Ruoat mökille viikonlopuksi
Ollaan menossa kuuden aikuisen kesken mökille viikonlopuksi ja mietin ruokia. Tuntuu, että aina pyörii ne samat eväät omassa keittiössä. Eli pe iltaruoka, la lounas ja iltaruoka, su syödään jämät brunssin muodossa (ostan tietenkin hyvät aamupalatarvikkeet. Savustaminen onnistuu, grillaaminen onnistuu, lisäksi käytössä ihan normaalit liesi ja uuni.
Savustettua lohta ajattelin ainakin lauantaiksi. Sen kanssa kylmä jogurttipohjainen kastike.
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Aina sama aloitus. Käy vähemmän mökillä jos se on aina yhtä vaikeaa.
Tämä oli kyllä mun ensimmäinen aloitus tästä aiheesta.
En ole ikinä ymmärtänyt miten ihmiset saavat tällaisista asioista ison stressin. Reseptejä ja ideoita löytyy vaikka kuinka kirjoista ja netistä.
lohi kuulostaa hyvältä, sen kanssa esimerkiksi perunamuusia. Jos muusia tekee reilusti voi lopusta tehdä perunarieskaa.
Sitten vaikkapa, grillattua makkaraa tai lihaa, perunoita, salaattia (esim. feta, salaatti, tomaatti, kurkku, sipuli).
Tee isoon vuokaan lasagnea ja tarjoa lisänä salaattia. On täyttävää. Voit tehdä tänään valmiiksi ja vain lämmittää perillä uunissa, niin säästät aikaa.
Miten olisi lohikeitto ja saaristolaisleipä ja oikea voi lounaalla? Kahvin kanssa hyvää perinteistä tuoretta pullaa.
Koska olette viimeksi syöneet perunamuussia ja uunimakkaraa? Joskus yksinkertaiset perusruuat maistuvat ihmeen hyviltä. Tai perinteiset lihapullat ja ruskea kastike.
Ihan ohi aiheen, mutta keskusteluissa aina kehoitetaan tekemään perunamuusia. Minusta muusin tekeminen on niin työlästä, että ryhdyn siihen puuhaan vain kerran vuodessa, kun syödään poronkäristystä. Minusta keitetyt siiklit ovat parempiakin kuin pottumuusi ja niihin voi yhdistää esimerkiksi graavikalaa tai silliä alkuruuaksi.
Mä kyllä myisin mökin pois, jos tollaisia pitää miettiä kun lähtee mökille.
Huvittavaa, kun jotkut ehdottavat muusia ja ruskeaa kastiketta ja pullakahvia mökkiruuiksi kaveriporukalle.
Meillä otetaan mukaan paljon salaattitarpeita. Iso kulhollinen salaattia, jossa mm. avocadoa, parmankinkkua tai kylmäsavulohta on se juttu, lisäksi rapeaa patonkia, hyviä juustoja ja viiniä. Lisäksi jollekin aterialle varataan karitsankyljykset grillattavaksi tai siika savustettavaksi.
Vierailija kirjoitti:
Mä kyllä myisin mökin pois, jos tollaisia pitää miettiä kun lähtee mökille.
Kai nyt kysyä voi.
Uudet ideat ovat tervetulleita :)
Joo, täytyy vähän ihmetellä, miten ruoanlaittoon ei ole ideoita, jos kerran kylmäsäilytys onnistuu ja kaikki samat vehkeet + ehkä enemmänkin grillin ja savustimen muodossa löytyy.
Ymmärtäisin siis kysymyksen, jos olisi joku ongelma.
Ja kyllä, pari tällaista aloitusta on ollut ainakin puolen vuoden sisään.
No kenelläkään muulla ei varmaan mökkiä ole kuin meillä 😂😂😂 Suomessa kesämökkejä on mieletön määrä. Ja tuskin minä olen ainoa, joka mökin omaavista ihmisistä on kyllästynyt omiin ruokiinsa.
Kuitenkin. Pe iltana tehdään hampurilaiset ja salaattia. La lounaalla savustettua lohta ja keitettyjä perunoita, graavilohta ja fressiä salaattia. Illalla tapaksia (juustoja, patonkia, erilaisia kinkkuja, melonia, katkarapuja, aurinkokuivattuja tomaatteja,vihreää salaattia, punajuuria ja vuohenjuustoa, lihapullia jne). Su brunssi jämistä, hedelmiä, suklaakakkua ja niin edelleen. Ap
Vierailija kirjoitti:
Mä kyllä myisin mökin pois, jos tollaisia pitää miettiä kun lähtee mökille.
Ihanan rakentavaa tekstiä.
Mä pitäisin "kesän" viimeiset grillibileet. Erilaisia makkaroita, vartaita lihasta, kanasta ja vihanneksista, maissia, hyvää salaattia, coleslowta, patonkia, halloumia, tsatsikia etc. Jälkkäriksi grillattua ananasta ja vaniljajäätelöä. Nam!!!
Aina sama aloitus. Käy vähemmän mökillä jos se on aina yhtä vaikeaa.