Saisinko vinkkejä gluteenittomaan syömiseen
On kokemusta jo muutaman vuoden ajan, mutta haluaisin saada uusia ideoita ruokailuun. Syön vain luontaisesti gluteenitonta.
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Nykyään löytyy kyllä niin paljon gluteenittomia tuotteita kaupasta, ettei pitäisi olla ongelma tehdä ruokaa. Voit vaikka selailla noita ketjuja, missä ihmiset puhuu arkiruokailustaan ja sieltä sitten ottaa ideoita; korvaat vaan esim pastan gluteenittomalla pastalla.
Ei mulla ongelmia olekaan, haen vain uusia ideoita.
Et taida ymmärtää, mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton, koska ehdotat pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nykyään löytyy kyllä niin paljon gluteenittomia tuotteita kaupasta, ettei pitäisi olla ongelma tehdä ruokaa. Voit vaikka selailla noita ketjuja, missä ihmiset puhuu arkiruokailustaan ja sieltä sitten ottaa ideoita; korvaat vaan esim pastan gluteenittomalla pastalla.
Ei mulla ongelmia olekaan, haen vain uusia ideoita.
Et taida ymmärtää, mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton, koska ehdotat pastaa.
No esim SamMillsin pastaa löytyy luontaisesti gluteenittomana
Mitä syöt aamupalaksi ap? Haluaisin syödä luontaisesti gluteenitonta, mutta sämpylän tilalle on vaikea keksiä mitään, kananmunat alkaa tökkiä nopeasti ja smoothie pitää huonosti nälkää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nykyään löytyy kyllä niin paljon gluteenittomia tuotteita kaupasta, ettei pitäisi olla ongelma tehdä ruokaa. Voit vaikka selailla noita ketjuja, missä ihmiset puhuu arkiruokailustaan ja sieltä sitten ottaa ideoita; korvaat vaan esim pastan gluteenittomalla pastalla.
Ei mulla ongelmia olekaan, haen vain uusia ideoita.
Et taida ymmärtää, mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton, koska ehdotat pastaa.
No esim SamMillsin pastaa löytyy luontaisesti gluteenittomana
Luontaisesti gluteenitonta pastaa ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nykyään löytyy kyllä niin paljon gluteenittomia tuotteita kaupasta, ettei pitäisi olla ongelma tehdä ruokaa. Voit vaikka selailla noita ketjuja, missä ihmiset puhuu arkiruokailustaan ja sieltä sitten ottaa ideoita; korvaat vaan esim pastan gluteenittomalla pastalla.
Ei mulla ongelmia olekaan, haen vain uusia ideoita.
Et taida ymmärtää, mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton, koska ehdotat pastaa.
No esim SamMillsin pastaa löytyy luontaisesti gluteenittomana
Luontaisesti gluteenitonta pastaa ei ole.
Ei taida ap itse ymmärtää mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton :D
Vierailija kirjoitti:
Mitä syöt aamupalaksi ap? Haluaisin syödä luontaisesti gluteenitonta, mutta sämpylän tilalle on vaikea keksiä mitään, kananmunat alkaa tökkiä nopeasti ja smoothie pitää huonosti nälkää.
Aika usein syön munia eri muodoissa. Monesti myös hedelmiä, marjoja juuston tai muun rasvaisen ja proteiinipitoisen kanssa. Joskus menee edellisen päivän ruuan jämät. Toisinaan makkaranpätkä salaatin sisällä. Purkki smetanaa on myös hyvä aamun aloitus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nykyään löytyy kyllä niin paljon gluteenittomia tuotteita kaupasta, ettei pitäisi olla ongelma tehdä ruokaa. Voit vaikka selailla noita ketjuja, missä ihmiset puhuu arkiruokailustaan ja sieltä sitten ottaa ideoita; korvaat vaan esim pastan gluteenittomalla pastalla.
Ei mulla ongelmia olekaan, haen vain uusia ideoita.
Et taida ymmärtää, mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton, koska ehdotat pastaa.
No esim SamMillsin pastaa löytyy luontaisesti gluteenittomana
Luontaisesti gluteenitonta pastaa ei ole.
Pasta tehdään vehnäjauhoista, jos se tehdään maissista, se ei ole pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei taida ap itse ymmärtää mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton :D
Taidan ymmärtää kuitenkin enemmän kuin tähän ketjuun vastanneet.
Kikhernepasta on ainakin hyvä! Jos et ole jo kokeillut.
Vierailija kirjoitti:
Kikhernepasta on ainakin hyvä! Jos et ole jo kokeillut.
No mutta ei sekään ole AP:n mukaan pastaa, joten ei sillä voi korvata pastaa pasta-annoksessa.
Ok, ei sitten löytynyt uusia ideoita. Kiitos vastanneille! ap
Mä teen paljon gluteenittomia suolaisia piirakoita, joista saa välipalaa moneksi päiväksi.
Voi ap-raasu, luontaisesti gluteeniton ruokavalio tarkoittaa, että ruoassa ei ole käytetty vehnätärkkelystä. Olen keliaakikko ja ottanut pitkän kaavan kautta selvää aiheesta. Esim. maissista tehty pasta on luontaisesti gluteenitonta, koska maissi on luontaisesti gluteeniton kasvi. Maissipasta maistuu usein lähes samalle kuin vehnäpasta, joten samoja pastaruokia voit tehdä kuin aina ennenkin.
Mulla ei edes ole mitään ruokavaliota, mutta aika vähän on ruuissa gluteenia. Tänään söin aamupalaksi omenaa ja pari pähkinää. Päiväruuaksi paistoin kesäkurpitsaa ja fetajuustoa. Välipalaksi meni toisia pähkinöitä ja omenapaistosta (sitä omenalohkoja ja kaura-voi-sokeriseos pinnalle).
Olen hoikka, joten ruuantarve on aika pieni.
Nykyään löytyy kyllä niin paljon gluteenittomia tuotteita kaupasta, ettei pitäisi olla ongelma tehdä ruokaa. Voit vaikka selailla noita ketjuja, missä ihmiset puhuu arkiruokailustaan ja sieltä sitten ottaa ideoita; korvaat vaan esim pastan gluteenittomalla pastalla.