Lihapaketeissa aina sanotaan, että ota puoli tuntia ennen paistamista jne huoneenlämpöön - miksi?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
No sitten ei ota, oletko joku 10v.
No en ole. Olen vain huono kokki :D Mietin vain tuleeko lopputuloksesta paljon huonompi jos ei kiireessä ota.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No sitten ei ota, oletko joku 10v.
No en ole. Olen vain huono kokki :D Mietin vain tuleeko lopputuloksesta paljon huonompi jos ei kiireessä ota.
Et ole selvästikään vaimomatskua, jaxuhali.
Pannu kylmenee ja hitaampi paistuminen puskee nesteet ulos lihasta.
Mutta on kyllä sellainenkin koulukunta, jonka mielestä liha paistuu paremmaksi kun se pistää pannuun jääkaappikylmänä.
Saat kuivemman lopputuloksen paistamalla kylmää lihaa.
Tulee huonompi, mutta huono kokki sitä tuskin huomaa muutenkaan.
Kylmä liha jäähdyttää kuumaa pannua niin että paistopintaa ei tule. Lihasta ehtii valua neste pannulle joten se kiehuu eikä paistu. Näin saat kuivaa kengänpohjaa lopputulokseksi.
Yllättävän moni näyttää tottuneen siihen ja jopa luulee sitä hyväksi, joten ihan se ja sama, otatko vai et, jos ruokavieraasi eivät hyvän päälle ymmärrä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No sitten ei ota, oletko joku 10v.
No en ole. Olen vain huono kokki :D Mietin vain tuleeko lopputuloksesta paljon huonompi jos ei kiireessä ota.
Et ole selvästikään vaimomatskua, jaxuhali.
En olekaan :D Mitä sitten?
Kiitos vastauksista tyhmään kysymykseen.
Itse olen monesti paistellut kiireessä suoraan jääkaapista lihat, yleensä kun ne unohtaa ottaa lämpimään ensiksi, ja voi todella olla, että kuivempaahan siitä tulee. En ole niin nirso ettei ole silti maistunut.
No sitten ei ota, oletko joku 10v.