Mikämoisilla paistopannuilla palstalaiset paistostelee?
Itse suosin ruostumatonta paistopannua, koska sen hoitaminen on helppoa. Kaapista löytyy toki valurautainenkin paistopannu, mutta inhoan sitä sen jatkuvaa rasvapolttamista ja muuta jatkuvaa huoltamista.
Minkälaisilla paistopannuilla palstalaiset paistostelee?
Kommentit (15)
Riippuu siitä, mitä paistan.
Mulla on valurautapannu kovaan paistamiseen ja keraaminen kananmunille ja miedolla lämmöllä paistettavalle kalalle.
Valurautapannua ei tarvitse yhtenään rasvapoltella, jos a)et pese sitä tiskiaineella ja b) käytät tarpeeksi paljon tarpeeksi kuumaksi kuumennettavaa rasvaa paistaessasi. Näin siihen ei tartu mitään kiinni niin lujaa, etteikö se lähtisi ihan pelkällä kuumalla vedellä ja harjalla. Omani olen tainnut rasvapolttaa viimeksi toissavuonna...
Hiiliteräspannus tekee joskus mieli. Mutta toistaiseksi kaikki käteen osuneet pvat olleet joko huonon mallisia tai käsittämättömän hintaisia. En ole valmis maksamaan paistinpannusta useampaa satasta.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä, mitä paistan.
Mulla on valurautapannu kovaan paistamiseen ja keraaminen kananmunille ja miedolla lämmöllä paistettavalle kalalle.
Valurautapannua ei tarvitse yhtenään rasvapoltella, jos a)et pese sitä tiskiaineella ja b) käytät tarpeeksi paljon tarpeeksi kuumaksi kuumennettavaa rasvaa paistaessasi. Näin siihen ei tartu mitään kiinni niin lujaa, etteikö se lähtisi ihan pelkällä kuumalla vedellä ja harjalla. Omani olen tainnut rasvapolttaa viimeksi toissavuonna...
Hiiliteräspannus tekee joskus mieli. Mutta toistaiseksi kaikki käteen osuneet pvat olleet joko huonon mallisia tai käsittämättömän hintaisia. En ole valmis maksamaan paistinpannusta useampaa satasta.
Ei se ole paistinpannu, se on paistopannu!!
Suomessa puhutaan paistinpannusta eikä mistään helvetin paistopannusta. Minä en ole kuullut yhdenkään ammattikokinkaan puhuvan paistopannusta.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä, mitä paistan.
Mulla on valurautapannu kovaan paistamiseen ja keraaminen kananmunille ja miedolla lämmöllä paistettavalle kalalle.
Valurautapannua ei tarvitse yhtenään rasvapoltella, jos a)et pese sitä tiskiaineella ja b) käytät tarpeeksi paljon tarpeeksi kuumaksi kuumennettavaa rasvaa paistaessasi. Näin siihen ei tartu mitään kiinni niin lujaa, etteikö se lähtisi ihan pelkällä kuumalla vedellä ja harjalla. Omani olen tainnut rasvapolttaa viimeksi toissavuonna...
Hiiliteräspannus tekee joskus mieli. Mutta toistaiseksi kaikki käteen osuneet pvat olleet joko huonon mallisia tai käsittämättömän hintaisia. En ole valmis maksamaan paistinpannusta useampaa satasta.
Mistä löytyy useamman satasen maksavia hiiliteräspannuja? Itselläni on saksalaiset, taotut hiiliteräspannut, eivätkä nekään maksaneet kuin joitakin kymppejä kappaleelta.
Vierailija kirjoitti:
Teräspannu on paras!
Minäkin käytän enimmäkseen teräspannua, jossa keraaminen paistopinnoite.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä, mitä paistan.
Mulla on valurautapannu kovaan paistamiseen ja keraaminen kananmunille ja miedolla lämmöllä paistettavalle kalalle.
Valurautapannua ei tarvitse yhtenään rasvapoltella, jos a)et pese sitä tiskiaineella ja b) käytät tarpeeksi paljon tarpeeksi kuumaksi kuumennettavaa rasvaa paistaessasi. Näin siihen ei tartu mitään kiinni niin lujaa, etteikö se lähtisi ihan pelkällä kuumalla vedellä ja harjalla. Omani olen tainnut rasvapolttaa viimeksi toissavuonna...
