Tavalliset perusruuatkin ovat loistavia jos ne tehdään ensiluokkaisista raaka-aineista, esim. makaroonilaatikko
Esim. makaroonilaatikko, joka on tehty parhaasta mahdollisesta jauhelihasta ja muutenkin parhaista aineksista, on aivan loistava ruoka. Tuotahan ei vain saa mistään kaupasta esim. eineksenä tuolla tavalla, vaan se pitää aina itse valmistaa.
Saakohan juuri mistään ravintoloistakaan "tavallisia" suomalaisia perusruokia siten, että ne on tehty ensiluokkaista raaka-aineista?
Kommentit (23)
Raaka-aineet ovat ensiluokkaisia silloin kun ovat luomua ja kotimaista.
Onko pakko aina syödä jotaki lämmintä ruokaa?
Välillä voi mennä päiviä että syö rahkaa+marjoja, kananmunan, leipää+juustoa, marjapuuroa, salaattia, banaania, kylmäsavulohta jne.
Miksi ressaatte aina tekemällä lämmintä ruokaa?
Varmaan eniten merkkaa pesetkö jauhenlihan ennen valmistusta.
Vierailija kirjoitti:
Raaka-aineet ovat ensiluokkaisia silloin kun ovat luomua ja kotimaista.
Ei, vaan silloin kun ne on ravintopitoisia.
Vierailija kirjoitti:
Makaroonilaatikon ensiluokkaiset ainekset? Ensiluokkaista maitoa? Ensiluokkaisia kananmunia? Ensiluokkaista makaronia?
Ensiluokkainen jauheliha, ensiluokkainen juusto kuorrutuksena sekä hyvin valitut vihannekset täytteenä. Maku on ihan eri planeetalta kuin jossain eineksessä.
Tuo oli vain yksi esimerkki perusruuasta, jota on hankala saada ravintolassakaan tällä tavalla valmistettuna.
Vierailija kirjoitti:
Onko pakko aina syödä jotaki lämmintä ruokaa?
Välillä voi mennä päiviä että syö rahkaa+marjoja, kananmunan, leipää+juustoa, marjapuuroa, salaattia, banaania, kylmäsavulohta jne.
Miksi ressaatte aina tekemällä lämmintä ruokaa?
Ei ole pakko. Me tykätään lämpimästä ruuasta.
Vierailija kirjoitti:
Onko pakko aina syödä jotaki lämmintä ruokaa?
Välillä voi mennä päiviä että syö rahkaa+marjoja, kananmunan, leipää+juustoa, marjapuuroa, salaattia, banaania, kylmäsavulohta jne.
Miksi ressaatte aina tekemällä lämmintä ruokaa?
hyi mitä närppimistä. koko ajan pää jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Esim. makaroonilaatikko, joka on tehty parhaasta mahdollisesta jauhelihasta ja muutenkin parhaista aineksista, on aivan loistava ruoka. Tuotahan ei vain saa mistään kaupasta esim. eineksenä tuolla tavalla, vaan se pitää aina itse valmistaa.
Saakohan juuri mistään ravintoloistakaan "tavallisia" suomalaisia perusruokia siten, että ne on tehty ensiluokkaista raaka-aineista?
Se on Makaronilaatikko. Oppikkaa jo vihdoin kirjoittamaan.
Vierailija kirjoitti:
Onko pakko aina syödä jotaki lämmintä ruokaa?
Välillä voi mennä päiviä että syö rahkaa+marjoja, kananmunan, leipää+juustoa, marjapuuroa, salaattia, banaania, kylmäsavulohta jne.
Miksi ressaatte aina tekemällä lämmintä ruokaa?
Av-mammoille lämpötila on tärkeämpi kuin ravintopitoisuus.
Vierailija kirjoitti:
Makaroonilaatikon ensiluokkaiset ainekset? Ensiluokkaista maitoa? Ensiluokkaisia kananmunia? Ensiluokkaista makaronia?
Ilmeisesti artesaanipastaa, extra virgin luomu-laatuoliiviöljyä, tilamaitoa, reko-munia ja lähitilan ylämaankarja-naudanlihaa itse jauhettuna. Päälle ruususuolaa, omin käsin morttelissa jauhettua tellicherry-pippuria ja ripaus Lontoon herkkupuodista tuotua allspicea, joka täkäläisittäin maustepippurina tunnetaan.
Muistaakseni ainoa perinteinen suomalainen kotiruoka, jota olen syönyt ns. paremmassa ravintolassa on ollut kesäkeitto. Oli hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makaroonilaatikon ensiluokkaiset ainekset? Ensiluokkaista maitoa? Ensiluokkaisia kananmunia? Ensiluokkaista makaronia?
