Alkoholinkäytön kaksoisstandardi
On vuorastaan huvittavaa, kuinka suurin osa ihmisistä mouhoaa, kuinka kamala mies naapurin rouvalla onkaan kun rahtaa kaljaa kotiin arkenakin ja örveltää kännissä pubista kotiin harva se ilta, kuinka työttömillä ei siksi rahat riitä kun ostetaan kaljaa tai miten noloa onkaan kun työkaveri tuli kännissä töihin että on se kamalaa kun ollaan tuollaisia alkoholisteja. Mutta samaan aikaan naureskellaan työkaverille, joka ei pikkujouluissa juo alkoholia että iso mies eikä edes kaljaa ota, supistaan raittiista naapurista kuinka sekin tiukkapipo tiukalla luulee olevansa parempi ihminen kun ei juo vaan pihatalkoissakin paheksuvasti mulkoilee kun toiset vähän olutta naukkaa ja juhlissa tivataan siltä raittiilta, että NO MIKSET SÄ OTA, ootko alkoholisti vai mikä sun ongelma on?
Mistä tämä johtuu?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
SUOMALAISUUDESTA!
lainaus aloitusviestiin
Suomalaiset juo aivan liian vähän.
Tarkoitan sitä, että dokaaminen on usein sellaista että kerralla pää täyteen ja täts it. Olis paljon kivempaa, jos ei katottais kieroon kun käyn arkisin lounaalla ja otan lasin tai pari viiniä hyvän aterian kanssa ja sitten takaisin töihin. Voin itse näin tehdä ja teenkin kun olen yrittäjä. Mutta jotenkin sitä pidetään yleisesti ihan kauheana - juoda nyt keskellä päivää.
Viinit pitäis saada ruokakauppoihin ja laskea sieltä jalustaltaan, missä se on jotain ihmeellistä nektaria. Se kun on ihan vaan elintarvike siinä missä peruna tai limsakin.
Miten asia on kulttuureissa, joissa alkoholi ns. kuuluu arkeen ja ruokailuun esim. viinin muodossa. Onko niissäkin ongelma jos joku ei ota? Ja suhtaudutaanko liikakäyttöön kielteisesti?
Vierailija kirjoitti:
Suomalaiset juo aivan liian vähän.
Tarkoitan sitä, että dokaaminen on usein sellaista että kerralla pää täyteen ja täts it. Olis paljon kivempaa, jos ei katottais kieroon kun käyn arkisin lounaalla ja otan lasin tai pari viiniä hyvän aterian kanssa ja sitten takaisin töihin. Voin itse näin tehdä ja teenkin kun olen yrittäjä. Mutta jotenkin sitä pidetään yleisesti ihan kauheana - juoda nyt keskellä päivää.
Viinit pitäis saada ruokakauppoihin ja laskea sieltä jalustaltaan, missä se on jotain ihmeellistä nektaria. Se kun on ihan vaan elintarvike siinä missä peruna tai limsakin.
Kuule kyllä kaikkein kauheinta on jos ei juo lainkaan. Jo sekin on aivan käsittämätöntä jos juo vaikkapa työpaikan juhlissa vain alkudrinkin tai yhden siiderin jossakin pippaloissa.
No eipä tarvitse nolostella arkena kun on v-tuillut pomolle, kertonut mielipiteensä läskistä työkaverista ja lähennellyt toimaria. Mutta onneksi tämän kaiken voi naureskelulla kuitata "kun mä olin niin kännissä".
Kun ei ole itsekuria että voisi olla juomatta niin sitten kateuksissaan vähätellään raittiita ja myös arvostellaan toisia hönötteleviä muka itse parempina.
Tosiasia on, että meillä on alkoholiin suhtautuminen omituista. Sitä pitäisi käyttää ettei ole "omituinen" ja kun käyttää, sekään ei ole hyvä.