Herkkuleipä- mitä laitat täytteeksi?
Ajattelin tehdä viikonloppuna täytettyjä leipiä ja salaattia iltapalaksi. Suosittele omaa herkkuleipääsi.
Oma kaikkien aikojen suosikki on tonnikalamajoneesi maustekurkulla ja salaatinlehdellä paahdetun moniviljaleivän välissä. Toinen on paistetulla kanafileeviipaleilla täytetty patonki, jossa lisäksi salaattia, punasipulirenkaita, majoneesia ja balsamicoa.
Kommentit (27)
Kuulostaa hyvältä, pitää laittaa testiin!
Juustonakseja sekä pestyä jauhenlihaa - tulee raikasta - OMMONMOMMON-MOM!!!
Kova voileivännälkä kun suunnittelet jo tiistaina millaisen voikkarin väsäisit viikonloppuna.
Uunirapea patonki on yleensä ehdoton, mutta Pagelsin Sub-leivät ovat myös jees. Täytteinä voisi laittaa ilmakuivattua kinkkua, pestoa ja mozzarellaa. Itsetehty, valkosipulinen hummus leivälle paksuna kerroksena läiskittynä on myös herkkua, sen kanssa sopivat runsaat kasvikset.
Näihin en kyllästy:
Ruisleipä, ilman vehnää ja
1) sienisalaatti (teen itse)
2) graavilohi (teen itse) tai
3) jos kumpaakaan ei ole, ylikypsäkinkku, tomaatti, raaka sipuli ja ripaus suolaa
Tuli yhtäkkiä mieliteko lämpöisiin voileipiin, sellaisiin 80-lukulaisiin. :D Muistaako muut, täytteenä yleensä kinkkua ja päälle kananmuna-juustoraasteseos?
Tykkään ehkä eniten voista, kylmäsavulohesta ja kurkusta ruisleivän päällä. Lohi ja kurkku ohuina siivuina eikä leipäkään saisi mielellään olla kovin paksu.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
Kova voileivännälkä kun suunnittelet jo tiistaina millaisen voikkarin väsäisit viikonloppuna.
Uunirapea patonki on yleensä ehdoton, mutta Pagelsin Sub-leivät ovat myös jees. Täytteinä voisi laittaa ilmakuivattua kinkkua, pestoa ja mozzarellaa. Itsetehty, valkosipulinen hummus leivälle paksuna kerroksena läiskittynä on myös herkkua, sen kanssa sopivat runsaat kasvikset.
Kipeänä ehtii suunnitella, kun odottelee makuaistin palautumista :)
Lämppäritkin olisi kyllä hyviä!
Mulla on kanssa tuo (currylla) maustettu paistettu kanafilee, sen kaveriksi laitan esipaistopatongin väliin itsetehtyä valkosipuli-currymajoneesia ja jäävuorisalaattia.
Toinen lemppari on täytetyt rieskat. Jotain tuorejuustoa, reilusti savuporoa tai -lohta ja kapriksia ja rucolaa. Kiedon sen rieskan rullalle ja halkaisen kahtia.
Tonnikalamajoneesiin kannattaa muuten laittaa suolakurkkukuutioita ja kapriksia kanssa, tulee ihan älyttömän hyvää ja raikasta. Siis jos/kun teet sen itse.
Tänään ylähuuli, huomenna alahuuli, ja siitä seuraavana päivänä kieli.
Tuoretta patonkia, Majoneesia, kinkkua/kalkkunaa, tomaattia, kurkkua, salaatin lehteä, juustoa, punasipulia ja herneenversoja. Jos oikein 'pröystäillään', niin paistan kanaa väliin.
Vierailija kirjoitti:
Iso HK:n sininen makkara
Mä himoitsen salaa just nyt karjalanpiirakoita, joitten päällä on paksuja viipaleita HK:n sinistä ja Polar-juustoa :D
Mun lempparia on ruisleivät, joiden päässä metwurstia, punasipulia tai kesäsipulin varsia, tuoretta chiliä, tomaattia ja kunnolla juustoa, sitten uuniin grillivastuksen alle ja päälle lopulta vielä mustapippuria rouheena.
Mutta leivästä kuin leivästä saa hyvän, jos mukana on herneenversoa.
Paahdettu reisumies (alaosa), paistettu kananmuna, kinkkuviipale, sinappia, salaatti-, kurkku=, tomaatti=, punasilpuliviipale, majoneesi, (kansi kiinni). Mums! Herkkuva! :D
Italialainen "mozzarella in carrozza". Tämä tehdää niin, että paahtoleivälle laitetaan basilikapestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina ja tietysti sitä mozzarellaa reilusti. Kanneksi toinen vaalea paahtoleipä. Tämän jälkeen leivät kastetaan ensin maitoon ja sen jälkeen kananmunaan ja paistetaan runsaassa öljyssä kullankeltaiseksi. Ei kevytruokaa, mutta todella herkkua.
Paahdettu moniviljavuokaleipä tai vaihtoehtoisesti ruispalan alapuoli;
sisään voita, emmentalia, savustettua kalkkunaleikettä (runsaasti!), salaattia, ohuita viipaleita tomaatista ja kurkusta. Ohuenohuita sipuli- tai purjosipuliviipaleita, joita on hieman kuullotettu pannulla. Päälle hieman majoneesia, tuoretta rouhittua pippuria, srirachaa. Loppusilauksena paistettu kananmuna, jonka keltuainen on jätetty valuvaksi niin, että luo vielä lisäkastikkeen kun luomusta puraisee. :)
Vähän sottaista mutta AH niin hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Paahdettu moniviljavuokaleipä tai vaihtoehtoisesti ruispalan alapuoli;
sisään voita, emmentalia, savustettua kalkkunaleikettä (runsaasti!), salaattia, ohuita viipaleita tomaatista ja kurkusta. Ohuenohuita sipuli- tai purjosipuliviipaleita, joita on hieman kuullotettu pannulla. Päälle hieman majoneesia, tuoretta rouhittua pippuria, srirachaa. Loppusilauksena paistettu kananmuna, jonka keltuainen on jätetty valuvaksi niin, että luo vielä lisäkastikkeen kun luomusta puraisee. :)
Vähän sottaista mutta AH niin hyvää.
Tää kuulostaa niin hyvälle! Oli monta muutakin hyvää, ainakin mozzarellaleipä menee kokeiluun.
Pehmeä kauraleipä/sämpylä jonka sisällä on voita, salaattia, vuohenjuustoa grillattuna, avokadoa, balsamicoa, suolaa, pippuria, seesaminsiemeniä, oliiviöljyä