Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä vihanneksia kannattaa syödä?

Vierailija
09.10.2018 |

Miehenä yritän suunnitella eväitä lounaaksi. Salaattipuoli mietityttää. Käsittääkseni kurkku ja salaatit ovat enimmäkseen vettä. Suomalaiset tomaatit mauttomia varsinkin talvisaikaan. Ts. jos ajattelisi saavan lounaan yhteydessä nautittavasti vihannesannoksesta suurimman mahdollisen terveyshyödyn, mitä siihen kannattaisi laittaa?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miehenä yritän suunnitella eväitä lounaaksi. Salaattipuoli mietityttää. Käsittääkseni kurkku ja salaatit ovat enimmäkseen vettä. Suomalaiset tomaatit mauttomia varsinkin talvisaikaan. Ts. jos ajattelisi saavan lounaan yhteydessä nautittavasti vihannesannoksesta suurimman mahdollisen terveyshyödyn, mitä siihen kannattaisi laittaa?

Hyvä mies, saat nyt toki muutakin mussuttaa, mut laita puolet vihenneksii..

Vierailija
2/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain taisi lukea, jos en väärin muista, että jos söisit vain yhtä vihannesta, niin syö parsakaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jossain taisi lukea, jos en väärin muista, että jos söisit vain yhtä vihannesta, niin syö parsakaalia.

Nyt oli kyse yhdestä vihanneksesta eikä yhdistelmästä.

Vierailija
4/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaatin tilalle tomaattimurskaa Liidistä. Melkein ilmaista ja ei ole vetistä!

Vierailija
5/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pokkana!

Vierailija
6/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurkun vitamiinit imeytyy parhaiten peräpään kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikenlaisia. Monipuolisuus rulettaa. Sama eläintensyönnissä. Ei aina sitä sisäfileettä,  vana myös niskaa, potkaa, häntää ja sisäelimiä.

Vierailija
8/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö paskaa jos ei nappaa syödä mitä tarjotaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsakaalta pidetään yleisesti maailman terveellisimpänä kasviksena, eli jotain höyryytettyä parsakaalta? Kaalit on muutenkin hyviä, niissä on aineita, jotka vähentää estrogeenia.

Tomaatti on sulle miehenä tärkeää, sen lykopeeni estää kivessyöpää, eli jotain tomaattimurskaa, esim. tomaattinen kastike?

Marjat kannattaa keittää pikaisesti, ja sen jälkeen pirtelöön, saat niitä paljon enemmän kypsänä menemään.

Vierailija
10/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.

Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.

Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.

Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikein hyvän salaattipohjan teet seuraavista aineksista:

Lehtikaalia, kirsikkatomaatteja, sipulia, oliiveja, eri värisiä paprikoita, sekä kurpitsansiemeniä.

Silppua suikaleiksi, tai sopiviksi paloiksi.

Lehtikaali on varsinaista superfoodia, kirsikkatomaatit makeita ja hyviä lykopeenin lähteitä, sipuli maukasta ja täynnä vitamiineja+ mineraaleja, oliivit sisältävät hyviä rasvoja ja ovat hyväksi sydämelle, paprikat sisältävät paljon c-vitamiinia. Kurpitsansiemenissä on paljon proteiiniä, sekä rautaa, magnesiumia, mangaania ja K-vitamiinia.

Näistä teet värikkään ja terveellisen salaatin, halutessasi voit muutella perussalaattiasi lisäämällä  joukkoon vaikkapa kypsää lohta, tai muuta kalaa. Kanan rintaa, äyriäisiä, keitettyä kananmunaa jne.

Vierailija
12/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.

Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.

Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.

Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.

Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.

Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.

Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.

Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.

Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.

ap

Kaali on tosiaan hyvää kun pyllystä tuhahtaa sitten ilmoille erittäin aromaattista tuoksua. NUUH! AAH!

-Pera-Pervo

Vierailija
14/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.

Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.

Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.

Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.

Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.

ap

Pari ideaa kaalista:

Siivuta kaali mahdollisimman ohueksi. Lisää puolikas sipuli ohuina suikaleina. Sekoita joukkoon purkillinen tonnikalaa ja kastike, jossa on öljyä, soijakastiketta, murskattua valkosipulia. Yksinkertaista, mutta herkullista. Ainekset tosin kannattaa sekoittaa vasta ennen syömistä, ettei salaatti vety. Suikaleiden ohuus muuten on erittäin oleellinen seikka, joten siihen kannattaa panostaa.

Siivuta punakaalia ja erivärisiä paprikoita. Sekoita kastikkeeksi öljy, suolaa, reilusti sokeria ja ihan pieneksi kuutioitu punasipuli. Lisää kastike kasviksiin vasta ennen syömistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.

Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.

Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.

Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.

Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.

ap

Pari ideaa kaalista:

Siivuta kaali mahdollisimman ohueksi. Lisää puolikas sipuli ohuina suikaleina. Sekoita joukkoon purkillinen tonnikalaa ja kastike, jossa on öljyä, soijakastiketta, murskattua valkosipulia. Yksinkertaista, mutta herkullista. Ainekset tosin kannattaa sekoittaa vasta ennen syömistä, ettei salaatti vety. Suikaleiden ohuus muuten on erittäin oleellinen seikka, joten siihen kannattaa panostaa.

Siivuta punakaalia ja erivärisiä paprikoita. Sekoita kastikkeeksi öljy, suolaa, reilusti sokeria ja ihan pieneksi kuutioitu punasipuli. Lisää kastike kasviksiin vasta ennen syömistä.

Jälkimmäisestä kastikkeesta jäi uupumaan viinietikka.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä viisi