Valkoviiniä risottoon, alkoholin haihtuminen ja raskaus
Kokkasin risottoa, johon laitoin n. 3 dl valkoviiniä. Alkoholihan haihtuu keittäessä - voiko tuo haihtumisesta tuleva höyry vaikuttaa syntymättömään lapseemme?
Kommentit (18)
Alkoholia ei ole jäljellä kun ruoka on valmis.
Raskaus todella tyhmentää, vai oletko aina ollut noin tyhmä?
Miksi sä sitä höyryä imppaisit? Nehän menee liesituulettimesta ilmanvaihtokanavaan ja sieltä ulos.
Vierailija kirjoitti:
Alkoholia ei ole jäljellä kun ruoka on valmis.
Tarkoitinkin kokkaushetkeä. Luin jostain, että jossain alkoholia on höyrystetty päihtymistarkoituksessa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Miksi sä sitä höyryä imppaisit? Nehän menee liesituulettimesta ilmanvaihtokanavaan ja sieltä ulos.
Toivottavasti vetää kunnolla. Tuuletin jo 10 v. vanha.
Ap
Hengitetty ja juotu alkoholi vaikuttaa samoin. Joten en kokkailisi joka päivä alkoholilla. Lisäksi tosiaan tuuletin kannattaa pitää päällä.
Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi.
Vierailija kirjoitti:
Kokkasin risottoa, johon laitoin n. 3 dl valkoviiniä. Alkoholihan haihtuu keittäessä - voiko tuo haihtumisesta tuleva höyry vaikuttaa syntymättömään lapseemme?
Siitä tulee joku retardi ihan satavarmasti.
...
Heihaloo. Joku tolkku noihin raskauspelkoihin. Hengittämällä ei veren alkoholipitoisuus havaittavasti nouse. Pieni viinilasillinen silloin tällöin kerta tai pari viikossa ruuan kanssa ihan ok. Riskit tulevat esiin päivittäisen runsaamman alkoholinkäytön myötä.
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi.
P0rvoonrisottoa
Ruokaan jää alkoholia, kaikki ei todellakaan haihdu 🙄
Jos et harrastanut höyryhengitystä kattilan päällä, niin ei mitään hätää.
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi.
Resepti: Perusrisotto neljälle
Ainekset:
Noin litra lientä (liha, kana tai kasvis)
Suolaa
Pippuria
Öljyä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl karkeaksi raastettua parmesaania
2 rkl voita
1 rkl hienoksi jauhettua parmesaania
Uudemmat tutkimukset kertovat, että se alkoholin haihtuminen keittettäessä on osittain myytti. Eli ei pitäisi antaa lapsille eikä raskaana oleville, jos noin runsaasti on alkoholia ruuassa.
Kasvisliemi toimii ihan hyvin risotossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi.
Resepti: Perusrisotto neljälle
Ainekset:
Noin litra lientä (liha, kana tai kasvis)
Suolaa
Pippuria
Öljyä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl karkeaksi raastettua parmesaania
2 rkl voita
1 rkl hienoksi jauhettua parmesaania
Näin valmistat risoton Davide Bottan ohjeiden mukaan:
Kuumenna riisiä kuumalla pannulla ilman rasvaa, sekoita puukauhalla (unohda sipulin ja riisin freesaaminen kuumassa öljyssä)
2. Lisää runsaasti prosecco-viiniä nesteeksi (enemmän viiniä kuin kasvislientä).
Ei.