Miten paljon 5,5 % alkoholia sisältävän oluen pitäisi maksaa?
Onko joku laskenut paljonko sen vahvemman kaljan pitäisi kaupassa maksaa, että siinä ei olisi minkäänlaista vahvuuslisää suhteessa 4,7 % keskariin? Eli jos alkoholille lasketaan vakiohinta €/l, niin paljonko nelosen pitäisi maksaa enemmän? Tämän jos saa selville, niin sitten voi laskea miten paljon tölkissä on maku- ja brändilisää. Tällä hetkellä tuntuu, että niissä on edelleen myös viinalisää, mikä on paitsi arveluttavaa holhoamista, myös vähän kusetusta.
Ja ennen kuin alatte pilkata, niin ei, omat matematiikantaitoni eivät nyt riitä tämän ongelman ratkaisemiseen.
Kommentit (11)
Jos kolmonen maksaa euron tölkki, niin nelosen pitäisi maksaa vajaat 1,20€ jos pelkästään prosentteja katsotaan.
Vierailija kirjoitti:
Tämäkin avaus kertoo kaiken oleellisen suomalaisesta "olutkulttuurista". Mikään muu ei merkitse mitään kuin alkoholin hinta. Saa olla mitä tahansa litkua tai kuraa tai todella hyvää, kunhan pääasian saa halvalla.
No tuossahan kirjoitettiin alkoholilisällä holhoamisesta ja siitä, mikä on nelosen hinta suhteessa kolmoseen, ei siitä mikä on halvinta sinänsä.
Kylllä se yksi euro olisi sopiva hinta. Minä kun niin nautin oluesta ja lonkerosta. Enkä viitsisi maksaa liikaa, kun silloin saan vähemmän juotavaa. Kovia hintoja pyytävät yhdestä vaivaisesta tölkistä, joka ei pitkälle vie. Jos hintoja alkavat nostelemaan, niin joudun lopettamaan nautisekelun. Ja siihen minä en suostu.
Vierailija kirjoitti:
Tämäkin avaus kertoo kaiken oleellisen suomalaisesta "olutkulttuurista". Mikään muu ei merkitse mitään kuin alkoholin hinta. Saa olla mitä tahansa litkua tai kuraa tai todella hyvää, kunhan pääasian saa halvalla.
Sehän on perkele oleellisinta kuinka halvalla saa. Se on varmaan kivaa olla niin rahoissaan ettei kaljan hinta merkitse mitään? Sopiva hinta neloselle on korkeintaan euron per pullo/tölkki.
Suomessa oluen hinta-laatusuhde on järjetön. Virosta tai Latviasta nämä on edelleen käytävä hakemassa.
Vierailija kirjoitti:
Tämäkin avaus kertoo kaiken oleellisen suomalaisesta "olutkulttuurista". Mikään muu ei merkitse mitään kuin alkoholin hinta. Saa olla mitä tahansa litkua tai kuraa tai todella hyvää, kunhan pääasian saa halvalla.
Kuten avauksessa kirjoitin, muuttujat pitää pystyä vakioimaan, että voi arvioida ne muut hintaan vaikuttavat tekijät oikein. Hyvin harvoin olen tähän asti ostanut sitä halvinta keppanaa kaupasta (yleensä Karjala), mutta kun tuotteen taustat on vakioitu, olen osannut tehdä valistuneen ostopäätöksen. "Jaa, nyt olisikin Kukko halpaa, mutta tuolla hinnalla Auran maku vie voiton kun Kukko on niin humalaista". Jos ja kun ostan pelkästään maun perusteella olutta, ostan melkein aina tummaa Velkoa, joka on vain 3,8 % ja litrahinnaltaan aina selvästi kalliimpaa kuin kalleinkaan keskiolut. Oleellista on kuitenkin se, että valistunut ostopäätös vaatii taustakseen tuotteiden vakioitavissa olevien ominaisuuksien vakioimisen, jolloin ne ei vakiot tekijät nousevat ratkaiseviksi.
Vierailija kirjoitti:
Jos kolmonen maksaa euron tölkki, niin nelosen pitäisi maksaa vajaat 1,20€ jos pelkästään prosentteja katsotaan.
