Voiko teflonpannua käyttää keittämiseen?
On varmaan tyhmä kysymys, mutta mulla ei ole kattilaa vaan pelkkä tefloninen paistinpannu. Siinä on aika korkeat reunat eli voiko siinä myös keittää ruokaa vai soveltuuko se pelkästään paistamiseen?
Kommentit (23)
Voi, mutta liian kuuma lämpö pilaa teflon pinnoitteen.
Itse keitän pastan paistin pannulla.
Vinkki: Myös teflonkattiloita on olemassa.
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta liian kuuma lämpö pilaa teflon pinnoitteen.
Itse keitän pastan paistin pannulla.
Tämä, mutta jos keität jotain, niin pannun lämpötila ei voi nousta liian kuumaksi. Tefloni kestää jotain 250-300 astetta.
Vesi toimii paremmin, öhö-öhö😋
Jos vesi pysyy pannussa niin tietty voi keittää siinä, vesi vaan haihtuu varmasti nopeammin laakeasta astiasta niin sitä voi joutua lisäämään välillä.
Vierailija kirjoitti:
On varmaan tyhmä kysymys, mutta mulla ei ole kattilaa vaan pelkkä tefloninen paistinpannu. Siinä on aika korkeat reunat eli voiko siinä myös keittää ruokaa vai soveltuuko se pelkästään paistamiseen?
Etkö voisi harkita kattilan hankkimista, sellaisia saa parillakympillä marketista.Vielä halvemmalla kirpparilta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On varmaan tyhmä kysymys, mutta mulla ei ole kattilaa vaan pelkkä tefloninen paistinpannu. Siinä on aika korkeat reunat eli voiko siinä myös keittää ruokaa vai soveltuuko se pelkästään paistamiseen?
Etkö voisi harkita kattilan hankkimista, sellaisia saa parillakympillä marketista.Vielä halvemmalla kirpparilta.
Ostaako joku ihan oikeasti noin halpoja kattiloita - eihän niillä tee yhtikäs mitään...
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta liian kuuma lämpö pilaa teflon pinnoitteen.
Itse keitän pastan paistin pannulla.
Liian korkeaa lämpötilaa ei tarvitse pelätä keittäessä, koska ei kukaan vähääkään järkevä ihminen keitä mitään niin että vesi kiehuu hullun lailla. Vain paistaessa täytyy olla tarkkana, koska moni tahtoo pihveihinsä kunnon paistopinnan eikä pannun liiallista kuumenemista huomaa mistään.
Myös pannun kuumentaminen tyhjänä on riski.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On varmaan tyhmä kysymys, mutta mulla ei ole kattilaa vaan pelkkä tefloninen paistinpannu. Siinä on aika korkeat reunat eli voiko siinä myös keittää ruokaa vai soveltuuko se pelkästään paistamiseen?
Etkö voisi harkita kattilan hankkimista, sellaisia saa parillakympillä marketista.Vielä halvemmalla kirpparilta.
Ostaako joku ihan oikeasti noin halpoja kattiloita - eihän niillä tee yhtikäs mitään...
Joo, on ne halpiskattilat aika turhia. Ainakin useimmat. Ostin itse 2 kattilaa Ikeasta ja 4 kirppikseltä ennen kuin tajusin, että tulee halvemmaksi ostaa kunnon kattila opintolainalla. 60 € kerralla kirpaisi köyhää opiskelijaa, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin olen valintaani erittäin tyytyväinen. Rahan lisäksi on säästynyt hermot ja luontokin kiittää, kun jätteen määrä on vähentynyt.
Kyllä.
On tullu eräätkin nuudelit kiehautettua ku kattila oli pashana.
Ei voi. Voi näitä uusavuttomia joille tulee edes mieleen tällainen paistinpannun väärinkäyttö! Paistinpannu on valmistettu paistamista varten ja muunlainen käyttö voi liuottaa siitä myrkyllisiä kemikaaleja ruokaan tai hajottaa koko pannun.
