Irtokarkit aihettavat rasvamaksan
Nykyään ei juuri muuta ole kauppojen tarjouksissa kuin irtokarkit, suklaa ja keksit. Noin joka kolmas sairastuu sokerin aiheuttamaan rasvamaksaan. Potilaina on jopa lapsia. Lihavuus on pian suurempi ongelma terveydelle kuin tupakointi. Makeisvero takaisin korkeammalle.
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Pitää siis ostaa karkit valmiissa pusseissa.
Puolen kilon jumbopussillinen välipalana on ratkaisu kaikkeen....
Vierailija kirjoitti:
Pitää siis ostaa karkit valmiissa pusseissa.
Kyllä, aivan oikein. Sellaisia karkkeja, joissa ei ole sokeria vaan vaikka xylitolia.
Tämä kertoo miten paljon mikrobimassaa löytyy elimistössä, ja sokeri niitä ruokkii. Rasvanmaksa on myös tulehdus joka johtuu mikrobi-inektiosta. Lähtee kyllä antibiooteilla tai muilla mikrobilääkkeillä myös tietyillä ravintolisillä. Koska monet kammoksuvat antibiootteja, mikrobeja voi myös tuhota epäsuorilla menetelmillä, eli häiritsemällä niiden metaboliaa, jolloin niiden kyky vastustaa ja piiloutua immuunipuolustuskelta heikkenee.
Se irtokarkkien mättäminen on kyllä ihan järkyttävää. Laareilla oikein kiihkossa mätetään kilon pusseja karkkia. Aikuiset ihmisetkin!
Järjetön sokerin kulutus on syynä kansansairaudeksi muodostuneeseen ylipainoon. Sokeri ei juurikaan täytä eikä tee kylläiseksi, mutta sisältää hillittömästi kaloreita, mikä sitten tietysti varastoituu elimistöön rasvana.
Joku kerran totesi hyvin, että Puska sai vähennettyä sydän- ja verisuonitauteja, mutta toi tilalle diabeteksen.
Glukoosifruktoosisiirappi pitäisi kieltää maksalle erittäin vahingollisena aineena. Valkoinen sokeri on terveellisempi vaihtoehto.
Vierailija kirjoitti:
Se irtokarkkien mättäminen on kyllä ihan järkyttävää. Laareilla oikein kiihkossa mätetään kilon pusseja karkkia. Aikuiset ihmisetkin!
Järjetön sokerin kulutus on syynä kansansairaudeksi muodostuneeseen ylipainoon. Sokeri ei juurikaan täytä eikä tee kylläiseksi, mutta sisältää hillittömästi kaloreita, mikä sitten tietysti varastoituu elimistöön rasvana.
Minä olen aikuinen ihminen ja silloin kun ostan irtokarkkeja ostan puolesta kilosta kiloon kerralla, mutta ostankin vain kerran tai kaksi vuodessa ja poikaystävä syö osan.
Rasvamaksahan ei ole vain ylipainoisten ongelma vaan se voi olla myös ihan hoikalla. Joka neljännellä suomalaisella aikuisella on muistaakseni jonkinsorttinen rasvamaksa. Itselläni seurataan maksa-arvoja muusta syystä, ja todettiin, että minullakin on jo rasvamaksa. Karkkia tai muuta makeaa syön ehkä kerran vuodessa.
Vierailija kirjoitti:
Rasvamaksahan ei ole vain ylipainoisten ongelma vaan se voi olla myös ihan hoikalla. Joka neljännellä suomalaisella aikuisella on muistaakseni jonkinsorttinen rasvamaksa. Itselläni seurataan maksa-arvoja muusta syystä, ja todettiin, että minullakin on jo rasvamaksa. Karkkia tai muuta makeaa syön ehkä kerran vuodessa.
Oletko alkoholisti?
Millä tavalla irtokarkkina myyty karkki on muka pahempi kuin ei-irtokarkki?
Nykyään tuota glukoosi-fruktoosisiirppia on tungettua joka paikkaan, jopa sipseihin, aamiasmysleihin (joita mainostetaan terveellisinä) ja maustamattomiin jugurtteihin! Syynä on se, että ihmiset koukuttuisivat sokeriin, sokeriteollisuuden masinoima juttu. Sokerista ja sen himosta kokonaan eroon pääseminen on käytännössä mahdotonta, koska sitä lisätään kaikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Joku kerran totesi hyvin, että Puska sai vähennettyä sydän- ja verisuonitauteja, mutta toi tilalle diabeteksen.
Puskako käski syödä karkkia ja makeisia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joku kerran totesi hyvin, että Puska sai vähennettyä sydän- ja verisuonitauteja, mutta toi tilalle diabeteksen.
Puskako käski syödä karkkia ja makeisia?
Et edes ymmärtänyt asiaa, silti piti antaa kommentti.
Vierailija kirjoitti:
Glukoosifruktoosisiirappi pitäisi kieltää maksalle erittäin vahingollisena aineena. Valkoinen sokeri on terveellisempi vaihtoehto.
Kaikki syöpäsolut käyttävät sokeria ravintonaan!
Raskausdiabeteksen myötä on tullut huomattua, kuinka sokerin kyllästämää kaikki on, mm.:
- maustetut jugurtit vastaavat sokerimäärältään melkein jäätelöä
- smoothie on tyhmyyttä, soseutetun hedelmän vaikutus verensokeriin on moninkertainen verrattuna siihen että söisi hedelmän sellaisenaan, syöty imeytyy hitaammin kuin juotu
- mehuja juodaan valtavasti ja niissäkin on tajuttomasti sokeria. Ihan tuoremehussakin on melkein yhtä paljon sokeria kuin limussa, mutta ihmiset luulevat tuoremehua jotenkin erityisen terveelliseksi
- valmisruuissa piilosokeria
Yms.
Vierailija kirjoitti:
Raskausdiabeteksen myötä on tullut huomattua, kuinka sokerin kyllästämää kaikki on, mm.:
- maustetut jugurtit vastaavat sokerimäärältään melkein jäätelöä
- smoothie on tyhmyyttä, soseutetun hedelmän vaikutus verensokeriin on moninkertainen verrattuna siihen että söisi hedelmän sellaisenaan, syöty imeytyy hitaammin kuin juotu
- mehuja juodaan valtavasti ja niissäkin on tajuttomasti sokeria. Ihan tuoremehussakin on melkein yhtä paljon sokeria kuin limussa, mutta ihmiset luulevat tuoremehua jotenkin erityisen terveelliseksi
- valmisruuissa piilosokeria
Yms.
Tähän pitää lisätä nuo keinotekoiset makeutusaineet, jotka eivät todellakaan ole haitattomia!
Pitää siis ostaa karkit valmiissa pusseissa.