Onko totta, että tynnyrikypsytetyt alkoholijuomat olisivat terveellisiä kohtuudella nautittuina?
Väittämän mukaan siitä tynnyrin puuaineksesta liukenee siihen alkoholiin kaikenlaista terveellistä...
Kommentit (12)
Kannattaa syödä vanhoista viskitynnyreistä tehtyä sahanpurua, niin elää ikuisesti.
Puppua. Alkoholi on sekä liuotin että keskushermostomyrkky, joka ei ole "terveellistä" missään olomuodossa, paitsi haavojen puhdistamisessa.
Lässyn lässyn. Sen sijaan jotkut miedot viljavalmisteista käytetyt alkoholijuomat (esim. olut) saattavat olla pieninä määrinä nautittuna hyväksi terveydelle ja erityisesti suolistoterveydelle.
Kyllä, hyvä laadukas olut on terveellistä kunhan kulutus jää alle 40-50 tölkkiin viikossa.
Mä oon betäny jo 35 cl salmiakkikosssua.
Mitäköhän 'terveellistä' oikein luulet siinä puussa olevan?
Hyvin vähän on ihan oikeasti puutynnyrissä kypsytettyjä juomia enää nykyisin, lähinnä viskejä ja konjakkeja ja joitain parempia rommeja ym. Mikään näistä ei kyllä ole 'terveysjuoma'.
Omakohtaista kokemustakin on, olen näet yrittänyt yli 20 v juoda varsinkin viskiä päivittäin, muttei ole kunto ja terveys paljoa parantunut!
Vierailija kirjoitti:
Mitäköhän 'terveellistä' oikein luulet siinä puussa olevan?
Hyvin vähän on ihan oikeasti puutynnyrissä kypsytettyjä juomia enää nykyisin, lähinnä viskejä ja konjakkeja ja joitain parempia rommeja ym. Mikään näistä ei kyllä ole 'terveysjuoma'.
Omakohtaista kokemustakin on, olen näet yrittänyt yli 20 v juoda varsinkin viskiä päivittäin, muttei ole kunto ja terveys paljoa parantunut!
Eikös puu ole täynnänsä flavonoideja, antioksidantteja ynnä muuta terveellistä? Syötiinhän sitä pettuakin vuosisatoja ja ah - niin terveenä pysyttiin. Todisteita on vaikka millä mitalla!
Kirkkaat alkoholit ei aiheuta niin kovia krapuloita. Valkkari, vodka ym parempia kuin olut, pinkki ja viskisotkut.
Nykytutkimukset ovat enenevissä määrin sillä kannalla, että alkoholin haitat peittoavat hyödyt, myös punaviinin ym. kohdalla. Eli ne hyödyt, mitä esim. punaviinin flavonoidit tms. voivat tuoda ovat vähäisemmät kuin punaviinin sisältämän alkoholin haitat.
Nykytutkimuksissa on huomattu monia terveyttä edistäviä vaikutuksia oluessa.
Ei ole. Alkoholi on aina myrkkyä, oli se kypsytetty vaikka kultasammiossa. Eiköhän sitä terveellistä saa alkoholittomanakin versiona jostain.