Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auttakaa ruokavalion kanssa

Vierailija
15.10.2017 |

Olen taistellut näiden kilojen kanssa jo monta vuotta.
Liikkumaan en pääse, joten laihdutus tapahtuisi vain ruokavaliolla.
Haluaisin esimerkkejä päivän ruoista ja mikä olisi maximi kalorimäärä päivässä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikä,pituus ja paino? Miten olet aijemmin laihduttanut? Mikset ole saanut tuloksia? Miksei liikuntaa? Maksimikalorimäärä riippuu aineenvaihdunnastasi,onks hidas vai nopeampi. Jos saat helposti rajattua ruoka-aineita pois,niin alota karppaamaan. Se tehos mulla hyvin läskeihin,ilman liikuntaa myöskin. Sokeri ja kaikki paskat pois,nii eiköhän se fläsäkin haihdu! Riippuu haluutko laihuttaa sillee,et saat syyä mitä vaa mut lasket kaloreita vai esim karpata,jolloin ei ensisijaisesti kiinnitetä huomiota saatuun kalorimäärään,vain laatuun. Tarvii lisää taustatietoja,ennenku alkaa mitää ehottelee :D millää dieeteillä ei kannata pudottaa painoa,koska kun sitte sen jälkee taas palaat normaaliin syömiseen,tulee kilot korkojen kera takasin. Eli enemmänkin elämäntapamuutosta pitäs hakia.

Vierailija
2/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muutama perusasia:

- syö säännöllisesti monta kunnon ateriaa, mutta

- pienempiä annoksia

- jätä pois kaikki sokeri, vaalea leipä ja pulla sekä näkyvä rasva. Saat niitä aivan tarpeeksi normaalissa ruokavaliossa muutenkin, jos et erikseen välttele jossakin dieetissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Selvitä kalorimäärät ensin ja lopeta itsepetos. Olet totutellut syömään liikaa. Pitää sietää hiukan näläntunnetta että tottuu vähempään syömiseen. Sokerin syöminen kannattaa lopettaa ihan tykkänään. Ei mitään ruokaa voi syödä määrättömästi vaan se itsekuri ja tasapaino on haettava. Vaatii elinikäistä sitoutumista ja kontrollia ihan kuin alkkiksilla.

Vierailija
4/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näkyvää rasvaa ei kannata jättää kokonaan pois, mutta vaihda se pehmeään. Käytä öljyjä tai margariinia näkyvänä rasvana, mutta toki kohtuullisia määriä. Mutta ennenkaikkea syö säännöllisellä rytmillä 3-4 tunnin välein, ja lisää kasvisten käyttöä. Syö ravinteikkaita ruokia, palkokasveja, ruisleipää, marjoja ja jotain proteiinipitoista joka aterialla. Syö tavallista kunnon ruokaa, mutta kohtuullisia annoskokoja. Kaikista herkuista ei tarvi luopua, mutta et enää kaipaa niitä niin paljon jos syöt muuten riittävästi ja terveellisesti. Mutta ennenkaikkea tarkastele sun elämäntilannetta. Oletko kuormittavassa elämäntilanteessa? Jos niin yritä ensin kiinnittää huomiota asioihin, joista nautit ja tee niitä. Lisää elämään muuta sisältöä kuin syömisestä tuleva nautinto. Millaisissa tilanteissa syöt? Huomaamatta ruudun ääressä vai pöydässä muiden kanssa. Monesti kiinnitetään laihduttaessa huomio pelkästään ruoan sisältöön ja kaloreihin. Oikeastaan kaloja ei tarvitsisi laskea lainkaan. Tsemppiä, onnistut kyllä!

Vierailija
5/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Näkyvää rasvaa ei kannata jättää kokonaan pois, mutta vaihda se pehmeään. Käytä öljyjä tai margariinia näkyvänä rasvana, mutta toki kohtuullisia määriä. Mutta ennenkaikkea syö säännöllisellä rytmillä 3-4 tunnin välein, ja lisää kasvisten käyttöä. Syö ravinteikkaita ruokia, palkokasveja, ruisleipää, marjoja ja jotain proteiinipitoista joka aterialla. Syö tavallista kunnon ruokaa, mutta kohtuullisia annoskokoja. Kaikista herkuista ei tarvi luopua, mutta et enää kaipaa niitä niin paljon jos syöt muuten riittävästi ja terveellisesti. Mutta ennenkaikkea tarkastele sun elämäntilannetta. Oletko kuormittavassa elämäntilanteessa? Jos niin yritä ensin kiinnittää huomiota asioihin, joista nautit ja tee niitä. Lisää elämään muuta sisältöä kuin syömisestä tuleva nautinto. Millaisissa tilanteissa syöt? Huomaamatta ruudun ääressä vai pöydässä muiden kanssa. Monesti kiinnitetään laihduttaessa huomio pelkästään ruoan sisältöön ja kaloreihin. Oikeastaan kaloja ei tarvitsisi laskea lainkaan. Tsemppiä, onnistut kyllä!

