Lasagne ilman venhää, miten tehdä juustokastike?
Voi harmistus, löysin kaupasta vehnättömiä lasagnelevyjä ja päätin tehdä pitkästä aikaa lapsuuteni lempiherkkua. Vaan mitenkäs suurustan ilman venhäjauhoja? Toimiiko perunajauho maitokastikkeessa? En ole tottunut kokkaamaan ilman vehnää, ei siis ole keliakiaa vaan ärtynyt suoli ja venhä tuntuu olevan se kaikista pahin ärsyttäjä...
Kommentit (20)
Psylliumilla. Sitä tarvii hyvin pienen määrän.
Kolme kertaa, otsikossakin virhe! Voi apua... :D
Voitko käyttää Maizenaa (suuruste)?
Yksi vaihtoehto on käyttää maitokastikkeen tilalla ricottajuustoa ja parmesaania raastettuna. Ricotta sulaa juoksevaksi kastikkeeksi uunissa. Herkkuja hetkiä!
Jos ei ole niin tarkkaa, että saat juuri sellaisen perinteisen valkokastikkeen lasagneesi niin netistä löytyy kasvislasagnereseptejä, joissa juustokastike on korvattu mascarpone-juustolla.
Voit kokeilla korvata juustokastikkeen kokonaan tuorejuustolla (maidolla voi lantrata juoksevammaksi) tai sulattamalla jauhelihakastikkeeseen koskenlaskijaa tai vastaavaa.
Laitat siihen venhän tilalle vaan suhteessa enemmän jauhenlihaa tai juutsoa.
Vierailija kirjoitti:
Psylliumilla. Sitä tarvii hyvin pienen määrän.
Kiitos! Löytyykö tavallisista marketeista ja jos löytyy, niin löytyykö ihan jauhojen luota?
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole niin tarkkaa, että saat juuri sellaisen perinteisen valkokastikkeen lasagneesi niin netistä löytyy kasvislasagnereseptejä, joissa juustokastike on korvattu mascarpone-juustolla.
Anteeksi, mäkin tarkoitin tuota ricottaa enkä mascarponea. :) Reseptejä löytyy:)
maizena on helpoin ja yleisin. muita vaihtoehtoja löydät esim hakusanalla binding agent. tulee kymmeniä.
Vierailija kirjoitti:
Voitko käyttää Maizenaa (suuruste)?
En ole testannut vuosiin. Mutta ehkä testaan jotain noista tässä ketjussa mainituista juustovinkeistä. Kiitos kuitenkin!
Koskenlaskija sulatejuustoa ja kookosmaitoa
Joskus kun laiskottaa teen lasagnen niin, että laitan kerrosten väliin juustokastikkeen sijaan kylmää kermamaitoa ja runsaasti juustoraastetta. Ihan hyvää on tullut eikä ole suurusteita kaivattu. :)
Huomenna taitaakin olla lasagnepäivä.
Miksi joku alapeukuttelee taas vaihteeksi asiallisiakin viestejä?
Jossain Jamie Oliverin lasagneohjeessa valkokastikkeem sijasta käytettiin ranskankerma-parmesanseosta.
Creme fraiche suoraan purkista ja juustoraastetta päälle. Kun tein kerran näin yhden ohjeen mukaan en ole enää jaksanut veivata otsa hiessä sitä maitokastiketta.
Uskoisin että perunajauhokin suurustaa maitokastikkeen. Siis suurustaa varmasti mutta en tiedä juoksettuuko. Kokeile vaikka ensin pieneen määrään maitoa.
Kuumenna 2dl kuohukermaa ja sulata siihen juustoraastetta.
Ei ole todellista, onnistuin ainakin kaksi kertaa kirjoittamaan vehnä väärin. Pahoittelut.