Avuton kyselee ruoanvalmistuksesta
Jos uunissa kypsentää kahdella pellillä ruokaa, niin hidastaako se jonkin verran sitä kypsymisaikaa? Meillä on ainakin ihan surkea uuni, joka kestää kuumentua muutenkin kauan. Tarkoitus tehtä pizzaa, eikä yhdellä pellille mahdu neljää pyöreää pizzapohjaa.
Kommentit (5)
Kiertoilmauunissa tuo voi onnistua, mutta oman kokemuksen mukaan lopputulos ei siinäkään ole yhtä hyvä kuin erikseen kypsentäen. Tavallisessa uunissa ei onnistu. Eli suosittelen kypsentämään pelliliset erikseen.
Eivät kypsy tasaisesti. Paista kahdessa erässä.
Jos olisi joku laatikkoruoka, niin voisi onnistua. Mutta pitsassa tärkeää on rapea pohja. Eli paista vain yksi pelti kerralla ja mahdollisimman alhaalla. Näin saat rapean pohja. Mielestäni edes kiertoilmauunissa pitsasta ei tule hyvää jos on liikaa uunissa.
Jos kyseessä ei ole kiertoilmauuni tuota ei suositella. Ruoka kypsyy epätasaisesti. Yleensä alempi ruoka kypsyy lähinnä pohjasta ja jää raa'aksi keskeltä ja yllä oleva taas palaa päältä ja jää raa'aksi pohjasta.