Tuskin kukaan niin montaa kalaa syökään, että niitä laskea tarttis :)

Vierailija
6/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Autocorrect :) Mutta kalaakin on siis hyvä syödä vähintään pari kertaa viikossa. T. Ravitsemusterapeutti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen kuin miettisin ruokavaliota, kartoittaisin sun voimavaroja. Mitä hyvää sun elämässä on, millaisia onnistumisen kokemuksia sulla on ja miten saavutit ne onnistumisen fiilikset. Ekaks pitäisi saada purettua laihdutuskokenuksiin liittyvät epäonnistumiset ja vasta sit vois lähteä miettimään, et mikä olisi sinulle sopiva tapa laihduttaa. Mistä pidät, mistä et pidä, mistä olisit valmis luopumaan ja mistä et. Millaista tukea tarvitset. Sopiva ruokavalio on vaan tapa jolla laihdutus toteutetaan, ja se on helppoa opetella sit kun varsinaiset muut isommat asiat on kunnossa. Ja jos olet stressaantunut niin sun aineenvaihdunta on tilassa jossa laihduttaminen on tosi vaikeaa. Siksi ensin pitää etsiä keinoja vähentää stressiä. Ja poistaa sulta "laihduttamisen pakko". Hyvällä paineettomalla fiiliksellä ja pienien onnistumisen kokemusten kautta laihdutus onnistuu.

Vierailija
8/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Näkyvää rasvaa ei kannata jättää kokonaan pois, mutta vaihda se pehmeään. Käytä öljyjä tai margariinia näkyvänä rasvana, mutta toki kohtuullisia määriä.

Tuollainen neuvo johtaa yleensä tähän:

https://xtronics.com/wiki/images/LA-in-human-fat-2011.png

Kun katsotte, mitä ihmiset ovat ruokavalioonsa lisänneet läskistymisen aikana, niin juurikin rasvoja:

http://i.imgur.com/dFo3zit.png

Ja mitäkö rasvoja? No niitä pehmeitä:

http://coachmikeblogs.com/wp-content/uploads/2014/01/added-fats-1024x59…

Siispä pitäisi osata katsoa rasvaprofiilia, eli näiden valossa välttäkää Omega-6 sisältäviä rasvoja:

http://res.cloudinary.com/lwzh69gvq/image/upload/v1/web/images/dietary_…

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Näkyvää rasvaa ei kannata jättää kokonaan pois, mutta vaihda se pehmeään. Käytä öljyjä tai margariinia näkyvänä rasvana, mutta toki kohtuullisia määriä.

Tuollainen neuvo johtaa yleensä tähän:

https://xtronics.com/wiki/images/LA-in-human-fat-2011.png

Kun katsotte, mitä ihmiset ovat ruokavalioonsa lisänneet läskistymisen aikana, niin juurikin rasvoja:

http://i.imgur.com/dFo3zit.png

Ja mitäkö rasvoja? No niitä pehmeitä:

http://coachmikeblogs.com/wp-content/uploads/2014/01/added-fats-1024x59…

Siispä pitäisi osata katsoa rasvaprofiilia, eli näiden valossa välttäkää Omega-6 sisältäviä rasvoja:

http://res.cloudinary.com/lwzh69gvq/image/upload/v1/web/images/dietary_…

.

Myös rypsiöljyssä on hyvä omega-suhde.

Vierailija
10/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Näkyvää rasvaa ei kannata jättää kokonaan pois, mutta vaihda se pehmeään. Käytä öljyjä tai margariinia näkyvänä rasvana, mutta toki kohtuullisia määriä.

Tuollainen neuvo johtaa yleensä tähän:

https://xtronics.com/wiki/images/LA-in-human-fat-2011.png

Kun katsotte, mitä ihmiset ovat ruokavalioonsa lisänneet läskistymisen aikana, niin juurikin rasvoja:

http://i.imgur.com/dFo3zit.png

Ja mitäkö rasvoja? No niitä pehmeitä:

http://coachmikeblogs.com/wp-content/uploads/2014/01/added-fats-1024x59…

Siispä pitäisi osata katsoa rasvaprofiilia, eli näiden valossa välttäkää Omega-6 sisältäviä rasvoja:

http://res.cloudinary.com/lwzh69gvq/image/upload/v1/web/images/dietary_…

.

Myös rypsiöljyssä on hyvä omega-suhde.

