Haukea ruuaksi, apua!
Onko jotain reseptiä, johon voisi käyttää kypsää haukea? En osaa perata raakaa haukea ruodottomaksi ja pienille lapsille pitää tietenkin olla ihan ruodotonta.
Jos paistan kalan ensin ilman mitään kuorrutuksia tai keitän sen kypsäksi, niin kypsänähän siitä on helppo nyppiä ruodot pois. Haluaisin reseptin, mitä siitä jo kypsennetystä kalasta voi tehdä? Tietenkin voi syödä sellaisenaan, mutta onhan se tylsän makuista. Voiko tehdä kalapullia? pihvejä ? mitä?
Kommentit (6)
Hauki kannattaa jauhaa niin siitä ei tarvitse niitä ruotojakaan nyppiä pois, lihamyllyllä kahteen kertaan tai teholeikkurilla.
Ja hauesta saa oikein hyvää kalamureketta, kalapihvejä sekä kalapullia.
Mies vetää hauen lihamyllyn läpi pariin otteeseen ja tekee herkullisia pihvejä.
You tubesta löytyy ohjeita, joilla perkaat hauen ruodottomaksi.
Haukimureke on kyllä ihan parasta!
Vierailija kirjoitti:
Paistettu haukifilee on parasta mutta se on erinomainen kalalaji kalapulliin, samaten kuin särkikin. Kokeile rohkeasti tehdä pullia ja huomaat maun! Pieni hauki on myös maukkaampi kuin suuri hauki, joka voi myös sisältää suurehkot määrät raskasmetalleja eli ei sovi päivittäin syötäväksi.
Mausta haukifile suolalla ja mieleiselläsi mausteella, vaikka valmiilla kalamausteseoksella, jauhota ja paista voissa pannulla. Valmiin fileen selkäpuolen halkaiset tavallisella veitsellä, niin ne pitkät Y-ruodot ovat siistissä rivissä ja siitä helppo ottaa pois.
Jos saata kalan jauhetuksi, ruodot katoavat siinä kokonaan eikä niitä tarvitse varoa.
Jauhetudta taikinasta on tosiaan paras tehdä nu pullst ja murekkeet.
Jos sinulla ei ole yleiskonetta tai lihamyllyä, joilla jauhaa, voit tehdä niin, että keität kalan reippaasti duolatussa ja pippuroidussa vedessä, ruodotst suoraan tarjoilulautaselle ja kaadat päälle hyvin maustetun kastikkeen. Kastike voi olla esim voi-valkoviinikastike, maitokastike (bechamel) tai kylmä kermaviilikastike sen mukaan, millaisesta ateriasta on kyse, mitä muuta on tarjolla, kenelle ja milloin. Pointii on siinä, että hyvän kastikkeen kanssa kala ei tarvitse maustamista. Ja hauki on aika vahvan makuinen kala, sitä paitsi.
Paistettu haukifilee on parasta mutta se on erinomainen kalalaji kalapulliin, samaten kuin särkikin. Kokeile rohkeasti tehdä pullia ja huomaat maun! Pieni hauki on myös maukkaampi kuin suuri hauki, joka voi myös sisältää suurehkot määrät raskasmetalleja eli ei sovi päivittäin syötäväksi.