Millainen on perinteinen suomalainen salaattiannos?
Muualla maailmassahan on esim. Nizzan salaatti ja kreikkalainen salaatti.
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Vaarmaan joku etikkapohjainen.
Säilöttyjä punajuuria, porkkanaraastetta ja rusinoita :))
Tai inha sienisalaatti...
Jotain pahaa, perinteinen suomalainen ruoka on useimmiten pahaa.
Ihan kaksi salaattia osasit nimetä? Wau
Vierailija kirjoitti:
Vaarmaan joku etikkapohjainen.
Ei vaan heitetään se etikkka siihen salaattien, kurkkkujen ja tomaattien marinadiksi ja kaikkki maistoo etikalle.
Vähän kiinankaalia, kurkkua ja tomaattia. Pyhäpäivinä lisätään paprikaa ja jouluna juustoa ja viinirypäleitä.
Vierailija kirjoitti:
Ihan kaksi salaattia osasit nimetä? Wau
Mitä hölmöläisiä tänne ketjuun tuli? Mielenkiinnosta mietin, kun paljon salaattia syön. Oisko jokin mummon kananmunasalaatti jo aika perinteinen?
Mummo teki aikanaan etikkaisia tillikurkkuja. Ne oli hyviä.
Rosolli, länsisuomalaisittain sallatti, on aika perinteinen suomalainen salaatti. Tosin sen juuret ovat Venäjällä.
Porkkanaraastetta anaspaloja. Nam!
Lisänä näkkileipää missä aivan vähäsen terveellistä rasvatonta kasvisrasvan tapaista levitettä.
Ruokana rasvattomaan maitoon tehty perunavelli ilman suolaa...
Mummonkurkut eli tuorekurkku viipaloituna ohueksi ja etikka-sokeriliemessä on kyllä aika perinteinen tosiaan.
Hemapaa, ylikeitettyä pastaa, raejuustoa ja kinkun kaltaisia valmissiivuja
Muutama viipale kurkkua ja tomaattia.
Vierailija kirjoitti:
Porkkanaraastetta anaspaloja. Nam!
Lisänä näkkileipää missä aivan vähäsen terveellistä rasvatonta kasvisrasvan tapaista levitettä.
Ruokana rasvattomaan maitoon tehty perunavelli ilman suolaa...
Pekka Puska hyväksyy tämän.
Kultaisella 1970-luvulla se oli porkkanaraaste, jonka royal-versiossa oli rusinoita seassa. 1980-luku oli kiinankaalin valta-aikaa. Siitä tuli royalia lisäämällä ananaspaloja tai -murskaa purkista.
Tuoretta vihreää salaattia, pieniä porkkanoita, pilkottuja sipulinvarsia ja retiisejä suoraan vihannespenkistä.
Herkkusalaatti mökkikesiltä.
Mun salaatti melkee ku kreikkalainen, paitsi et välil vaihtelevasti vaan lisään siihen joko kanaa, lohta tai tonnikalaa, kananmunaa, paprikaa ja sokkarin irtosuolakurkkuja.
Ei salaattia mutta aikoinaan Jaakko Kolmonen & Veijo Vanamo järjestivät lapselle syntymäpäiväjuhlat.
Kaikki paha sokeria sisältävä oli korvattu terveellisellä kuten puolukkamehua ilman sokeria limonadin sijasta, perunalastujen ja karkkien sijasta porkkana, nauris, lanttu viipaleita. Koska terveys!
Vaarmaan joku etikkapohjainen.