teettekö itse peston vai ostatteko valmiina?
kohta kauppaan ja pitäisi päättää kumpi. Tuleeko itse tehden parempaa? Ainakin rutkasti kalliimpaa on.
Kommentit (15)
Ostan valmiina. Pirkan pesto on hyvää.
Ostan. En kyllä nyt ihan varma ole löytyykö paikkakunnalta edes yrttejä muuta kuin persilja ja ruohosipuli, semmoinen tuntuma on että ei.
Itse tietysti. Tosi helppo ja nopea tehdä, ja maku on ihan toiselta planeetalta.
Mäkin teen aina itse, se maku on niin paljon parempi.
Se on tosi helppo tehdä itse ja säilyy aika hyvin.
Siis ostaako joku todella sitä purkkitavaraa? :D Ei todella ole vaikea tehdä, kun sauvasekoittimella (jos ei ole tehosekoitinta) surauttaa basilikat, pinjansiemet, parmigianon ja oliiviöljyn sekaisin. Koko hommaan menee ehkä 3 minuuttia. Pesto on tosi hyvä kastike/lisuke ja jos tekee isomman määrän niin säilyy purkissa ainakin viikon hyvänä. Halvemmaksi se tulee kuin ostaa jotain valmistahnaa, yök.
Vierailija kirjoitti:
Siis ostaako joku todella sitä purkkitavaraa? :D Ei todella ole vaikea tehdä, kun sauvasekoittimella (jos ei ole tehosekoitinta) surauttaa basilikat, pinjansiemet, parmigianon ja oliiviöljyn sekaisin. Koko hommaan menee ehkä 3 minuuttia. Pesto on tosi hyvä kastike/lisuke ja jos tekee isomman määrän niin säilyy purkissa ainakin viikon hyvänä. Halvemmaksi se tulee kuin ostaa jotain valmistahnaa, yök.
Voi käyttää myös manteleita, tai saksanpähkinöitä.
Manteleilla tulee parempaa kuin pinjansiemenillä.
Samoin pecorino on monien mielestä parempaa kuin parmesaani.
Ostan, koska kaupan pesto säilyy paremmin ja koska se on hyvää sekin. Esimerkiksi Lidlillä on erinomaista Nonna Mia-pestoa, yksi purkki riittää meillä hyvin yhdelle aterialle.
Jos ostat värkit kotiin, pesto on syytä tehdä aika saman tien, koska basilika ei säily freesinä montaa päivää. Valmis pesto säilyy muutaman päivän. Jos taas ostaa valmiina purkin, se säilyy odottamassa käyttöä viikkoja avaamattomana. Avattiin kannattaa lorauttaa vähän oliiviöljyä niin, että se peittää peston pinnan, niin sekin säilyy aika hyvin.
Itse tekeminen ei ole vaivalloista, mutta en tykkää pestä raastimia, öljyistä kulhoa ja sauvasekotinta - joskus harvoin teen itse.
Vierailija kirjoitti:
Siis ostaako joku todella sitä purkkitavaraa? :D Ei todella ole vaikea tehdä, kun sauvasekoittimella (jos ei ole tehosekoitinta) surauttaa basilikat, pinjansiemet, parmigianon ja oliiviöljyn sekaisin. Koko hommaan menee ehkä 3 minuuttia. Pesto on tosi hyvä kastike/lisuke ja jos tekee isomman määrän niin säilyy purkissa ainakin viikon hyvänä. Halvemmaksi se tulee kuin ostaa jotain valmistahnaa, yök.
No mulla ei kyllä ole sekoittimia, enkä tarvitse niitä mihinkään muuhun. Toisekseen en viitsisi ostaa noita kaikkia aineksia, eikä niitä kaikkia kaupoista täältä löydykään ihan helpolla ainakaan.
Teen itse. Ne valmispestot ovat ihan supersuolaisia ja muutenkin niin simppeli tehdä itse.
Vierailija kirjoitti:
Ostan, koska kaupan pesto säilyy paremmin ja koska se on hyvää sekin. Esimerkiksi Lidlillä on erinomaista Nonna Mia-pestoa, yksi purkki riittää meillä hyvin yhdelle aterialle.
