Kerääkö kukaan vihannesten rääppeitä ja keittää niistä kasvislientä?
Tämä ajatus tuli yhtäkkiä mieleen. Vuosia sitten omistin marsuja, joille aina heitin kasvisten pintalehdet tai vähän nahistuneet kasvikset. Edelleenkin joka kerta mietin kokatessa, että taas menee hukkaan.
Mutta entä, jos laittaisin pakastimeen astian johon kerään porkkanankannat, nahistuneet sellerit, kaalin pintalehdet ym. ja kun astia täytyy, keitän kasvisliemen myöhempää käyttöä varten. Miksen ole tajunnut tätä aikaisemmin? Onko logiikassani joku virhe?
Tekeekö joku muu tällaista?
Kommentit (7)
En kasvislientä, mutta luulientä kyllä.
Kokeilin kerran, liemestä tuli niin älyttömän kitkerää että viemäriin meni :D en sitten tiedä mikä siinä meni vikaan.
Googlaamalla tuli tämä vastaan, mutta ei puhetta pakastetuista kasvirääppeistä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-helposti-voit-tehda-kasvisliem…
Muistinkin, että itse asiassa mulla on kukkakaalin ja parsakaalin ylijäämää pakkasessa, koska niistä tulee hyvää sosekeittoa.
Ei tässä ole mitään alas ammuttavaa. Porkkanankannat sun muut vaan minigrip-pusseihin ja pakkaseen, jos eivät ole vielä homeessa. Kannattaa kuitenkin jättää tietyt hukkapalat väliin, tai ainakin pitää ne erillään. Nahistuneista salaatinlehdistä ja vastaavista ei mielestäni saa juurikaan mitään makua enää irti, perunankuorissa on liikaa tärkkelystä kasvisliemeksi, ja punajuuret eivät sovi joka soppaan. Tosin makunsa kullakin.
Vierailija kirjoitti:
Googlaamalla tuli tämä vastaan, mutta ei puhetta pakastetuista kasvirääppeistä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-helposti-voit-tehda-kasvisliem…
Muistinkin, että itse asiassa mulla on kukkakaalin ja parsakaalin ylijäämää pakkasessa, koska niistä tulee hyvää sosekeittoa.
Joo, kiitos! Kasvisliemen keittäminen on itsellä ollut ennenkin mielessä, mutta ongelmana juuri se, ettei yhdeltä ihmiseltä kerralla tule niin paljon rääppeitä. Pakastaminen ratkaisisi tämän ongelman.
Ehkä täytyy vain laittaa kokeiluun. Eihän siinä häviä kuin vähän aikaa ja sähköä. Roskiinhan ne muuten menisi.
Ap
Teen, hyvää tulee. Kaaleja ei kannata käyttää, tulee kitkerää. Parasta tulee mielestäni purjosipuli-selleri-palsternakka-porkkana-yhdistelmästä. Mausteeksi laitan persiljan varret, timjamin oksan, muutaman pippurin ja pari laakerinlehteä.
Hei, tuossahan voisi olla ideaa. Ampukaa tää nyt joku alas, etten ala turhaan tulevaisuudessa keräämään pakkasessa olevaa kattilaa täyteen kasvisten hukkapaloja. Kalan perkeet pakastan aina, että saan sitten isommasta määrästä tehtyä oman liemen.