Täyte ruisnapeille?
Ajattelin että ruisnapit olisi kiva lisä juhlien buffet pöytään.
Mutta mikä ois paras täyte? Pitäisi olla ihan kasvisversio että sopii kaikille.
Kommentit (14)
Basilika & tomaatti käy hyvin, lisäksi puristettu valkosipulia öljyssä sipaisu pohjaan.
Tekisin lisäksi savulohi-täytettä osaan
Suolakurkku, paprika,punasipuli, persilja ja vatkatun smetanan kanssa
Vierailija kirjoitti:
Jaa-a, ei saa hyviä kasvisversiolla, jos siis pitää olla ihan täysin vegaani eli ei majoneesia (koska muna), smetanaa, juustoakaan (ne kasvis"juustot" on pas kaa).
Ruisnappi on hapan ja tarvii jonkun makua pehmentävän jutun eli yllämainittuja. Jos majo ja juusto on okei, niin sitten vaikka kermaviili-majoneesi-aurajuusto-kantarelli-sipuli.
Vegaania majoneesia on olemassa ja sitä saa ihan perusruokakaupasta samasta hyllystä kuin kananmunallisetkin majoneesit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jaa-a, ei saa hyviä kasvisversiolla, jos siis pitää olla ihan täysin vegaani eli ei majoneesia (koska muna), smetanaa, juustoakaan (ne kasvis"juustot" on pas kaa).
Ruisnappi on hapan ja tarvii jonkun makua pehmentävän jutun eli yllämainittuja. Jos majo ja juusto on okei, niin sitten vaikka kermaviili-majoneesi-aurajuusto-kantarelli-sipuli.
Vegaania majoneesia on olemassa ja sitä saa ihan perusruokakaupasta samasta hyllystä kuin kananmunallisetkin majoneesit.
Toki, mutta paskaltahan se maistuu.
Nyt on niin, että kaikille sopivaa täytettä ei ole olemassakaan. Tee suosiolla erikseen kasvisversio ja erikseen vaikka kylmäsavulohiversio. Varaa jälkimmäistä enemmän, sillä se menee kuin kuumille kiville.
En ole testannut miltä maistuu ruisnapilla (vaihtoehto croustadit jotka on valkoisia) mutta itse tekisin kasvisversio vaikka hienoksi silputtu ratatouillemassa ja siihen nokare "yrttikräämiä". Tai baba ganoush, hummus tai joku vastaava mitä löytyy lähi-Idän ruokavalikoimasta. Ei niissä tarvitse olla kermaviiliä tai majoneesia ollenkaan.
Punainen tapenade on tajuttoman hyvää.
Omassa pöydässä on aina tarjolla kylmäsavulohesta tai savuporosta tehtyä "hässäkkää" ruisnapeilla.
Kiitos vinkeistä. Ei tarvitse olla vegaani. Toi paprika-suolakurkku kuulostaa hyvältä mutta onko smetana siinä raskas?
Suosittelen jotain vegaanista tuore"juustoa", sekä yrttejä päälle.
Sekoita pähkinävoihin valkosipulia ja etikkaa niin että saat rakenteeltaan sopivaa tahnaa.
Kananmunaa ja mätitahnaa sekä tuorejuustoa ja kylmäsavustettua poroa. Vegaanin kutsu katoaa postissa....
Vierailija kirjoitti:
Kananmunaa ja mätitahnaa sekä tuorejuustoa ja kylmäsavustettua poroa. Vegaanin kutsu katoaa postissa....
Haistappa kuule pitkä vittu. Ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kananmunaa ja mätitahnaa sekä tuorejuustoa ja kylmäsavustettua poroa. Vegaanin kutsu katoaa postissa....
Haistappa kuule pitkä vittu. Ap.
Menikö tunteisiin? T: 12
Jaa-a, ei saa hyviä kasvisversiolla, jos siis pitää olla ihan täysin vegaani eli ei majoneesia (koska muna), smetanaa, juustoakaan (ne kasvis"juustot" on pas kaa).
Ruisnappi on hapan ja tarvii jonkun makua pehmentävän jutun eli yllämainittuja. Jos majo ja juusto on okei, niin sitten vaikka kermaviili-majoneesi-aurajuusto-kantarelli-sipuli.