Onko näin? Eli 20 % ero hinnassa noin karkeasti? Tällä hetkellähän vielä myyvät selvästi kalliimmalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kolmonen maksaa euron tölkki, niin nelosen pitäisi maksaa vajaat 1,20€ jos pelkästään prosentteja katsotaan.
Onko näin? Eli 20 % ero hinnassa noin karkeasti? Tällä hetkellähän vielä myyvät selvästi kalliimmalla.
Esim Koff kolmosta saa kyllä 83 sentillä/tölkki, joten yksi euro olisi sopiva hinta kaikista paskimmalle neloskaljalle. Käytännöllisempäähän sitä nelosta olisi juoda, kun ei tarvitsisi kantaa niin paljon kotiin ja kusella juokseminen vähenisi hieman.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kolmonen maksaa euron tölkki, niin nelosen pitäisi maksaa vajaat 1,20€ jos pelkästään prosentteja katsotaan.
Onko näin? Eli 20 % ero hinnassa noin karkeasti? Tällä hetkellähän vielä myyvät selvästi kalliimmalla.
Esim Koff kolmosta saa kyllä 83 sentillä/tölkki, joten yksi euro olisi sopiva hinta kaikista paskimmalle neloskaljalle. Käytännöllisempäähän sitä nelosta olisi juoda, kun ei tarvitsisi kantaa niin paljon kotiin ja kusella juokseminen vähenisi hieman.
Ero alkoholin määrässä on n. 15 %, mutta sitten alkoholivero muuttaa jonkin verran laskelmaa ja arvonlisävero otetaan loppusummasta. Se 20 % on varmaan ihan hyvä nyrkkisääntö ja helppo laskea kaupassa. Nykyisellään halvimmat keskioluet ovat n. 2,5 €/l eli halvin nelonen olisi n. 3 €/l eli juurikin sen euron per tölkki. Mielenkiinnolla odotan mikä nelonen muodostuu sisäänheitto-olueksi, jos ylipäänsä mikään. Maun puolesta keskarien ja nelosten järjestys massaoluissa ei nimittäin ole suinkaan sama. En esimerkiksi pidä Lapin kullan kolmosesta, mutta se on yksi parhaista massanelosista. Olvin kohdalla vähän sama, mutta sitten taas Karhu on keskikaljana parempaa. Makuasioita toki.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämäkin avaus kertoo kaiken oleellisen suomalaisesta "olutkulttuurista". Mikään muu ei merkitse mitään kuin alkoholin hinta. Saa olla mitä tahansa litkua tai kuraa tai todella hyvää, kunhan pääasian saa halvalla.
Kuten avauksessa kirjoitin, muuttujat pitää pystyä vakioimaan, että voi arvioida ne muut hintaan vaikuttavat tekijät oikein. Hyvin harvoin olen tähän asti ostanut sitä halvinta keppanaa kaupasta (yleensä Karjala), mutta kun tuotteen taustat on vakioitu, olen osannut tehdä valistuneen ostopäätöksen. "Jaa, nyt olisikin Kukko halpaa, mutta tuolla hinnalla Auran maku vie voiton kun Kukko on niin humalaista". Jos ja kun ostan pelkästään maun perusteella olutta, ostan melkein aina tummaa Velkoa, joka on vain 3,8 % ja litrahinnaltaan aina selvästi kalliimpaa kuin kalleinkaan keskiolut. Oleellista on kuitenkin se, että valistunut ostopäätös vaatii taustakseen tuotteiden vakioitavissa olevien ominaisuuksien vakioimisen, jolloin ne ei vakiot tekijät nousevat ratkaiseviksi.
Ai siitä humalastako se kukon kitkeryys tulee? Mun mielestä pahaa verrattuna karjalaan. Näistä peruskaljoista sandels on mun mielestä parasta. Tummat paksut kaljat ei ole yhtään mun makuun eikä ne jenkkien limukkakaljat kuten budvaiser.
Tämäkin avaus kertoo kaiken oleellisen suomalaisesta "olutkulttuurista". Mikään muu ei merkitse mitään kuin alkoholin hinta. Saa olla mitä tahansa litkua tai kuraa tai todella hyvää, kunhan pääasian saa halvalla.