Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Osaatko tehdä ruskeakastikkeen?

Vierailija
05.03.2018 |

Itse alusta loppuun? Paahtamalla vehnäjauhoja rasvassa jne.

Itse osaan.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan ja hyvää tulee.

Vierailija
2/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä!!!!!!!!!!!!! osaaaaaaaaaaaaaaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa enkä haluakkaan osata. Sain ruskeasta kastikkeesta tarpeekseni lapsena kun sitä oli melkeinpä joka toinen päivä.

Vierailija
4/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, mutta siitä tulee pahaa.

Vierailija
5/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Knorrin pussista kiehuvaan maitoon ja ketsuppia väriksi, eikä tule kokkareita.

Vierailija
6/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä osaan. Opetin lapsellekin, kun koulun kotitalousopettaja ei osannut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osaan, mutta siitä tulee pahaa.

Ethän sä sit osaa

Vierailija
8/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan. Mutta en tee koskaan.

Osaan myös tehdä läskisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan ja viimeksi tänään tein.

Vierailija
10/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa, en ole koskaan kokeillut. Meillä tehtiin "ruskeakastike" aina maizenasta keittämällä ne harvat kerrat kun sentyyppistä kastiketta kaivattiin, keliakikko kun olen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa, pari kertaa olen yrittänyt tavallisella pannulla mutta jauhot eivät vaan paahdu tarpeeksi vaikka kuinka niitä paistaisi ennen nesteen lisäämistä.

Vierailija
12/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En osaa, en ole koskaan kokeillut. Meillä tehtiin "ruskeakastike" aina maizenasta keittämällä ne harvat kerrat kun sentyyppistä kastiketta kaivattiin, keliakikko kun olen.

Kokeilepa joskus tehdä kastike ruskistamalla riisi- tai maissijauhoa voissa. Vähän ketsuppia ja sinappia myös sekaan plus muut mausteet ja lihat.

Ei eroa juuri vehnäjauhoista tehdystä ja on hyvää :) itse teen keliaakikkona näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Osaan, mutta siitä tulee pahaa.

Ethän sä sit osaa

Osaanpas. Kysyttiin osaatko tehdä ruskeakastikkeen, ei osaatko tehdä hyvänmakuisen ruskeakastikkeen. Osaan tehdä myös pahanmakuista pullaa, kalakeittoa ja kaalilaatikkoa.

Vierailija
14/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En osaa, pari kertaa olen yrittänyt tavallisella pannulla mutta jauhot eivät vaan paahdu tarpeeksi vaikka kuinka niitä paistaisi ennen nesteen lisäämistä.

Paahtuu ne. Siinä menee hetki ja on uskallettava antaa niiden ruskistua kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitähän ne syö ruskeassa talossa?

Vierailija
16/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan. Tehnyt joskus myös housuun ruskeat kastikkeet

Vierailija
17/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opin vasta pitkälti yli kakskymppisenä, kun keksin, että ensin pitää laittaa pannulle reilusti voita, sitten niitä vehnäjauhoja sopivassa suhteessa. Sopiva suhde on sellainen, että seos on notkeaa, ei kuivaa eikä liian löysää vaan jotenkin tahnamaista. Antaa näiden kunnolla hitaasti ruskistua, hellassa puolitehot. Sitten vedenkeittimestä kuumaa vettä.

Vierailija
18/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä osaan. Tosin ikinä ei onnistu sunnuntaita halvemmalla voilla.

Ruskistaa se pitää, pyh värjätyille!

Vierailija
19/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan. Pähkinänruskeaksi paahdettuna mutta ei yhtään poltettuna, ja sileää tulee kun osaa niksit. Itse paahdan voin ja vehnäjauhon kuumalla liedellä jatkuvasti sekoittaen, ja vettä lisätään vasta kun seos paahtunut pähkinän ruskeaksi, pannu otetaan kuumalta liedeltä pois ja lisätään vesi pienessä annoksissa jatkuvasti sekoittaen. Tulee hyvä kastikepohja jauhelihakstikkeeseen tai lihapullakastikkeeseen. Kattilassa pitää kypsyttää n 20-30 minuuttia vielä, jotta vehnäjauhot kypsyvät ja jauhonmaku häviää. Pieni liraus ketsuppia ja puolikas lihaliemikuutio ja ruskistettu jauheliha-sipuli seos joukkoon ennen hautumista miedolla lämmöllä. Tulee hyvää.

Vierailija
20/23 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, mutta meinaa kärsivällisyys loppua, kun pitäisi jaksaa ruskistaa niitä jauhoja, yleensä tulee hiukan hailun väristä, kun en jaksa tarpeeksi kauan ruskistaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kaksi