Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kukaan muu onnistunut laihduttamaan rasvakahvilla/teellä?

Vierailija
15.10.2017 |

Itse aloitin laihdutuksen elokuun alussa ja painoa on tippunut 12 kg

Korvasin aamupalan, välipalan ja iltapalan rasvakahvilla/teellä. Nyt syön vain lounaan ja illallisen.

Rasvoina olen käyttänyt kookosöljyä ja ruoholla ruokittujen lehmien maidosta valmistettua gheetä. (CocoVi luomu)

Niille jotka eivät tiedä mitä tuo rasvakahvi on, niin tässä lyhyt seloste:
Rasvakahvi tai Bulletproof-kahvi ovat termejä, jotka ovat pyörineet monen huulilla viime aikoina. Vaikka monelle rasvan lisääminen aamukahviin on vierasta ja ennenkuulumatonta, ilmiö ei ole vastikään keksitty. Tämä tapa juontaa juurensa eri vuoristokansojen perinteeseen lisätä voita kuumien juomien joukkoon (esim. Tiibetissä syntynyt ’bo cha’ – teen joukkoon sekoitetaan jakin voita). Viime vuosikymmenenen aikana sosiaalisessa mediassa ajatusta ovat popularisoineet mm. Robb Wolf ja myöhemmin Dave Asprey, jonka brändäämä termi ”bulletproof-kahvi” pohjimmiltaan on.
Yksinkertaisuudessaan juoma valmistetaan näin: lisää kuumaan juomaan (kahvi/tee) laadukkaita rasvoja (voi, ghee, kookosöljy, MCT-öljy, kaakaovoi) ja sekoita juoma tasaiseksi blenderissä tai tai maidonvaahdottimella. Tästä peruskaavasta löytyy lukuisia eri sovelluksia ja eri painopisteillä kulkevia reseptejä. Muutaman viimeisen vuoden aikana Suomessa aiheen tiimoilla korostuneet raaka-aineet pyörivät pääasiassa laadukkaan kahvin, MCT-öljyn, kylmäpuristetun kookosöljyn sekä ”grass-fed” (ruohoruokitun eläimen) voin ja gheen ympärillä.
Mikä pointti on siis lisätä kahviin rasvaa? Kahvin joukkoon lisätty rasva lisää merkittävästi sen energiapitoisuutta ja toisaalta hidastaa esimerkiksi kahvin kofeiinin imeytymistä. Moni aloittaakin päivänsä rasvakahvilla ja kokee sen pitävän näläntunnetta mukavasti loitolla sekä tarjoavan tasaista energiaa useamman tunnin ajaksi.
Sekoita kahvi ja öljyt sekaisin nopeasti blenderillä. Tyypillisin virhe rasvakahvia valmistettaessa on lurauttaa öljy kahvikuppiin lopuksi ja ihmetellä makua. Pelkkä lusikalla sekoittaminen ei tee valitettavasti koostumuksesta tasaista (öljy ei liukene juurikaan veteen). Pintaa syvemmällä tarkasteltuna todettakoon, että blendattuna rasvat muodostavat myös ns. misellejä, mikä parantaa niiden imeytymistä. Myös tämä ominaisuus jää käytännössä uupumaan, jos juoma sekoitetaan lusikalla.

https://tikis.fi/ravinto/nain-valmistat-herkullisen-rasvakahvin/

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
15.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä mä just luin :D?

Laihdutuksessa olen kyllä onnistunut pienentämällä reilusti ateriakokoja ja kiinnittämällä niiden koostumukseen huomiota sekä lisäämällä liikuntaa. Kiloja putosi 0,5 - 1,5 kiloa viikossa muistaakseni.

Vierailija
2/3 |
15.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se rasvakahvi itsessään ole mikään laihduttava aine. Kyse on siitä, että rasvakahvia käyttävät syövät muutkin ateriansa siten, että pääosa energiasta tulee rasvasta, joka pitää kylläisenä ja näin ollen ruokamäärä vähenee automaattisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
15.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä mä just luin :D?

Laihdutuksessa olen kyllä onnistunut pienentämällä reilusti ateriakokoja ja kiinnittämällä niiden koostumukseen huomiota sekä lisäämällä liikuntaa. Kiloja putosi 0,5 - 1,5 kiloa viikossa muistaakseni.

Etkö sä ollut oikeasti ennen kuullut rasvakahvista? Itse siis olen useita kertoja, mutta en ole vielä saanut kokeiltua. Kavereilta on tullut kokemuksia, että toimii ja on oikeasti pirteä, energinen olo tuon bulletproof-kahvin juomisen jälkeen. Pitäisi kokeilla, ja tuo blendaaminen oli oikeasti hyvä vinkki!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän kaksi