Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

700 gramman jauhelihasta rasvaa 32 ruokalusikallista paistettaessa!

Vierailija
20.11.2017 |

Jäljelle jää silti hyvänmakuista lihaa, mutta tuo turha rasva kannattaa ottaa pois. Kun määrän laittaa jäähtymäänja katselee rasvakerrosta, ihmettelee miksi on joskus syönyt senkin.
Tekeekö jotkut muut näin?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai ymmärrät, että iso osta tuosta on sen lihan nestettä? Rasvaa tietenkin se 7–17 % jauhenlihasta riippuen.

Vierailija
2/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

paista rasva pois

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä sinä sen poistat? Iso osa on ihan lihanestettä, ei välttämättä rasvaa.

Vierailija
4/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha on hyvää. Lopettakaa sen mollaaminen!

Vierailija
5/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitatko jauhelihan kylmänä pannulle?

Vierailija
6/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja miksi siitä jauhelihasta pitäisi kaikki rasva saada pois? Jos terveellisesti ja monipuolisesti syö, niin ei ole mitään syytä "kuoria" jauhelihan rasvaa pois.

Ihminen tarvitsee rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väärin paisettu, jos noin paljon lihan nesteitä menee hukkaan.

Vierailija
8/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista se liha kuumalla pannulla ainakin puolen tunnin huoneenlämmössä pitämisen jälkeen. Iso osa pannulle jäävästä nesteestä on lihasnestettä, ei rasvaa.

32 rkl on sitä paitsi melkein 5 dl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan sen ruokalusikalla pois ja joo olen enemmän rasvan kuin sokerin ystävä, mutta en nyt ihan huvikseni moista laardia enää ruokaan jätä. Rasva eltaantuu jäähtyessään valkeaksi, siitä tekis vaikka huulirasvaa.

Vierailija
10/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitatko jauhelihan kylmänä pannulle?

Ei kun mikron kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otan sen ruokalusikalla pois ja joo olen enemmän rasvan kuin sokerin ystävä, mutta en nyt ihan huvikseni moista laardia enää ruokaan jätä. Rasva eltaantuu jäähtyessään valkeaksi, siitä tekis vaikka huulirasvaa.

Ei se rasva ELTAANNU, kun se jäähtyy, vaan se jäähtyessään muuttaa muotoaan takaisin kiinteäksi.

Eltaantuminen on sitä, kun rasva PILAANTUU, alkaa haista pahalle ja on käyttökelvotonta.

Vierailija
12/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostatteko niitä jauskeja, joissa on 20% rasvaa? En välttelee rasvaa, mutta mielestäni tuo 20% on aivan liikaa. Liha oikein lilluu siinä. Ostan aina sitä naudan jauhelihaa, missä on 10% rasvaa. Siitä ei tarvitse kuoria mitään pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En todellakaan poista rasvaa!  Ei ole tapana heittää hyvää ravintoa roskiin.

Vierailija
14/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka ottaa rasvan pois kuka ei, kuka kittaa siideriä kuka ei, kuka mättää sipsejä kuka ei, kukakohan tässä on oikeassa ravinnon suhteen, jokainen tehköön kuten haluaa. Näkyvä rasva on aina näkyvä rasva, sanotte mitä sanotte, ette ole terveystieteilijöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on 23% jauhelihaa niin tuossa 700g paketissa on rasvaa 161 grammaa! Ihan järjetön määrä. En ikinä osta noin rasvaista jauhelihaa!

Vierailija
16/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mursun jauhenlihaako sinä paistat?

Vierailija
17/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän paljon sika-nauta-jauhelihaa koska sianlihasta saa paljon mehevämmän aromin kun sen paistaa kunnolla ruskeaksi. Runsas rasva mahdollistaa ruskistumisen paremmin kuin pelkässä naudanlihassa, joka jää helposti harmaaksi tai sitten palaa, jos sitä väenväkisin grillaa kuumalla. Mutta kaadan aina rasvan pannulta erilliseen astiaan ennen maustamista. Ennen maustamista sen takia, että siitä voi tehdä vaikkapa talipalloja linnuille näin talvisin. Suolainen rasva ei taitaisi olla kovin hyvä idea siihen käyttöön. Eläinrasva (suolaton) on myös paras vaihtoehto valurautaisten ja hiiliteräspannujen rasvapolttoon koska sen savuamispiste on todella korkea ja se on huoneenlämmössä kiinteää eikä siten tee pannuista tahmeita pölynkerääjiä kuten rypsiöljy.

Vierailija
18/18 |
20.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuka ottaa rasvan pois kuka ei, kuka kittaa siideriä kuka ei, kuka mättää sipsejä kuka ei, kukakohan tässä on oikeassa ravinnon suhteen, jokainen tehköön kuten haluaa. Näkyvä rasva on aina näkyvä rasva, sanotte mitä sanotte, ette ole terveystieteilijöitä.

Mikä tekee näkyvän rasvan huonommaksi kuin näkymättömän?