Ruoka-aineita, jotka sopivat tosi moneen erilaiseen ruokaan
Mun luottoherkku on raejuusto. Paitsi että se on hyvää sellaisenaan, se sopii myös esim.:
- salaatteihin ja pastasalaatteihin sekä myös hedelmäsalaattiin tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia
- suolaisiin piiraisiin (esim. lohi- tai kasvis-) tuomaan mehevyyttä
- sellaisenaan ruisleivän päälle
- pastaruokien joukkoon joko jo kypsennysvaiheessa tai lautaselle valmiin ruoan joukkoon
- sosekeittojen pinnalle tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia
- lämpimiin voileipiin, pizzoihin yms. muiden täytteiden oheen
Oikeastaan raejuusto on yks mun lempparijuttuja koko ruokamaailmassa :) Eihän se nyt niin erikoiselta maistu, mutta juuri monikäyttöisyytensä vuoksi sitä on mulla oikeastaan aina jääkaapissa. Ja onhan se ihan suht terveellistäkin, kun on reippaasti proteiinia ja niukasti rasvaa.
Mitä luottotuotteita tai raaka-aineita teillä on kotona lähes aina?
Kommentit (23)
Pihvi, siitä voi tehdä ohuen (lehtipihvi) tai paksun (sisäfile pihvi). Sen voi kypsentää harmaaksi ja sitkeäksi tai jättää vähän raa-aksi tai jopa kokonaan raa-aksi (tartar). Sen voi myös jauhaa ja tehdä vaikka pullia. Sovelluksissa vain mielikuvitus on rajana.
Kesäkurpitsa on hämmästyttävän monikäyttöinen kasvis. Ei musta raakana kovinkaan hyvää, mutta sopii piiraisiin, keittoihin, pannuruokiin pyttipannun tapaan, wokkeihin, pastakastikkeeseen, lasagnelevyjä korvaamaan jne... Ja olenpa syönyt makeitakin (suklaa)kakkuja, joissa on ollut kesäkurpitsaa raasteena joukossa eikä ainakaan pahaa tehnyt!
Jotenkin hämmentävä kysymys kaikkiaan. No onhan noita:
- jauheliha
- broilerin suikaleet
- Vaikkapa lohi
- sianliha
- kaikki mahdolliset hedelmät
- juusto monessa muodossa
- kaikki mahdolliset vihannekset, vihannessekoitukset pakasteina, kasvissoseet ja murskat.
Mikä olisi raaka-aine joka ei sopisi moneen ruokaan?
Mietin, että kaurahiutaleet - mutta sopii vaikka kuinka moneen sittenkin: puuron lisäksi leipään, omenahyveeseen jne.
Vierailija kirjoitti:
Jotenkin hämmentävä kysymys kaikkiaan. No onhan noita:
- jauheliha
- broilerin suikaleet
- Vaikkapa lohi
- sianliha
- kaikki mahdolliset hedelmät
- juusto monessa muodossa
- kaikki mahdolliset vihannekset, vihannessekoitukset pakasteina, kasvissoseet ja murskat.
Mikä olisi raaka-aine joka ei sopisi moneen ruokaan?
Mietin, että kaurahiutaleet - mutta sopii vaikka kuinka moneen sittenkin: puuron lisäksi leipään, omenahyveeseen jne.
Ok, tajuan kyllä mitä tarkoitat :D En ehkä osannut muotoilla aloitustani kyllin selkeästi. Raejuuston kohdalla hienoa on, kun se sopii tosiaan sekä sellaisenaan käytettäväksi kuin myös lämpimiin ruokiin, jne. Mutta sitä ei tosiaan ole pakko kypsentää millään tavalla ja silti toimii esim. leivän päällä tai salaateissa. Tätä ajoin takaa. Jauheliha ja broileri sopivat toki pitkään listaan ruokia, mutta vain kypsennettyinä, ja jauheliha ei esim. taivu makeaan.
Alkoipa tehdä mieli omenahyvettä! Kaura tosiaan on monipuolista ja nykyäänhän sitä jalostetaankin paljon esim. kauramaitotuotteisiin.
Paahdettu sipulirouhe aateloi ruoan kuin ruoan. Nam!
Valmiita maustesekoituksia pitäisi kai periaatteessa vastustaa mutta provencen yrtit menee kyllä käytännössä kaikkeen ja toimii.
