Leipurille apua
Olen yrittänyt tehdä hannatädin kakkuja, mutta eivä ole onnistuneet. Pyöritän halk 2 cm palloja, joiden pitäisi uunussa hieman levetä ja muotoutua hannatädin kakuiksi. Käy kuitenkin niin, että kakut leviävät täysin littanoiksi. Kahdella ohjeella olen yrittänyt. Valion sivulta bingattu, toinen oli kotielisi -lehdestä. Mikähän mättää?
Kommentit (6)
Liian vähän jauhoja..kokeile lisätä hiukan ohjeeseen jauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Uuniin menee palloja? Eikös sinne pitäisi laittaa suht. littanoita renkuloita, jotka vasta uunissa kohoavat pallukoiksi?
no ei
Kuule, pyydäpä siltä mummulta tai äidiltä ohje.
Millaisia jauhoja käytät? Kokeile eri jauhoja ja pidä taikinaa vaikka pari tuntia jääkaapissa ennen kuin leivot ja paistat.
Tämä neuvo tulee leipojalta, joka voisi kirjoittaa kirjan "Tuhat tapaa epäonnistua".
Kokeile lisätä jauhoja taikinaan. Paista koekakku ja lisää jauhoja, jos pikkuleipä leviää. Jauhojen laatu vaihtelee sen mukaan, onko se miten tuoretta tai vanhaa.
Uuniin menee palloja? Eikös sinne pitäisi laittaa suht. littanoita renkuloita, jotka vasta uunissa kohoavat pallukoiksi?