Säilyykö puolukat jääkaapissa, jos laitan ne astiaan sokerin kanssa?
Kommentit (11)
Kyllä säilyy, mutta säilyy myös ilman sokeria kun ovat survottuja ja liemen peitossa.
ai vitsi, kun alkoi tekemään ihan mielettömästi mieli puolukoita. Mut en taho mennä pimeeseen niitä poimimaan.
Tunnetko pulmupuolukat? Survottujen puolukoitten sekaan laitetaan Pulmu-palasokeria. On hyvää!
Puolukka säilyy kyllä survottuna ilman sokeria, kunhan vaan kaikki marjat ovat mehun peitossa.
Sokerin lisääminen saattaa homehduttaa. Parhaiten säilyy ilman sokeria. Pieni määrä sokeria aiheuttaa homehtumisen. Suuri määrä sokeria taasen säilyttää.
Vierailija kirjoitti:
Tunnetko pulmupuolukat? Survottujen puolukoitten sekaan laitetaan Pulmu-palasokeria. On hyvää!
Puolukka säilyy kyllä survottuna ilman sokeria, kunhan vaan kaikki marjat ovat mehun peitossa.
Oon kuullut.
Paljonko pulmua esim. kiloon puolukoita?
Ohje?
Vierailija kirjoitti:
ai vitsi, kun alkoi tekemään ihan mielettömästi mieli puolukoita. Mut en taho mennä pimeeseen niitä poimimaan.
Mene vain! Saatat yllättyä metsässä.
Pulmupuolukat. 8 litraa puolukoita ja paketti pulmua. Puolukoita survotaan sen verran, että tulee nestettä mihin pulmut sulaa. Sekoitellaan silloin tällöin n. vuorokauden ajan, kunnes sokeripalat sulaneet. Lasipurkkiin ja jääkaappiin.
Säilyy jonkin aikaa sellaisenaan. Pakastimeen laitan myös ilman mitään. Käytän puolukoita vain smootheihin.
Vierailija kirjoitti:
Pulmupuolukat. 8 litraa puolukoita ja paketti pulmua. Puolukoita survotaan sen verran, että tulee nestettä mihin pulmut sulaa. Sekoitellaan silloin tällöin n. vuorokauden ajan, kunnes sokeripalat sulaneet. Lasipurkkiin ja jääkaappiin.
Ok kiitos.
Pitää kokeilla kun marjoja on taas metsät punaisenaan.
Pitkään säilyy noinkin. Vielä parempi keino on laittaa sellaisenaan pakkaseen ja tarpeen mukaan nostaa sulamaan ja sokeroida pieni määrä kerrallaan.