Miten lisätä marjojen määrää ruokavaliossa?
Tuoreet marjat tietysti maistuvat sellaisenaan, mutta pakastemarjat tökkivät. Useimmiten teen marjoista smoothieta, eli banaanin ja maustamattoman jugun kanssa sekaisin, banaani makeuttaa sen verran sopivasti että menee helposti alas. Tietysti tykkäisin hilloista ja hyytelöistä, mutta eipä ne ole kovin terveellisiä sokerimääränsä vuoksi... Sama pätee kiisseleihin. Ja toisaalta mitä enemmän marjoja on käsistelty, niin sitä vähemmän niissä enää mitään ravintoaineitakaan on.
Heittäkääpä ideoita!
Kommentit (37)
Aamupuurin päälle puoliks jähmeisenä
Vierailija kirjoitti:
Kuinka epäterveellistä on vaikkapa kaurapaistos, johon tulee siis kaurahiutaleita, voita ja jonkin verran myös sokeria marjojen lisäksi?
Vaihda voi margariiniin ja käytä sitä vain vähän. Sokeriakaan ei kyllä paljoa tarvitse, kun marjat on kirpeitä ja makeita.
Kohmeisina puuron /jugurtin sekaan.
Hillokkeita voi tehdä vähemmällä sokerilla, kun käyttää liivatetta tai perunajauhoa.
Mitä marjoja laitatte puuroon? En ymmärrä miten esimerkiksi mustikat voi muuttua jotenkin niin kirpsakoiksi pakkasessa, kun tuoreinahan ne on makeita.
Vähäiseen sokeriin tottuu aika nopeasti. Minä tykkään keitellä pakastemarjoista kiisseliä/keittoa. Laitan vain hitusen sokeria sekaan. Mielestäni marjat itsessään maistuvat niin hyviltä, ettei niitä paljoa tarvitse makeuttaa.
Vierailija kirjoitti:
Hillokkeita voi tehdä vähemmällä sokerilla, kun käyttää liivatetta tai perunajauhoa.
'
Kauanko tällainen perunajauholla jatkettu hilloke säilyy?
Minä laitan pakastemarjasekoitusta puuron päälle,sekaan hieman itsetehtyä hilloa joka muuten tahtoo jäädä syömättä.
Sauvasekoittimella esim. mustikoita valmiin marjakeiton sekaan ja mansikoita sekoitettuna taas vaikka mansikkasoppaan. Pakastuksen lisäksi tule ei muita toimenpiteitä hävittämään vitamiineja.
Stevia kelpaa mulle makeutukseen, ihan syötävää sen kans vaikka mustikat viilin kera.
Minunkin on vaikea käyttää monipuolisesti pakastamarjoja terveellisesti. Tuoreita mustikoita ja mansikoita toki popsii mielellään ihan sellaisenaan, mutta pakasteille on vaikeampi keksiä käyttöä. Edullisuutensa vuoksi ostan marjani yleensä pakasteina. Esim. kaurapuurosta en paljon pidä mutta joskus kuitenkin syön. Jostain syystä kaurapuuro yhdistettynä (pakaste)mustikoihin tuo omituisen (ummehtuneen?) maun/hajun suuhun. Onko kukaan muu huomannut samaa? Mistähän johtuu?
Epäterveelliseltä puolelta keksisi sitten muffinssit, piirakat ym...
Mä teen illalla jääkaappiin valmiiksi ns. tuorepuuron, johon laitan kaurahiutaleita, eri pakastemarjoja, oliiviöljyä ja luonnonjugurttia. Makeutusta en kaipaa, kun olen jo niin tottunut kun en ole useampaan vuoteen sokeria mättänyt muutenkaan.
Joskus sekoitan pakastemarjoja (vähän sulina) maustamattomaan jogurttiin tai rahkaan, mutta makeutus on välttämätöntä mulle näissä. Ellei sokeria, niin edes banaanin palasia.
Marjat maistuvat happamilta, en voi syödä niitä irvistelemättä (en käytä sokeria). Liian hapokasta. En ole marjafani.
Kuivata marjat ja tee niistä jauhetta. Sitä voi laittaa puuroihin ym.
Pystyykö marjoja kuivattamaan itse esimerkiksi uunissa vai pitääkö olla kuivuri?
Miten kukaan pystyy syömään rahkaa ja marjoja ilman makeutusta? Itselläni ainakin vääntyy väkisin naama irvistykseen. Pakko laittaa vaikka hilloa kaveriksi tai mehukeittoa tai banaania.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuinka epäterveellistä on vaikkapa kaurapaistos, johon tulee siis kaurahiutaleita, voita ja jonkin verran myös sokeria marjojen lisäksi?
Vaihda voi margariiniin ja käytä sitä vain vähän. Sokeriakaan ei kyllä paljoa tarvitse, kun marjat on kirpeitä ja makeita.
Ei missään nimessä voita vaihdeta margariiniin!
En tykkää margariinista minäkään, mielummin jätän sitten kaikki leipomiset leipomatta jos voi on kiellettyä.
Onko ne kuivatut marjajauheet mitä myydään joissain ekoliikkeissä mistään kotoisin? Jos niissä on ravintoaineet säilyneet, niin niitähän voi lappaa pari teelusikallista aina viilin tai rahkan sekaan.
Kuinka epäterveellistä on vaikkapa kaurapaistos, johon tulee siis kaurahiutaleita, voita ja jonkin verran myös sokeria marjojen lisäksi?