Jos ostat värkit kotiin, pesto on syytä tehdä aika saman tien, koska basilika ei säily freesinä montaa päivää. Valmis pesto säilyy muutaman päivän. Jos taas ostaa valmiina purkin, se säilyy odottamassa käyttöä viikkoja avaamattomana. Avattiin kannattaa lorauttaa vähän oliiviöljyä niin, että se peittää peston pinnan, niin sekin säilyy aika hyvin.
Itse tekeminen ei ole vaivalloista, mutta en tykkää pestä raastimia, öljyistä kulhoa ja sauvasekotinta - joskus harvoin teen itse.
No säilyyhän se tietty vaikka pari vuotta, kun on kyllästetty niillä säilöntäaineilla. Tuore, itse tehty, pestokin säilyy suunnilleen 2-3 viikkoa ihan priimana jääkaapissa.
Älytöntä edes vertailla näitä toisiinsa. Ja jos joku sossu-AV-mamma taas itkee ettei ole sitä ja sitä sekoitinta niin aika paskaa safkaa teet lapsille, jos taloudesta ei löydy sauvasekoitinta, tehosekoitinta TAI edes sähkövatkaajaa. Joo, ilmankin pärjää, mutta vahva veikkaukseni on, että eineksillä mennään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan, koska kaupan pesto säilyy paremmin ja koska se on hyvää sekin. Esimerkiksi Lidlillä on erinomaista Nonna Mia-pestoa, yksi purkki riittää meillä hyvin yhdelle aterialle.
Jos ostat värkit kotiin, pesto on syytä tehdä aika saman tien, koska basilika ei säily freesinä montaa päivää. Valmis pesto säilyy muutaman päivän. Jos taas ostaa valmiina purkin, se säilyy odottamassa käyttöä viikkoja avaamattomana. Avattiin kannattaa lorauttaa vähän oliiviöljyä niin, että se peittää peston pinnan, niin sekin säilyy aika hyvin.
Itse tekeminen ei ole vaivalloista, mutta en tykkää pestä raastimia, öljyistä kulhoa ja sauvasekotinta - joskus harvoin teen itse.
No säilyyhän se tietty vaikka pari vuotta, kun on kyllästetty niillä säilöntäaineilla. Tuore, itse tehty, pestokin säilyy suunnilleen 2-3 viikkoa ihan priimana jääkaapissa.
Älytöntä edes vertailla näitä toisiinsa. Ja jos joku sossu-AV-mamma taas itkee ettei ole sitä ja sitä sekoitinta niin aika paskaa safkaa teet lapsille, jos taloudesta ei löydy sauvasekoitinta, tehosekoitinta TAI edes sähkövatkaajaa. Joo, ilmankin pärjää, mutta vahva veikkaukseni on, että eineksillä mennään.
Niin mennäänkin, ja minä asun yksin...
Mä tykkään enemmän punaisesta kuin vihreästä pestosta ja sen ostan valmiina. En usko, että itse tehtynä maku olisi kovinkaan paljon kummoisempi, kun aurinkokuivatut tomaatit on joka tapauksessa säilykkeitä.
En ole koskaan syönyt itse tehtyä vihreää pestoa. Siinä voi maku ollakin parempi kuin valmiissa. Kyllähän jotkut tekee mm. majoneesinsakin itse, kun on niin paljon parempaa. Mulle kelpaa kaupan valmis.
Ikinä en ole kaupan pestoa ostanut: riittää kun katsoo ainesosaluetteloa. Opin tykkäämään pestosta jo 80-luvulla, silloin sitä ei täällä mistään kaupasta edes saanut, ja pinjansiemenet piti roudata Italiasta, ja basilika piti itse kasvattaa Italiasta tuoduista siemenistä. Nyt sentään saa kaikki tarvittavat ainekset lähikaupasta, ja itse valmistaminen on todella helppoa.
Seuraavalla kerralla teen itse, jotta vältyn lasi- ja metallijätteeltä.