Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En tahdo käyttää ruoanlaittoon kymmeniä aineksia, koska se on kallista ja vaikeaa

Vierailija
22.07.2018 |

Joten meidän perhe syö sitten aina kasviksia + jotain lihaa tai helppoja keittoja. Harmillista.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
22.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihin ruokiin tarvitaan kymmeniä aineksia? Meidän perhe ei syö sitä lihaakaan. Vielä helpompaa.

Vierailija
2/14 |
22.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oo koskaan tehnyt vaikeita ruokia. Yleensä mun ruuat on helppoja ja edullisia. Elossa ollaan ja hyvin on lapset kasvaneet, vaikkei oo avocadoja, oliiviöljyjä ja hummusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
22.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä syön aika yksinkertaista vegetaristiruokaa, mutta joo, kyllä ainesosia voi olla monta koska käytän paljon mausteita. Itselläni ei ole raha tiukilla, mutta aika on joten mun ruoanlaitossa tärkeintä on että arkiruoat pitää saada puolessa tunnissa syötäväksi. 

Vierailija
4/14 |
22.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kyllä ärsyttävää kun googlailee halpoja ruokia ja sitten löytää ruokia johon pitää lisätä satoja eri tuoreita yrttejä ja kaikenlaisia kastikkeita. Äkkiä halvan ruoan hinta sitten nouseekin pilviin.

Vierailija
5/14 |
22.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras ruoka on yksinkertaista muutamasta raaka-aineesta valmistettua.

Vierailija
6/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italialaisessa lihapadan pohjassa on vain 9 ainesosaa - loput voi laittaa itse tai olla laittamatta:

- lihaa (potkaa karitsasta, naudasta tms)

- sellerinvartta 20cm, pari porkkanaa ja iso sipuli

- tomaattimurskaa ja tilkka punaviiniä.

- vettä tai lihalientä.

- mustapippuri ja suola

Tuosta kombinaatiosta voi sitten kehitellä ainakin 10  erilaista ruokaa.

Tonnikalapasta: tonnikalaa, yrttimaustettua tomaattimurskaa jos ei halua ostaa kuivattuja/tuoreita yrttejä, pastaa 3 ainesosaa

Ravioli burro&salvia: valmiita tuoreravioleja, voita, salviaa ja parmesania 4 ainesosaa

Kerran kun tekee niin ohjeet helpottaa. Kuivatut yrtitkin säilyy kauan, tuoreet säilytän pakkasessa jos en tarvitse heti. Mitään ei mene hukkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on vähän miten sen ottaa. Minusta ruoanlaitto on vähemmän tylsää kun kokeilee uusia reseptejä. Aika nopeasti sitä oppii myös katsomaan ettei tarvikkeissa ole mitään erityisen kallista.

Vierailija
8/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on kyllä ärsyttävää kun googlailee halpoja ruokia ja sitten löytää ruokia johon pitää lisätä satoja eri tuoreita yrttejä ja kaikenlaisia kastikkeita. Äkkiä halvan ruoan hinta sitten nouseekin pilviin.

Höpsö, eihän niitä kaikkia tarvitse laittaa! Jos paprika närästää eikä pidä sipulista ja rosmariinista, ne vaan jätetään pois ja sillä selvä. Tuoreiden yrttien sijasta voi aivan hyvin käyttää kaupan maustehyllyn kuivattuja.

Ei ole olemassa reseptiä, johon satoja yrttejä laitetaan, tuskin edes kymmeniä.

Halvimmat ja yksinkertaisimmat ruuat ovat ne, joita mummo maalla muinoin laittoi. Kalaa ja perunaa, tai perunaa ja ruskeaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halpa, mutta hyvä kastike tulee kun viljelee itse basilikaa ikkunalaudalla. Laittaa kuppiin basilikaa, oiiviöljyä suolaa ja valkosipulinkynttä. Siinä on pikapesto valmiina, eikä maksa juuri mitään muuta kuin vähän vaivaa. Ei tule kalliiksi sekoittaa pastan joukkoon.

Vierailija
10/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää vain olla kekseliäisyyttä. Itse piilotan jämät viikon muihin ruokiin. Esim nyt ostin tuorejuuston porkkanakakkuun, josta laitan loput tomaattikeittoon. Asun yksin, joten teen pieniä määriä ruokaa. Pitsa ja pyttipannu ovat hyviä loppuviikon ruokia, joihin saa laitettua mitä vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitää vain olla kekseliäisyyttä. Itse piilotan jämät viikon muihin ruokiin. Esim nyt ostin tuorejuuston porkkanakakkuun, josta laitan loput tomaattikeittoon. Asun yksin, joten teen pieniä määriä ruokaa. Pitsa ja pyttipannu ovat hyviä loppuviikon ruokia, joihin saa laitettua mitä vain.

Ei porkkanakakku oikein sovi tomaattikeittoon

Vierailija
12/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jamie Oliver - Quick&Easy 5 Ingredients

Ei ole varmaan vielä suomennettu mutta helppoja ohjeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En nyt ihan ymmärrä aloittajan ajatusmaailmaa tämän jutun kanssa. Mitä enemmän käyttää erilaisia aineksia sitä vähemmän kutakin kuluu. Ainakin jos lopullisen valmiin ruokamäärän haluaa pysyvän samana.

Raaka-aineen kilohinta ratkaisee. Käyttämällä lukuisia aineksia voi käyttää paljon myös edullisia vaihtoehtoja.

Vierailija
14/14 |
23.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun ruoka noudattaa seuraavaa kaavaa: kasviksia + papuja/linssejä + pastaa/perunaa/viljaa + mausteita

Esimerkiksi laitan tomaattia, punaista paprikaa, porkkanaa, beluga-linssejä sekä kidneypapuja mausteiden kanssa muhimaan kattilaan. Tätä soossia syön sitten jonkin viljalisäkkeen kanssa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi seitsemän