Voiko mämmiä tehdä itse?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Posliinipenkistä saa päivitäin.
Heh. Mitä muutakaan vastausta olisin täältä voinut odottaa...
Ei voi. Mämmi keksittiin vasta, kun oli keksitty elintarviketeollisuus ja ruokakaupat.
Edesmennyt mummo teki itse mämmit ja olihan se parempaa, kun kaupasta ostettu.
Voi tehdä mutta vaatii aikaa sen tekemiseen että saa hyvää. Itse teen sitä aina pääsiäiseksi naapuri joka oli syönyt jotain kaupan mämmiä niin sano että tämä on parempaa kuin sen kaupan.
:
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Mämmi keksittiin vasta, kun oli keksitty elintarviketeollisuus ja ruokakaupat.
Viljaa opittiin viljelemään Mesopotamiassa noin 10000-12000 vuotta sitten ja kotitekoinen mämmi on lähes yhtä vanha keksintö. Ensimmäiset kotitekoiset mämmit oletetaan valmistetun vehnästä. Vähän myöhemmin, kun ruista alettiin viljelemään Syyriassa ja kaukasian alueella, alettiin valmistamaan kotitekoista mämmiä myös rukiista. Noin 12000 vuotta myöhemmin kotitekoista mämmiä on alettu valmistamaan Suomessa myös perunasta.
Kotitekoista mämmiä on tehty noin 12000 vuotta. Teollisesti mämmiä on valmistettu vasta muutamia kymmeniä vuosia.
Voi, vääntää tortun mämmirasiaan :)
Voi tehdä, mutta kannattaa varautua siihen, että koko asunto tuoksuu sitten aika voimakkaasti mämmille useiden tuntien ajan.
Saa kyllä parempaa mämmiä kuin mitä kaupoista, että kannattaa, jos jaksaa nähdä vaivan.
Imellä sähköuunissa vaivattomasti ja tehokkaasti ja pomminvarmasti.
Kuumenna kattilassa vesi 65 asteiseksi ja lisää veteen kaikki maltaat ja jauhot niin että saadaan vellimäinen seos.
Laita kattilassa seos 65-(70) asteiseen uuniin ja anna imeltyä 3-5 tuntia. Imeltymisen aikana seosta voi sekoittaa muutaman kerran.
Suola lisätään imeltämisen jälkeen.
Posliinipenkistä saa päivitäin.