Oltermannin ostajat!
Onko Oltermanni-juusto mielestänne _oikeasti_ hyvää? Vai ostatteko sitä vain tottumuksesta, koska Valio ja Suomi ja onhan se "kermajuustoa"?
Oletteko edes kokeilleet Rainbow'n kermajuustoa? (Tehdään Tanskassa.)
Joitakin vuosia sitten Rainbow'n juusto oli vielä edullisempaa kuin Oltermannin, mutta nyt on ollut pakko kaupan/Valion laskea hintaa, ja Oltermannia saa jo samaan hintaan kaupasta. En silti osta sitä! Koska se ei ole yhtä hyvää. Häpeä sanoa, sillä muuten pyrin aina ostamaan lähellä tuotettua ja karttamaan kauempana tuotettuja tuotteita. Tässä nyt kyllä Oltermanni jää ja pahasti hopealle.
Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin Suomessa ei juuri hyviä juustoja valmisteta. Ehkä joku Polar poikkeuksena. Kaipaisin rasvaisempia, pehmeämpiä ja vähemmän suolaisia juustoja. Suomen juustot on aina kumimaisia tai kovia, ja maun köyhyys on yritetty peittää liialla suolalla.
Kommentit (52)
Oltermanni original maku ei tosiaan ole hyvää. Jotenkin kuivaa kermajuustoa. Maailma on ja Suomi on täynnä parempia kermajuustoja. Vaikka en tuosta perusmausta tykkää, niin ollaan kokeiltu Oltermanni tilsitiä ja cheddaria ja ne ovat hyviä leivänpäällisiä :)
Vierailija kirjoitti:
Polar-juustot on kumisia, ainakin ne mitä olen itse maistanut. Valion Salaneuvos ja Karelia on käytössä täällä.
Oot varmaan maistanut laihis-Polareita, 15 tai 10-prosenttisia. Laihisjuustot on aina kumimaisia, ja aika monessa tavallisessa kaupassa on Polarista vain se laihisvaihtoehto. Kertoo kyllä paljon suomalaisesta ruokakulttuurista, että se paskin vaihtoehto on ensisijainen.
Juustossahan pitää olla rasvaa. Se on juuston idea. Ranskalaiset ei edes pidä juustona tuotetta, jossa on alle 30 % rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Polar-juustot on kumisia, ainakin ne mitä olen itse maistanut. Valion Salaneuvos ja Karelia on käytössä täällä.
Oot varmaan maistanut laihis-Polareita, 15 tai 10-prosenttisia. Laihisjuustot on aina kumimaisia, ja aika monessa tavallisessa kaupassa on Polarista vain se laihisvaihtoehto. Kertoo kyllä paljon suomalaisesta ruokakulttuurista, että se paskin vaihtoehto on ensisijainen.
Juustossahan pitää olla rasvaa. Se on juuston idea. Ranskalaiset ei edes pidä juustona tuotetta, jossa on alle 30 % rasvaa.
Ja tämä ei nyt tarkoita, että Polarissa (siinä rasvaisessa) olisi tarpeeksi rasvaa. Kova juustohan se on, mutta luonnetta siinä kuitenkin on.
Yhdentekevää mitä juusto leivän päälle laittaa. Juustotarjottimet sitten erikseen.
Itse tykkään Lidl:n kermajuustosta, vaihdon Oltermannin siihen. Parempi hinta-laatusuhde.
Ostan arkijuustoa. Oltermanni on kallista, oli myös ennen parempaa, nyt maistuu kortsulle.
Mies syö meillä kermajuustoa. Kyllä sen verran mitä olen maistellut, niin oltermanni on parempaa kuin halppikset, esim rainbow.
Itse käytän salaneuvosta ja polaria. Tietty myös lidlin goudat on hyviä.
Ostan Oltermannia ja silloin tällöin K-kaupasta Pirkka (tanskalaista) kermajuustoa. Molemmat ok. Käytän juustoa yhden siivun sämpylän päällä ja kasviksia päälle keottuna eli todella vähän aamupalalla. Niin ja kerran viikossa juustoraasteena pizzan päällä.
Aiemmin ennen Oltermannin halpenemista käytin Edamia. Jostain syystä en voi sietää edamia enää.
Vuosia sitten Oltermanni oli suosikkini. Maukas ja mieto perusjuusto jota pystyi laittamaan reilusti leivälle. No hinta oli kova ja tuli vaihtoehtoja niin söin muita juustoja pitkään. Ostin pari viikkoa sitten kokeeksi Oltermannia tarjouksestaa ja kuivaa mautonta shittiä se on nykyään! Jotain on muutettu vuosien varrella. Tulee mieleen jokin kokoonpuristettu jauho. Ei ole hyvä oikein mihinkään, ei leivälle, ei leivontaan eikä käynyt lämpimille leivillekään.
Jarlsberg on parasta. Ostan silloin kun on Cittarissa alessa.
Onkohan Oltermanni pilattu palmuöljyllä?
Oltermanni todella kuivan makuista ja mautonta, se täysrasvainenkin.
Oltermanni teki historiaa. Ei kukaan olisi uskonut, että mikään juusto voisi Suomessa ohittaa suosiossa Valion punakuorisen edamin, mutta Oltermanni sen kuitenkin teki.
Ostan Rainbown kermajuustoa koska se on halvinta, tykkään kyllä Oltermannista enemmän. Jos olisi varaa ostaisin jotain ihan muuta.
Lidlissä Epiim-kermajuusto muistuttaa muuten Oltermannia, mutta on parempaa ja edullisempaa. Kannattaa kokeilla, samoin Kadaka-valkosipuli-savujuustoa - suorastaan herkkua! Eikä kummassakaan ole tolkuttomasti rasvaa. :)
Myrskyluodon Maija on melko hyvä kermajuusto, mutta tosi on, että nykyjuustot ei ole entisen veroisia. Ulkomaista pitää ostaa jos hyvää haluaa saada. Itse ostan Glimminge Port Salutia.
Tavallisia juustoja voisi tuoda enemmän ulkomailta jos Suomessa ei osata valmistaa tai hinta tulee esteeksi kunnon tavaralle. Nythän Stokkan juustotiskistä saa vain homejuustoja, cheddareita, goudaa ja sen sellaista. Mutta jos ihan perus kermajuustoa saisi kunnollisesti pakattuna. Pehmeästä elmukelmusta irtoaa rasvaisiin ruokiin kuten juustoon ftalaatteja. Voisi Stokka miettiä pakkaustapojaan uusiksi. Vaikka vahapaperiin.
Ostan hinnan takia; muksu vetelee kaksin käsin juustoa naamaansa enkä viitsi kalliimpia ostaa kuin silloin tällöin
Polar-juustot on kumisia, ainakin ne mitä olen itse maistanut. Valion Salaneuvos ja Karelia on käytössä täällä.