Mulla on Tefalin pannu, jossa on korkeat reunat ja kansi. Keitän siinä usein nuudeleita ja linssejä, joista tulee keittämisen jälkeen osa pannulla paistettavaa ruokaa. Kätevää kun ei tarvitse tiskata erikseen kattilaa tai pelata kahden levyn kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Voi näitä uusavuttomia joille tulee edes mieleen tällainen paistinpannun väärinkäyttö! Paistinpannu on valmistettu paistamista varten ja muunlainen käyttö voi liuottaa siitä myrkyllisiä kemikaaleja ruokaan tai hajottaa koko pannun.
Oletko tosissasi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Voi näitä uusavuttomia joille tulee edes mieleen tällainen paistinpannun väärinkäyttö! Paistinpannu on valmistettu paistamista varten ja muunlainen käyttö voi liuottaa siitä myrkyllisiä kemikaaleja ruokaan tai hajottaa koko pannun.
Oletko tosissasi?
Olen. Paistinpannu on nimensä mukaan paistamista varten, siinä ei keitellä mitään.
Keittäminen pilaa pannun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On varmaan tyhmä kysymys, mutta mulla ei ole kattilaa vaan pelkkä tefloninen paistinpannu. Siinä on aika korkeat reunat eli voiko siinä myös keittää ruokaa vai soveltuuko se pelkästään paistamiseen?
Etkö voisi harkita kattilan hankkimista, sellaisia saa parillakympillä marketista.Vielä halvemmalla kirpparilta.
Ostaako joku ihan oikeasti noin halpoja kattiloita - eihän niillä tee yhtikäs mitään...
Joo, on ne halpiskattilat aika turhia. Ainakin useimmat. Ostin itse 2 kattilaa Ikeasta ja 4 kirppikseltä ennen kuin tajusin, että tulee halvemmaksi ostaa kunnon kattila opintolainalla. 60 € kerralla kirpaisi köyhää opiskelijaa, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin olen valintaani erittäin tyytyväinen. Rahan lisäksi on säästynyt hermot ja luontokin kiittää, kun jätteen määrä on vähentynyt.
Minä ostin saksalaisia laatukattiloita ja niistä jo halvinkin maksoi 120 euroa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Voi näitä uusavuttomia joille tulee edes mieleen tällainen paistinpannun väärinkäyttö! Paistinpannu on valmistettu paistamista varten ja muunlainen käyttö voi liuottaa siitä myrkyllisiä kemikaaleja ruokaan tai hajottaa koko pannun.
Oletko tosissasi?
Tietenkin olen! Miksi kysyt tyhmiä?
Normaali parinkympin kattila riittää ihan hyvin esim. pastan ja munien keittämiseen. Turha maksaa itseään kipeäksi jos ei tarvitse parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Voi näitä uusavuttomia joille tulee edes mieleen tällainen paistinpannun väärinkäyttö! Paistinpannu on valmistettu paistamista varten ja muunlainen käyttö voi liuottaa siitä myrkyllisiä kemikaaleja ruokaan tai hajottaa koko pannun.
Just näin, mutta kyllä rasittaa tehdä jauheliha- tai makkarakastiketta, kun pitää ne paistetut lihat aina siirtää teflonkattilaan, että voi lisätä nestettä, kun siinä teflonpaistinpannussa ei saa keittää. Tiskiäkin tulee niin pirusti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Voi näitä uusavuttomia joille tulee edes mieleen tällainen paistinpannun väärinkäyttö! Paistinpannu on valmistettu paistamista varten ja muunlainen käyttö voi liuottaa siitä myrkyllisiä kemikaaleja ruokaan tai hajottaa koko pannun.
Just näin, mutta kyllä rasittaa tehdä jauheliha- tai makkarakastiketta, kun pitää ne paistetut lihat aina siirtää teflonkattilaan, että voi lisätä nestettä, kun siinä teflonpaistinpannussa ei saa keittää. Tiskiäkin tulee niin pirusti.
No eihän tuo vielä mitään. Tajunnanräjäyttävää linssimuhennosta valmistetaan niin, että linssejä keitetään pari minuuttia ja paistetaan pari minuuttia vuorotellen noin tunnin ajan. Siinä saa olla jatkuvasti silmä tarkkana, että siirtää linssit astiasta toiseen just oikealla hetkellä. Sekunninkin virhe tekee ruuasta syömäkelvotonta kemikaalisaastaa ja pakottaa vaihtamaan kattilan tai pannun uuteen.
Kukaan ei tiedä?