Hiiliteräspannus tekee joskus mieli. Mutta toistaiseksi kaikki käteen osuneet pvat olleet joko huonon mallisia tai käsittämättömän hintaisia. En ole valmis maksamaan paistinpannusta useampaa satasta.
Mistä löytyy useamman satasen maksavia hiiliteräspannuja? Itselläni on saksalaiset, taotut hiiliteräspannut, eivätkä nekään maksaneet kuin joitakin kymppejä kappaleelta.
Mä en tiedä, minkä mallisia sun pannut on, mä haen sellaista yhtä, joka sopisi kaikkeen. Iittaalalla esim on noita useamman satasen hintaisia - malli ois hyvä, mutta hinta mulle liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa puhutaan paistinpannusta eikä mistään helvetin paistopannusta. Minä en ole kuullut yhdenkään ammattikokinkaan puhuvan paistopannusta.
Whatever. Hiihtokenkä vai hiihdinkenkä? Luistovoide vai luistinvoide? Paistorasva vai paistinrasva?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä, mitä paistan.
Mulla on valurautapannu kovaan paistamiseen ja keraaminen kananmunille ja miedolla lämmöllä paistettavalle kalalle.
Valurautapannua ei tarvitse yhtenään rasvapoltella, jos a)et pese sitä tiskiaineella ja b) käytät tarpeeksi paljon tarpeeksi kuumaksi kuumennettavaa rasvaa paistaessasi. Näin siihen ei tartu mitään kiinni niin lujaa, etteikö se lähtisi ihan pelkällä kuumalla vedellä ja harjalla. Omani olen tainnut rasvapolttaa viimeksi toissavuonna...
Hiiliteräspannus tekee joskus mieli. Mutta toistaiseksi kaikki käteen osuneet pvat olleet joko huonon mallisia tai käsittämättömän hintaisia. En ole valmis maksamaan paistinpannusta useampaa satasta.
Mistä löytyy useamman satasen maksavia hiiliteräspannuja? Itselläni on saksalaiset, taotut hiiliteräspannut, eivätkä nekään maksaneet kuin joitakin kymppejä kappaleelta.
Mä en tiedä, minkä mallisia sun pannut on, mä haen sellaista yhtä, joka sopisi kaikkeen. Iittaalalla esim on noita useamman satasen hintaisia - malli ois hyvä, mutta hinta mulle liikaa.
Vai ovatko ne Iittalat kuitenkin teräspannuja ilman sitä hiiltä?
Ruskeankastikkeen tekoon, sekä lettujen ja pihvien paistoon käytän valurautapannua. Ostin tuon pienehkön Wärtsilän pannun joskus yli 20 vuotta sitten kirppikseltä. Laitoin sen kuntoon pesemällä ja rasvaamalla, eikä sille ole sen jälkeen tarvinnut tehdä muuta kuin käyttää ja pestä kuumalla vedellä. Muihin juttuihin käytän Fiskarsin pannua. Välillä ostin jonkun Lidlin paistinpannun, mut se oli huono. Induktiotason paistotehoa piti pitää täysillä, jotta paistoi hyvin. Fiskars paistaa alhaisemmalla lämmöllä, samoin valurautapannu. Säästöä siinä mielessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teräspannu on paras!
Minäkin käytän enimmäkseen teräspannua, jossa keraaminen paistopinnoite.
Mikä pannu sulla on? Kauanko on kestänyt? Minulla on ollut joku halpis joihin hetken päästä tarttuu kaikki.
Joten teflon on edelleen kova sana.
Ostin kyllä parinkympin hiiliteräspannun, mutten vielä ole kovin monesti kokeillut.
Mnä en käytä paistopannuja lainkaan, käytössä on vain wök-pannu.
Minulla on Pinnoittamaton alumiinipannu arkipannuna. Tomaattiset jutut valmistuu sitten teräksisessä (ruostumaton) pannussa - samalla pannulla paistan myös pihvit (kestää viinin, kun tekee pannukastikkeen).
Likaisella.Tulee pikantit aromit.
Ikean Sensuell. Alumiinikakun ympärillä ruostumatonta terästä. Hyvä, tasainen lämpö, helppo puhdistaa vain kiehauttamalla vettä siinä lieden jälkilämmöllä.