kunnes läpikuultavaa. Reilu desi valkoviiniä, kun se imeytynyt, kauha kerrallaan kasvislientä. Koko ajan sekoitan, että tärkkelys irtoaa ja tulee hyvä rakenne. Aina kun kauhallinen imeytynyt, lisää nestettä. Kun kypsää, lisään vähän voita ja parmesaania. Rakenteen oltava valuvaa ja kosteaa.

Tässä perus. Keväällä tarjoan uunissa tai grillissä nopeasti paistettujen parsojen kanssa. Joskus paistan vuohenjuustoa päälle, joskun höyrytän sokeriherneitä tai pitkiä papuja. Myös savulohi ja katkaravut toimivat.

Juomana sama viini, jota käytin alussa.

Vierailija
6/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritätkö saada palstalle sodan aikaiseksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Grillistä broileria ja valmisriisi ja soosi. Ei ku iäntä kohti. 

Vierailija
8/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteinen hemapatsydeemi. Koulussa oli hyvät risotot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tämän keskustelun tarkoituksena nyt se, että toiset saa päteä risottoasioilla?

Vierailija
10/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko tämän keskustelun tarkoituksena nyt se, että toiset saa päteä risottoasioilla?

Ilmeisesti, kun ei ap muuta osaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harvemmin teen 'oikeaa' risottoa.

Tänään mies halusi tehdä riisiä jossa oli riisi - kvinoa -siemensekoitusta, tavallista pitkäjyväistä riisiä, lehtikaalia, murennettua fetaa ja mausteita kuten rosmariinia.

Vierailija
12/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko tämän keskustelun tarkoituksena nyt se, että toiset saa päteä risottoasioilla?

Mikäpä muukaan.

Nestettä lisätessä ei muuten ole mitään väliä, laittaako kauhallinen kerrallaan vai isomman määrän kerralla. Lopussa on tietysti hyvä varoa, ettei mene liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
23.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ykkönen muuten oikeassa, mutta pitää käyttää voita, ei öljyä. Lisäksi sitä voita pitää käyttää viittä vaille v.itun paljon, jos aikoo tehdä silleen kuin Italiassa.

Italialaiset sekoittavat vielä raastettua parmesaania aika moneen risottoon, että tulee oikein rasvaista.