Astianpesukoneen käyttö
Mikä siinä on että astiat pitää pestä ennen astianpesukoneeseen laittoa? Ei sentään pesuainetta käytetä mutta muuten pitää jynssätä kaikki kiiltäväksi ennen koneeseen laittoa. Eikö sen laitteen ole tarkoitus helpottaa arkea? Ei nyt tietenkään tahallaan tarvitse tunkea puolta lautasellista ruokaa sinne koneeseen pyörimään mutta luulisi että pikainen huuhtelu olisi riittävä toimenpide. Ja auta armias jos joskus löytyy pesun jälkeen löytyy joku lautaseen jämähtänyt puolikas riisinjyvä. Sitä oikein kutsutan katsomaan, mietitään että mikä ruoka on ollut kyseessä, kenellä astia on ollut käytössä ja miten on voitu laittaa astianpesukoneeseen likainen astia!
Mites muilla toimii tämä homma? Onko tällainen yleistä toimintaa?
Johtuu varmaan siitä että ennen pesukoneet menivät helpommin tukkoon ruuantähteistä/muusta skeidasta mitä siihen lautaselle on jäänyt. On siis jäänyt tuo tapa esipestä astiat vaikka nykykoneilla ei ole mitään vaikeuksia likaisimpienkaan astioiden kanssa.