Keitetyt perunat ja ruskea kastike ovat taivaallinen herkku
Muttei makiaa ihan joka päivä mahan täydeltä, siispä tänään jotain muuta.
Sopivasti jäi eilisestä muutama keitetty peruna joten sopiva hetki valmistaa toista lähes yhtä jumalaista herkkua, pyt-i-pannaa!
Kommentit (10)
Se oli isävainaani lempiruokaa. Kerran tehtiin sitä hänelle yllätys-synttärilahjaksi, ukko oli aidosti mielissään.
ei mitään edes huuhdeltua jauhelihaa mukana? Plekkä perunat ja kastike.. melko omituista..
Laittakaas tähän oikea kunnon ruskeen kastikkeen ohje! Kiitos :)
ai että meitsi kääntää kylkee aamulla.pytipannua mahtavaa!
netti on pullollaan ohjeita eti se sieltä kiitos!
Kyllähän huuhdeltu jauhenlihakin menettelee ruskeassa kastikkeessa, mutta perinteinen läskisoosi tai makkarakastike on nykyään harvinaista herkkua. Meillä lapset toivovat kotona käydessään usein jompaa kumpaa. Yleensä tulee tehtyä makkarakastike. Läskisoosia tulee tehtyä harvemmin, kun kaupan siankylkiviipaleet ovat nykyään niin vähärasvaisia. Raakaa kylkeä ei monestikaan isompina paloina kuin siivuina löydy.
Sulata voi pannulla. Lisää sopivasti jauhoja ja pilkottu sipuli. Ruskista, älä polta. Lisää vettä sopivasti, ettei kastike ole liian laihaa ja vetistä. Lisää mausteeksi lihaliemikuutio tai suolaa sopivasti ja ehkä muutama pippuri. Anna hautua kannen alla hiljaisella tulella ainakin tunnin. Mitä kauemmin annat hautua, sen maukkaampaa kastikkeesta tulee. Jos teet makkarakastikkeen lisää ruskistetut makkarat sen tunnin hautumisen jälkeen ja anna kiehua hiljaisella tulella noin 15minuuttia. Ruskistetut sianlihakuutiot voit laittaa muhimaan kastikkeen kanssa heti ja anna hautua hiljaisella tulella se tunti.
Tein tänään ruskeaa kastiketta ja keitin perunoita. Hyvää oli. Hörppisin kastiketta vielä ruuan jälkeen suoraan kattilasta. Nam!
Mulla on tapana (pottujen ja kastikkeen kanssa) paistaa vielä kananmuna tuohon mukaan. Tuhti ja hyvä annos. :)~~
Edelleen hyi.