Jouluhalko - siinä on taas yks kummajainen.
Kommentit (11)
tarkoitatko halolla kääretortun tapaista juttua, joka näyttää halolta?
Helppo ja edullinen jälkkäri tai kahvin kanssa tarjottava. Jokainen osaa tehdä kääretortun ja suomalaisesti siitä voi tehdä vaikka koivuhalon, eli jotain valkoista kuorrutetta ja siihen suklaalla niitä koivun raitoja. Koristeita mielen mukaan, vaikka marsipaanitonttuja tms halon viereen.
Kyllä siinä ihan aidossa jouluhalossa on ihan hitonmoinen homma, eikä se ole makunsa puolesta ollenkaan sen työn arvoista.
Samaa sarjaa kuin taatelikakku *oksentaa*
Taidan kysyä baarissa tänään joltain, että onko sinulla iso jouluhalko.
Järkyn ylimakea, helposti liikaa ylimakeaa kaakaonmakuista töhnää. Vaikka makeasta tykkäänkin, on tuo liikaa.
Olen tehnyt jo kaksi tarjottavaksi töissä, kovasti on kehuttu ja mennyt kuin kuumille kiville .
Mikä tässä on ongelmana?
Juu kaikki mikä ei ole Suomesta peräisin on tosi outoa ja kummallista.
Pöööööpleli kirjoitti:
Järkyn ylimakea, helposti liikaa ylimakeaa kaakaonmakuista töhnää. Vaikka makeasta tykkäänkin, on tuo liikaa.
Se on niin makea kuin tekee. Täyte voi olla ihan makeuttamaton ja kuorrutuskin vaikka tummaa suklaata ja kermaa. Tai makeuttamatonta kermavaahtoa.
Se on ranskalainen jouluperinne.
Kummallista siitä tekee ehkä se, että sitä kait yritetään juurruttaa tännekin, ilman että annetaan sille mitään konktekstia / tarinaa. Siksi se kuulostaa siltä, että "Mikä hiton halko, sama kuin olisi vaikka joulusaapas."