Ensiluokkainen jauheliha, ensiluokkainen juusto kuorrutuksena sekä hyvin valitut vihannekset täytteenä. Maku on ihan eri planeetalta kuin jossain eineksessä.
Tuo oli vain yksi esimerkki perusruuasta, jota on hankala saada ravintolassakaan tällä tavalla valmistettuna.
Makaronilaatikon täytteenä ei ole mitään vihanneksia. Makaronilaatikossa ei edes ole mitään täytteitä.
Minusta esim. makaronilaatikko voi tehdä miljoonalla eri tavalla, esim. lapsena on varmaan jokainen vähän siellä sun täällä syönyt makaronilaatikkoa ja huomannut "eri tavat". Huonoin on lukioaikaisen exän äidin tekemä, paljon makaronia, veteen tehty, mausteena vain joku "lihaliemikuutio"
Itse en hirveästi pitänyt (ihan ok, mutta ei lempiruokaa) makaronilaatikosta, enkä omillani asuessa sitä koskaan tehnyt. Sitten yksi mies teki ja pidinkin hänen tekemästään, siinä oli mm. Koskenlaskija-juustoa.
Nykyään teen itsekkin joskus, "omaa versiotani" jossa mausteita (ja ehkä lihaakin) aika reippaasti (perusversioon verrattuna) ja laita aika ohuelti lasketaan vuokaan ja emmentaali tm. voimakas juustokuorrute päälle.
Vierailija kirjoitti:
Onko pakko aina syödä jotaki lämmintä ruokaa?
Välillä voi mennä päiviä että syö rahkaa+marjoja, kananmunan, leipää+juustoa, marjapuuroa, salaattia, banaania, kylmäsavulohta jne.
Miksi ressaatte aina tekemällä lämmintä ruokaa?
Älä murehdi toisten puolesta. Jos tykkää syödä lmmintä ruokaa, kai saa syödä
Vierailija kirjoitti:
Minusta esim. makaronilaatikko voi tehdä miljoonalla eri tavalla, esim. lapsena on varmaan jokainen vähän siellä sun täällä syönyt makaronilaatikkoa ja huomannut "eri tavat". Huonoin on lukioaikaisen exän äidin tekemä, paljon makaronia, veteen tehty, mausteena vain joku "lihaliemikuutio"
Itse en hirveästi pitänyt (ihan ok, mutta ei lempiruokaa) makaronilaatikosta, enkä omillani asuessa sitä koskaan tehnyt. Sitten yksi mies teki ja pidinkin hänen tekemästään, siinä oli mm. Koskenlaskija-juustoa.
Nykyään teen itsekkin joskus, "omaa versiotani" jossa mausteita (ja ehkä lihaakin) aika reippaasti (perusversioon verrattuna) ja laita aika ohuelti lasketaan vuokaan ja emmentaali tm. voimakas juustokuorrute päälle.
läskilällää.
Yleensä sapuskasta tulee parempaa paremmista raaka-aineista. Karjalanpaisti hirvenlihasta sekä luomuporsaasta on aivan törkeän hyvää. Ei todellakaan kaipaa mitään maustehässäköitä tai soijatujausta.
Vierailija kirjoitti:
Onko pakko aina syödä jotaki lämmintä ruokaa?
Välillä voi mennä päiviä että syö rahkaa+marjoja, kananmunan, leipää+juustoa, marjapuuroa, salaattia, banaania, kylmäsavulohta jne.
Miksi ressaatte aina tekemällä lämmintä ruokaa?
Täysin samaa mieltä! Viime kesänä söin melkein joka päivä mainitsemallasi tavalla. Talkkuna ja piimä kuului myös vakoisyömisiin! Talviaikana hieman enemän lämmintä syötävää. Esim. lihapataa, jota söin kylmänä näkkileivän kera.
Vierailija kirjoitti:
Muistaakseni ainoa perinteinen suomalainen kotiruoka, jota olen syönyt ns. paremmassa ravintolassa on ollut kesäkeitto. Oli hyvää.
Tulipa mieleeni mökillä äitini valmistama kesäkeitto. Mummolasta juurekset ja herneet. Navetalta käsittelemätön täysmaito. Seuraksi mummoni leivinuunissa paistettu aito ruisleipä! Todella maukasta!
Vierailija kirjoitti:
Makaroonilaatikon ensiluokkaiset ainekset? Ensiluokkaista maitoa? Ensiluokkaisia kananmunia? Ensiluokkaista makaronia?
Kokeile vaikka Laitilan munamakaronia, maku on ihan eri planeetalta kuin 20snt torinossa.
Makaroonilaatikon ensiluokkaiset ainekset? Ensiluokkaista maitoa? Ensiluokkaisia kananmunia? Ensiluokkaista makaronia?