Joo, on se, mut älkää katsoko sitä suhdetta tämän asian suhteen. Katsotkaa absoluuttista Omega6 lukemaa. Se pitäisi todennäköisesti saada pienemmäksi. Rypsiöljyssä on kuitenkin 22 % lipideistä juurikin sitä Omega6, joka on tuplamäärä verrattuna esimerkiksi oliiviöljyyn. Omega3 on toki tärkeitä, joten jos sitä ei kunnolla muualta saa (kalasta, munista), niin ottakaa sitten rypsiöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei rasva-asioista kannata tehdä liian vaikeita, ja alkaa tuijotella liikaa omega3-omega6-suhteita. Erilaisia öljyjä voi käyttää vaihdellen, oliivi- ja rypsiöljy ovat molemmat hyviä. Muita hyvien rasvojen lähteitä ovat pähkinät, siemenet, avokado ja kala. Näitä tai jotain näistä kannattaa sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon, jotta saa keholle välttämättömiä tai hyödyllisiä rasvahappoja.

Vierailija
12/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä juuri tällainen ehdoton mustavalkoisuus on se mikä tekee syömisestä ja laihduttamisesta vaikeaa. Jätetään sokeri kokonaan pois, vältellään omega6 (omega6 linolihappo ihmiselle myös välttämätön rasvahappo) jne. Tällainen on ihan turhaa terveyden tai laihtumisen kannalta ja huomio menee kokonaisuuden kannalta epäoleellisiin asioihin. Laihduttaminen alkaa kaloreita laskiessa ja tuoteselosteita tutkiessa tuntua tosi vaivalloiselta, ja sitten tekee mieli luovuttaa, kun ei jaksa tällaista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haluaisin esimerkkejä päivän ruoista ja mikä olisi maximi kalorimäärä päivässä?

Rajoita nyt vaikkapa 1500 kcal per päivä ja kato miten nopeasti paino lähtee putoamaan. Keittiövaaka maksaa ehkä kympin Kiinasta tilattuna ja ruoan kalorit näkee pakkauksesta ja/tai netistä.

Pyri syömään monipuolisesti, koska vitamiineja ja mineraaleja on hankala saada tarpeeksi, jos kaloreita pitää rajoittaa.

Yhdestä porkkanasta saa päivän A-vitamiinin. Lasillisessa appelsiinimehua on päivän C-vitamiini. 40 grammasta manteleita saa E-vitamiinin (10 mg). Pinaatissa (25 g), persiljassa (7 g), lehtikaalissa (15 g) on päivän K-vitamiini jo todella pienissä määrissä (suluissa grammoina). K2-vitamiinia saa hyvin gouda-juustosta (33 g juustoa sisältää 25 mcg).

Yhdessä parapähkinässä on koko päivän seleeni. Ruokalusikallinen Chia-siemeniä tarjoaa Omega3-rasvat (2 g O3 per 12 g Chiaa), vaihtoehtoisesti 6 kappaletta saksanpähkinöitä. Banaani on aika monipuolinen (B6, Mg, Kalium, kuidut) ja helppo syötävä. Omenoissa on pektiiniä (kuitu), josta suolistobakteeristo tykkää.

Koliinia (ent. B4-vitamiini) on vaikea saada tarpeeksi, mutta kananmunat ovat hyvä lähde (3,5 kananmunaa per päivä riittäisi, mutta sitä saa onneksi muualtakin). Omega3-kananmunassa on lisäksi 0,45 g Omega3-rasvoja. Kokojyvässä on betaiinia hurjasti, joten silloin tällöin kannattaa syödä yksi kokojyväleipä.

Perunassa on suurin satiety-indeksi mitä tiedetään, joten se pitää nälkää tehokkaasti. Lisäksi on hyvä ravinneprofiili, vaikka kuinka sitä yleisesti haukutaankin typeryyden ja tietämättömyyden takia. Varsinkin kalium-sisällön takia suosittelisin syömään. Voittaa pastat ja riisit satanolla.

Kaliumista on ihmisillä suuri puute ja sitä tarvittaisiin tasapainottamaan suolan saantia. Suolan prosessointi elimistössä polttaa paljon kaloreita, joten suolaa ei oikein kannattane vältellä. Suolapelko on lisäksi mennyt jo aivan äärimmäisyyksiin (pienin kuolleisuus on 4-4,5 g Na per päivä), eikä sitä todellakaan ole helppoa saada, jos ei vedä jotain einestä kaksin käsin. Itse jos teet ruokasi, kuten vaa'an kanssa laihduttamalla kaiketi pitkälti tekisitkin, niin suolaa pitää osata itse laittaa ruokaan riittävästi. Mikään pieni ripottelu ei riitä, vaan kannattaa mitata. Puolitoista teelusikkaa lisättyä suolaa päivässä ei ole mahdottomuus, jos on kovin kasvispainotteinen ruokavalio.

