Lihamakaronilaatikko jäi yöksi huoneenlämpöön, voiko sitä syödä?
Tehtiin illalla lihamakaronilaatikkoa, ja se jäi vahingossa yön yli huoneenlämpöön. Voiko sitä syödä?
Kommentit (21)
Voi luoja tätä maalaisjärjen puutetta ja nykyihmisten avuttomuutta.
Mä en söisi. Luin jostain, että liharuoka alkaa pilaantua neljä tuntia huoneenlämmössä ollessaan.
Paistoin broileria riisipedillä illalla. Tarkoiksella laitoin vasta aamulla jääkaappiin. Kukaan ei kuollut. Menepäs jonnekin yli 70-vuotiaalla käymään, ne säilyttää ruuat lämpimässä.
Syö pois, ei se miksikään ole mennyt.
Eikä ole vielä paskovia kärpäsiäkään.
Vierailija kirjoitti:
Paistoin broileria riisipedillä illalla. Tarkoiksella laitoin vasta aamulla jääkaappiin. Kukaan ei kuollut. Menepäs jonnekin yli 70-vuotiaalla käymään, ne säilyttää ruuat lämpimässä.
Niinpä. Ollaan opittukin ettei kannata isomummun luona syödä tiettyjä ruokia, jos ei halua ruikulia.
Itse teen usein iltavuoron jälkeen ruokaa ja pöydälle se jää aamuun saakka, opin kerrasta kun kerran laitoin keittokattilan parvekkeelle jäähtymään (talviaikaan) ja unohdin sen sinne, aamulla ei otettukaan siitä jäätyneestä keitosta eväitä töihin...
Voi että, kun nyt alkoi tehdä mieli makaroonilaatikkoa, aarghh!
Söisin niin mielelläni sen sinun yön yli -laatikon, jos vaan voisin.
En söisi. Mitä uusavutonta on kysyä, onko joku vastaavassa tilanteessa saanut ruokamyrkytystä? Parempi olisi vissiin ollut perheellään testata alkaako kellään laatta lentää. Antaa ihmisten kysyä rauhassa jos jokin askarruttaa, ilman tuota eräiden tuhahtelua.
Olen ollut kotipalvelussa töissä eikä kukaan yli 70-vuotias säilyttänyt ruokia huoneenlämmössä
Pese se makaroonilaatikko, niin hyvä tulee taas!
Mulla on ollu voimariini 3 viikkoa lämpimässä ku jääkaappi hajos. Siitä särvin ruisleivän päälle, eikä maha ole moksiskaan.
Ilmankos autoimmuunisuolistosairaudet lisääntyy, kun ihmiset on juuri tuollaisia hysteerisiä ylihygieenisiä uusavuttomia.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on ollu voimariini 3 viikkoa lämpimässä ku jääkaappi hajos. Siitä särvin ruisleivän päälle, eikä maha ole moksiskaan.
Ilmankos autoimmuunisuolistosairaudet lisääntyy, kun ihmiset on juuri tuollaisia hysteerisiä ylihygieenisiä uusavuttomia.
On tainnut voimariinin parasta ennen päiväys mennä jo vuosikymmen sitten. Mutta rasvoissahan härskiintyminen on ongelma, ei tee mahaa sekaisin mutta on muutoin epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on ollu voimariini 3 viikkoa lämpimässä ku jääkaappi hajos. Siitä särvin ruisleivän päälle, eikä maha ole moksiskaan.
Ilmankos autoimmuunisuolistosairaudet lisääntyy, kun ihmiset on juuri tuollaisia hysteerisiä ylihygieenisiä uusavuttomia.
On tainnut voimariinin parasta ennen päiväys mennä jo vuosikymmen sitten. Mutta rasvoissahan härskiintyminen on ongelma, ei tee mahaa sekaisin mutta on muutoin epäterveellistä.
Eipä härskiinny Voimariini. Enemmän kasviöljyjen ongelma, erityisesti joutuessaan valon kanssa kosketuksiin.
Pilaantuneella ruoalla ja immuniteetilla ei ole mitään tekoa keskenään. Entivanhaan ajateltiin että liasta ym tulee vastustuskykyä, mutta tämähän ei nykytiedon valossa pidä paikkaansa. Altistuminen eläinpölylle suojaa kyllä allergioilta, mutta that's it. Enää ei kannata kengänpohjia nuolla.
Vierailija kirjoitti:
Pilaantuneella ruoalla ja immuniteetilla ei ole mitään tekoa keskenään. Entivanhaan ajateltiin että liasta ym tulee vastustuskykyä, mutta tämähän ei nykytiedon valossa pidä paikkaansa. Altistuminen eläinpölylle suojaa kyllä allergioilta, mutta that's it. Enää ei kannata kengänpohjia nuolla.
Höpö höpö. Katsoin taannoin dokumentin tiettyjen brittiläisten paikkakuntien ja autoimmuunisairauksien yleisyydestä.
Autoimmuunisairauksia löytyi eniten alueilta, joilla oli historiaa varhaisen teollistumisen ja tiheästi asumisen, lian ja epähygieenisyyden ajoilta.
Kun olot ja hygieniataso ovat nykyään toista, "hyökkää" elimistö "vastuksen" puutteessa sitten omia kudoksiaan vastaan.
Ei se sitä kylmänä kumminkaa puputa joten kunnon lämmitys tuhoaa alkavat pöpöt. Arveluttaisi vasta jos ois puoliraakana otettu huoneenlämpöön mojumaan.
En voi muuta sanoa kuin että huhhuh. Millainen nainen jättää lihamakaronilaatikon lämpimään, todella vastuutonta. Ei tuollaisia "unohduksia" vain saisi sattua. Nyt se on pilalla.
Nykyään naiset muutenkin ovat haluttomia tekemään makaronilaatikkoja yhtä innokkaasti kuin ennen, kun on muka kiireitä, väsymystä ja on kaikenmaailman ravintolat ja noutoruoat:(
Ja sekin pieni osa, joka vielä makaronilaatikkoja tekee, ei sitten jaksa edes huolehtia siitä laatikosta asianmukaisesti. Jonkun pitäisi puuttua tähän jo jauhenlihan ostovaiheessa.
Mun mies säilyttää aina omia paistettuja/keitettyjä ruokiaan hellalla. Voi olla siinä yön yli ja jopa seuraavan päivän. Mielestäni arveluttavaa toimintaa, mutta ainakaan ei ole vielä saanut ruokamyrkytystä vaikka ilmeisesti tehnyt noin aina.
Voi