Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kukaan tehnyt itse voita?

Vierailija
23.02.2018 |

Onnistuuko niin, että laittaa kermaan suolaa ja vatkaa voiksi? Säilyykö se ja maistuuko oikealta voilta?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
23.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola lisätään lopuksi, jos sitä ylipäätään haluaa laittaa. Kermaa vatkataan niin kauan, että hera irtoaa siitä. Lopuksi voi pestään kylmällä vedellä ja suolataan. Säilyy puhtaaseen rasiaan pakattuna jonkun aikaa, ei niin hyvin kuin teollinen. Vatkaamiseen menee noin vartti. 

Vierailija
2/5 |
23.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran tein vahingossa. Alkuperäinen tavoite oli kermavaahto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
23.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suola lisätään lopuksi, jos sitä ylipäätään haluaa laittaa. Kermaa vatkataan niin kauan, että hera irtoaa siitä. Lopuksi voi pestään kylmällä vedellä ja suolataan. Säilyy puhtaaseen rasiaan pakattuna jonkun aikaa, ei niin hyvin kuin teollinen. Vatkaamiseen menee noin vartti. 

Kiitos :) Täytyy kokeilla.

Vierailija
4/5 |
23.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hera kannattaa ottaa talteen, se on sellaista sameaa lientä. Sen voi käyttää sämpylätaikinaan. Ja se peseminen tarkoittaa sitä, että voimassa kaavitaan siivilään ja sen päälle lasketaan kylmää vettä ja sitä puristellaan käsin. Loputkin hera irtoaa. Sitten voita painellaan paperilla ja se pakataan rasiaan tai muotoillaan pötköksi voipaperiin. Voin voi maustaa yrtein, mutta se säilyy vähemmän aikaa kuin "puhdas voi". 

Vierailija
5/5 |
23.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En itse, mutta äitini teki useinkin. Separaattorilla erotti kurrin kermasta ja sitten vatkasi kerman voiksi. Oli todella hyvää, voimakassuolaista voita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi kolme