Vierailija
14/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei rasva-asioista kannata tehdä liian vaikeita, ja alkaa tuijotella liikaa omega3-omega6-suhteita.

Osaatko sinä sanoa, mitä kaikkia terveydellisiä vaikutuksia tällaisella muutoksella on:

https://xtronics.com/wiki/images/LA-in-human-fat-2011.png

Aika moni tutkimus viittaa siihen, että kuolleisuus kasvaa ja terveysongelmat lisääntyvät, kun näin käy. Jos puolihuolimattomasti käyttää vaikkapa auringonkukkaöljyä (varsinkin teollisuus tästä tykkää, koska halpaa), niin metsäänhän mennään oikein urakalla. Sen verran pitäisi edes jaksaa katsoa ne suhteet ja absoluuttiset määrät, ettei sitä huonointa mahdollista vaihtoehtoa mene valitsemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan totta, että linolihapon liiallinen saanti suhteessa omega-3:iin on huono asia. Siksi kannattaa kiinittää huomio siihen että saa ruoasta riittävästi omega-3:ia eli syö kalaa, kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä, avokadoa. Rasvatietouteen riittää se, että rypsiöljyssä on hyvä omega-3/omega-6-suhde. Samoin oliiviöljy on ihan ok vaihtoehto, vaikka siinä onkin vähemmän omega-3:ia, mutta siinä on myös vähemmän omega-6:ia. Eli näitä molempia öljyjä voi hyvin käyttää päivittäin. Teollisuus tykkää myös palmuöjjystä, mutta se on huono vaihtoehto rasvakoostumuksen kannalta. 

Vierailija
16/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On ihan totta, että linolihapon liiallinen saanti suhteessa omega-3:iin on huono asia. Siksi kannattaa kiinittää huomio siihen että saa ruoasta riittävästi omega-3:ia eli syö kalaa, kasviöljyjä

Nimenomaan kasviöljyistä niitä Omega6 saa, joka on se ongelma, eikä monessakaan ole Omega3a juuri ollenkaan. Pitää osata valita ne muutamat kasviöljyt (oliiviöljy, pellavansiemen), jotta ongelmaa ei muodostu. Parhaiten ongelman välttää sillä, että ei käytä mitään kasviöljyjä, joka ei suinkaan ole huono ratkaisu. Monesti kasviöljyt ovat pilaantuneita jo kaupassa, viimeistään paistinpannulla. Monesti sisältö on mitä sattuu. Paras ratkaisu olisikin syödä kalaa, pähkinöitä ja oikein ruokittujen kanojen munia.

Vierailija
17/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Näkyvää rasvaa ei kannata jättää kokonaan pois, mutta vaihda se pehmeään. Käytä öljyjä tai margariinia näkyvänä rasvana, mutta toki kohtuullisia määriä.

Tuollainen neuvo johtaa yleensä tähän:

https://xtronics.com/wiki/images/LA-in-human-fat-2011.png

Kun katsotte, mitä ihmiset ovat ruokavalioonsa lisänneet läskistymisen aikana, niin juurikin rasvoja:

http://i.imgur.com/dFo3zit.png

Ja mitäkö rasvoja? No niitä pehmeitä:

http://coachmikeblogs.com/wp-content/uploads/2014/01/added-fats-1024x59…

Siispä pitäisi osata katsoa rasvaprofiilia, eli näiden valossa välttäkää Omega-6 sisältäviä rasvoja:

http://res.cloudinary.com/lwzh69gvq/image/upload/v1/web/images/dietary_…

.

Myös rypsiöljyssä on hyvä omega-suhde.

Usko sinä mainoksiin :)  Mitkään siemenöljyt eivät ole ihmisen elimistölle hyväksi.

Vierailija
18/18 |
04.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monesti kasviöljyt ovat pilaantuneita jo kaupassa, viimeistään paistinpannulla. Monesti sisältö on mitä sattuu. 

Mihin yo. väite perustuu? Kasviöljyt soveltuvat myös paistamiseen, jos ei käristetä tosi kuumissa lämpötiloissa. Kasviöljyjä voi käyttää kohtuullisia määriä (1-2rkl päivässä), ja ne ovat mm. hyvä E-vitamiinin lähde. Kylmäpuristetut kasviöljyt ovat parempi vaihtoehto, vaikka rasvakoostumus ei eroakaan kuumennuskäsitellyistä, mutta muita hyviä bioaktiivisia yhdisteitä kylmäpuristetuissa on enemmän. Mutta eivät kasviöjyt toki välttämättömiä jokaisen ruokavaliossa ole, jos saa muista lähteistä riittävästi välttämättömia rasvahappoja. Suomalaiset vaan harvoin saavat.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kahdeksan