Toinen kova on sipulijauhe, korvaa sipulin lämpimissä ruuissa ja laadun laskun nähtyyn vaivaan verrattuna kestää
Tomaatti jossakin muodossa. Rakastan tomaattia ja sitä voi käyttää tuoreena, paistettuna, murskana, pyreenä, aurinkokuivattuna... Tosi moneen ruokaan tulee käytettyä.
Vierailija kirjoitti:
Tomaatti jossakin muodossa. Rakastan tomaattia ja sitä voi käyttää tuoreena, paistettuna, murskana, pyreenä, aurinkokuivattuna... Tosi moneen ruokaan tulee käytettyä.
Joo, tomaatti! Raakana leivän päällä, salaateissa. Kaltattuna sosekeitoissa. Lämpimissä ruoissa esim. munakkaat, viipaleina makaronilaatikon välissä, kuutioina pastakastikkeissa... Ja sitten tosiaan vielä nuo murskat ja pyreet, jotka niin moneen sopivat. Tomaatti on eräänlainen vakioainesosa myös siis!
AP, etkö sekoita raejuustoa kaurapuuroon? Sehän on tainnut olla in jo muutaman vuoden kaikkien terveysintoilijoiden parissa. Minä en sitä tee. Voisilmä on ainut puuron lisuke. Raejuustoa inhoan, niin juuston ystävä kuin olenkin.
Porkkana. Se käy todella monen erilaisen makuyhdistelmän kanssa, ja sitä voi laittaa myös makeisiin leivoksiin. Meillä syödään porkkanaa melkein päivittäin.
Suosittelen tutustumaan myös muihin proteiininlähteisiin. En itse laittaisi raejuustoa hedelmäsalaattiin tai leivän päälle. Enkä pastaruokaan, en edes tajua miksi siihen pitäisi laittaa raejuustoa kun pasta on muutenkin ruokaisaa. Toki makunsa kullakin.
Vierailija kirjoitti:
Mun luottoherkku on raejuusto. Paitsi että se on hyvää sellaisenaan, se sopii myös esim.:
- salaatteihin ja pastasalaatteihin sekä myös hedelmäsalaattiin tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia
- suolaisiin piiraisiin (esim. lohi- tai kasvis-) tuomaan mehevyyttä
- sellaisenaan ruisleivän päälle
- pastaruokien joukkoon joko jo kypsennysvaiheessa tai lautaselle valmiin ruoan joukkoon
- sosekeittojen pinnalle tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia
- lämpimiin voileipiin, pizzoihin yms. muiden täytteiden oheenOikeastaan raejuusto on yks mun lempparijuttuja koko ruokamaailmassa :) Eihän se nyt niin erikoiselta maistu, mutta juuri monikäyttöisyytensä vuoksi sitä on mulla oikeastaan aina jääkaapissa. Ja onhan se ihan suht terveellistäkin, kun on reippaasti proteiinia ja niukasti rasvaa.
Mitä luottotuotteita tai raaka-aineita teillä on kotona lähes aina?
Kuulostaa suoraansanottuna ällöttävältä sekoittaa joka ruokaan raejuustoa. Pizzaankin raejuustoa, wtf? Vähän mielikuvitusta peliin, niin "ruokaisuutta" saa muutenkin. Salaatteihin esim. pähkinöitä, sosekeiton pinnalle paahdettuja siemeniä jne. Ja eihän joku pizza tarvi mitään lisäruokaisuutta, sehän on varsin mättöä jo valmiiksi (vaikka olisi kasvisversiokin).
Jauhenliha sopii tosi moneen ja on helppo
Vierailija kirjoitti:
AP, etkö sekoita raejuustoa kaurapuuroon? Sehän on tainnut olla in jo muutaman vuoden kaikkien terveysintoilijoiden parissa. Minä en sitä tee. Voisilmä on ainut puuron lisuke. Raejuustoa inhoan, niin juuston ystävä kuin olenkin.
Hihii, kiitti, en ollutkaan muistanut tätä käyttötapaa! Kiitos vinkistä :D -Ap
Pekoni, makkara ja munat ovat herkkua. Lisään niitä usein kaikenlaisiin vegaaniruokiin tai korvaan niillä jonkin aineen reseptisä. Paranee joka kerta!