Tilaisitko tulevaisuudessa ravintolassa hyönteisannoksen/kokkaisit hyönteisiä?
Kommentit (15)
Kiinnostaisi kyllä kokeilla. Eli kyllä. Ehkä mieluummin juuri ravintolassa, koska oletan että tietävät miten niistä saa maukasta (minä itse vielä en).
Joo, olen odottanut hyönteisten tulevan lailliseksi elintarvikkeeksi Suomessa! Toivoisin kuitenkin, että ravintolaruuassa olisi joku pointti, ettei hyönteisiä lätkäistäisi esim. ällöfaktoriksi tai pelkäksi koristeeksi annokseen.
Kyllä. Kokeilin kesällä Thaimaassa paistettuja sirkkoja ja olivat ihan hyviä. Melko neutraalin makuisia, joten hyönteisruoan maku riippunee pitkälti mausteista. Odotan kovasti, että hyönteisruokabisnes pääsee kunnolla alkuun Suomessa. Toivon voivani kuitata ainakin osan proteiinintarpeestani hyönteisillä myös arjessa.
Itse en varmaan kokkaisi, mutta ravintolassa voisin testata. Siellä osaavat varmasti tehdä hyvänmakuista.
Toki, kuulin että alottaisivat helposta, eli hyönteisjauheesta. Mukava sitä olisi heitellä ruokaan, proteiinia siitäkin saa. Mukava saada uusia asioita testiin.
En... köyhien kehitysmaalaisten ruokaa jos tuota nyt ruoaksi haluaa kutsua. Vetävät kalan ja lihan hinnan pilviin jos hyönteiset yleistyvät. Ruoka ei tietenkään tule yhtään halvemmaksi vaikka "liha" koostuu tulevaisuudessa jauhetusta matomössöstä. Tuottajafirmat ovat erittäin kiinnostuneita hyönteisistä, koska ne ovat halpoja ja siten tuotteista voidaan repiä entistä enemmän katetta.
Jos nyt oikeasti oltaisin kehittämässä tulevaisuuden ruokaa, niin silloin investoitaisiin lihan kasvattamiseen petrimaljoissa lihassoluista. Näitä hankkeita on jo.
En. Tai no, oikeastaan kai niitä pikkukärpäsiä tulee syötyä, kun aika monessa ravintolassa pörrää. Mut en kyllä söis, hyi helvata.
Oxennus!
En varmasti. Mieluummin syön vaikka puun kaarnaa (eikös se ole melkein sama kuin pettuleipä?) tai kuolen vaikka tykkänään nälkään: pakko täältä kuitenkin kerran on lähteä.
Tarjotaanko niiden luteitten, sittisontiaisten, raatokärpästen ym. kulinaarielukoitten päälle kastikkeeksi Raidia?
Ilman muuta teen itse ja tilaan ravintolassa. Olen ulkomailla monta hyönteisannosta syönytkin, ja maistellut monenlaisia sirkkoja ja kuoriaisia. Hyvä vaan että keksitään uusia proteiininlähteitä.
En malta odottaa että nämä tulevat kauppoihin. Olen jo vuosia toivonut asioiden kehittyvän tähän suuntaan. Olen kyllästynyt syömään lihaa, eivätkä nuo lihan korvikkeet kuten soijat ja härkikset oikein maistu nekään. Hyönteisissä on kuitenkin hyvin proteiinia ja vähän rasvaa, joten vaikuttaa oikein ideaalilta ravinnonlähteeltä.
Tarjoilija; keitossani ei ole kärpästä!
En. Ötökät kuuluvat metsään, eivät lautaselle.
En koska en syö muitakaan eläinperäisiä tuotteita. Eivät hyönteiset minusta silti sen etovampia ole kuin ajatus naudan, sian tai kanan pistämisestä suuhuni.