Miksi riisin valmistusaika vaihtelee minulla niin paljon?
Äsken se tuli valmiiksi alle 10min. Välillä 15min... tismalleen samoilla lämpötiloilla?
Kommentit (15)
Kattiloissa on eroja ja määräkin tiettävästi vaikuttaa asiaan. Eri merkkisten tuotteiden välilläkin on eroja...
Samalla riisillä... sama riisipaketti kyseessä. Sama kattila... sama kansi ja sama vesi?
Osta Fisslerin kattilat ja laadukasta riisiä, niin tuollaiset WT-ongelmat kaikkoaa kuin tukka tuulettimeen.
Kai se on pirun tarkkaa hommaa sit. Olen jotenkin erittäin tarkka riisin valmistuksessa. Ei se ihan niin mennyt miten luulin. T:ap
Vierailija kirjoitti:
Kai se on pirun tarkkaa hommaa sit. Olen jotenkin erittäin tarkka riisin valmistuksessa. Ei se ihan niin mennyt miten luulin. T:ap
Minä ostan aina samaa riisiä, mutta olen huomannut, että valmistusajat vaihtelee eri paketeissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kai se on pirun tarkkaa hommaa sit. Olen jotenkin erittäin tarkka riisin valmistuksessa. Ei se ihan niin mennyt miten luulin. T:ap
Minä ostan aina samaa riisiä, mutta olen huomannut, että valmistusajat vaihtelee eri paketeissa.
Tuskin mitään laadukasta kuitenkaan...?
Johtuu ilmaston muutoksesta, kuun asennosta ja metoosta
Itse keitän riisiä miedolla lämmöllä 782
jotain about 5 min teräskattilassa ja sammutan lieden, saa siinä hitaasti kypsyä samalla kun kanat ovat uunissa kypsymässä.
Vierailija kirjoitti:
Itse keitän riisiä miedolla lämmöllä 782
jotain about 5 min teräskattilassa ja sammutan lieden, saa siinä hitaasti kypsyä samalla kun kanat ovat uunissa kypsymässä.
Jaa että 782 tuli no älkää välittäkö siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kai se on pirun tarkkaa hommaa sit. Olen jotenkin erittäin tarkka riisin valmistuksessa. Ei se ihan niin mennyt miten luulin. T:ap
Minä ostan aina samaa riisiä, mutta olen huomannut, että valmistusajat vaihtelee eri paketeissa.
Tuskin mitään laadukasta kuitenkaan...?
Uncle Ben's. Laadusta en tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kai se on pirun tarkkaa hommaa sit. Olen jotenkin erittäin tarkka riisin valmistuksessa. Ei se ihan niin mennyt miten luulin. T:ap
Minä ostan aina samaa riisiä, mutta olen huomannut, että valmistusajat vaihtelee eri paketeissa.
Olen huomannut saman. Siinä on myös muitakin tarkkoja tekijöitä.... laittaako kannen kuin vesi lämpiää vai pitääkö kantta kylmiltään ja miten saa kontroloitua veden lämpenemisen sopivan lämpöiseksi niin että vesi ei vaahtoa. Loppuen lopuksi kaikki on turhaa... kuha tekee riisin ja syö sen. En kumminkaan mitään mössöä valmista vaikka sekin on ihan hyvää joskus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse keitän riisiä miedolla lämmöllä 782
jotain about 5 min teräskattilassa ja sammutan lieden, saa siinä hitaasti kypsyä samalla kun kanat ovat uunissa kypsymässä.
Jaa että 782 tuli no älkää välittäkö siitä.
Eikö ne olleetkaan Celsiuksia? Minä kun jo hätäännyin, kun levyn saa vain kutoselle ja uunionkin vain 250:een...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse keitän riisiä miedolla lämmöllä 782
jotain about 5 min teräskattilassa ja sammutan lieden, saa siinä hitaasti kypsyä samalla kun kanat ovat uunissa kypsymässä.
Jaa että 782 tuli no älkää välittäkö siitä.
Eikö ne olleetkaan Celsiuksia? Minä kun jo hätäännyin, kun levyn saa vain kutoselle ja uunionkin vain 250:een...
Vahrenhaitteja ne on. ;D
Veden määrä vaikuttaa?